kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۶۷۸۲
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۰
مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت تصریح کرد

لزوم تسهیل در تجارت ایران و اعضای بریکس

 
 
 
مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت ایران، بر تسهیل در توسعه صادرات به کشورهای عضو بریکس تاکید کرد و گفت: صادرات ایران به برزیل در سال جاری دو و نیم برابر شده است.
«احمد فیروزی» در گفت‌و‌گو با ایرنا، درباره حجم صادرات به کشورهای عضو بریکس، اظهار داشت: صادرات ایران به برزیل در ۱۲ ماهه پارسال ۶۳ میلیون دلار بوده که امسال شاهد رشد هستیم. در واقع، صادرات ایران به برزیل در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۳، با افزایش دو و نیم برابری به ۱۶۳ میلیون دلار رسیده است.
وی ادامه‌ داد: در زمینه صادرات ایران به کشورهای عضو بریکس، با توجه به اینکه کمتر از یک سال از عضویت ایران در بریکس می‌گذرد نباید انتظار داشته باشیم تغییر چشمگیری در تجارت ما با این کشورها اتفاق بیفتد و برای ارزیابی واقعی باید بازه‌های زمانی میان و بلندمدت را مدنظر قرار دهیم. عضویت کامل ایران در بریکس در ۱۱ دی ۱۴۰۲ محقق شد.
مزایای عضویت ایران در بریکس
مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت ادامه ‌داد: مهم‌ترین مزیت عضویت ایران در بریکس، مقابله با تحریم‌هاست. از دیگر مزیت‌های عضویت ایران در بریکس می‌توان به تقویت همکاری‌های اقتصادی و مالی، دسترسی به بانک توسعه جدید، انعقاد قراردادهای تجاری دو و چندجانبه با کشورهای عضو و استفاده از فرصت‌های سرمایه‌گذاری اشاره کرد. البته لازم به ذکر است که تنها عضویت در این‌گونه سازمان‌ها کافی نیست، بلکه نیازمند تدوین نقشه راه اجرائی است که بتوانیم از ظرفیت‌های آن استفاده کنیم. 
فیروزی به تداوم ارتباط و تعامل ایران با کشورهای عضو بریکس اشاره کرد و ادامه داد: بریکس یک پلتفرم جدید برای همکاری میان کشورها در قاره‌های مختلف ایجاد کرده است که می‌تواند به عنوان بستری برای گسترش استفاده از ارزهای ملی در تجارت و معاملات متقابل سرمایه‌گذاری و در نتیجه، کاهش وابستگی به دلار آمریکا و یورو باشد؛ در واقع مشارکت در بریکس تحول جدیدی را بین قدرت‌های نوظهور تقویت می‌کند تا هماهنگی در سیاست‌های کلان اقتصادی تسهیل شود.
او بر تسهیل در روابط دو و چندجانبه در بستر بریکس تاکید کرد و افزود: هماهنگ کردن سیاست‌های تجاری، کاهش موانع تجاری و ترویج سرمایه‌گذاری، می‌تواند تجارت درون بریکس را تقویت کند. ضمن اینکه همکاری در جهت هماهنگ‌سازی استانداردها، فرآیندهای صدور گواهی و رویه‌های گمرکی، می‌تواند فرآیند تجارت را تسهیل کند اما استانداردها و چارچوب‌های نظارتی متفاوت می‌‎توانند موانع قابل توجهی برای تجارت ایجاد کنند.