همتی:
نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی باید سالانه یک درصد اضافه شود
وزیر امور اقتصادی گفت: نسبت درآمد مالیاتی به تولید ناخالص داخلی هنوز کم است و باید سالی یک درصد اضافه شود تا به ۱۰ درصد برسد.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ «عبدالناصر همتی» دیروز در همایش مدیران سازمان مالیاتی گفت: مالیاتها ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه جاری دولت را تامین میکند و امسال قرار است ۱۲۵۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شود.
وزیر اقتصاد با بیان این که نسبت درآمد مالیاتی به تولید ناخالص داخلی از سال قبل رو به رشد شده، ولی هنوز کم است و باید سالی یک درصد اضافه شود تا به ۱۰درصد برسد.
همتی با بیان این که رئیسجمهور هم بر اجرای ماده ۱۶۹و ۱۶۹ مکرر مالیاتی و مالیات عادلانه بر اساس دادههای درست تاکید دارد، گفت: گردش مالی در کشور ما زیاد است و باید سیستمی قوی باشد که آن را کشف کند.
به گفته وزیر اقتصادی برخی مؤدیان اعلام میکند که حتی خانه ندارد ولی گردش مالی پنج هزار میلیارد تومانی دارند که نشان میدهد درآمد از محل املاک اجارهای است.
به گفته همتی نباید فشار مالیاتی به هشت دهک مردم مالیات دهنده خرد، تولیدکننده و کارگر وارد شود، بلکه باید از ۲۰ درصد پردرآمد که دارای فرار مالیاتی است، گرفته شود.
وزیر اقتصاد گفت: سامانههای امور مالیاتی و پایانه فروش باید تکمیل شود و ادعای مالیاتی مستند به دادههای قابل اتکا باشد. باید با اختصاص معافیت به بخشهایی که نباید مالیات دهند هدایت و حمایت یارانهای از مردم صورت گیرد.
همتی ادامه داد: قانون بودجه سطح بالایی را برای تحقق مالیات در نظر گرفته است که امیدوارم تا پایان سال با مدیریت رئیس سازمان مالیاتی هدف مالیاتی تحقق یابد.
وی با بیان اینکه باید با کاهش نفت در اقتصاد و افزایش سهم مالیات اصلاح ساختاری انجام دهیم، گفت: هزینههای جاری دولت بالا میرود و این عیب بودجه کشور است که در گذشته تصویب شده است و امکان دارد که برای قانون سال آینده نیز اجتناب ناپذیر باشد. ما در وزارت اقتصاد پیشبینیهای خود را برای سازمان برنامه و بودجه ارسال میکنیم تا در آیین نامه بودجه سال آینده مطرح شود.
همتی با تاکید بر اینکه سال گذشته درآمدهای مالیاتی رشد خوبی داشته و مالیات بسترسازی برای تغییر اقتصادی است، گفت: بدنه دولت در کنار سازمان مالیاتی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد: معتقد هستم فرار مالیاتی بالاست. گردش مالی را در بانک مرکزی میبینیم. افرادی که هویت تجاری ندارند مبالغ کلانی را جابهجا میکنند. باید به سمت این برویم که اطلاعات برخط باشد تا با همکاری سازمان مالیاتی و بانک مرکزی هماهنگیها به سرعت صورت بگیرد تا شامل تورم نشود و ارزش آن کم شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی باید اطمینان پیدا کند که همکاران سازمان مالیاتی نیز امین مردم هستند و اطلاعات بانکی مردم حفظ میشود و همه در مسیر کمک به بودجه و عدالت مالیاتی حرکت میکنیم.
همتی بیان داشت: به خاطر تحریمهای ظالمانه در نفت و سرمایهگذاری باید در غیاب آن سایر ظرفیتها و درآمدها قابل شناسایی باشد.
مالیات صفر شرکتهای بزرگ
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «هادی سبحانیان» رئیس سازمان امور مالیاتی هم در اجلاس سراسری مدیران مالیاتی، گفت: رئیسجمهور بر داده محوری و حکمرانی داده تاکید کردهاند. جلسهای در ستاد اقتصادی درخصوص ابعاد مختلف ماده 169مکرر و تجمیع دادههای مالیاتی تشکیل شد و آقای پزشکیان تاکید کردند حاضرند هر هفته برای این موضوع وقت بگذارند.
وی افزود: بسیاری از اتفاقات در این حوزه برای نخستین بار رخ داده است، استفاده از هوش مصنوعی و نظام مالیاتی الکترونیکی درراستای بهبود فضای محیط و وصول حقوق دولتی در دستور کار است.
سبحانیان گفت: تلاش همکاران ما این است که با مبارزه با فراریان مالیاتی احکامی که برای سازمان لحاظ شده را محقق کنیم.
معاون وزیر اقتصاد گفت: یک تکلیف خیلی مهم ما اجرای سامانه مؤدیان است که از سال1400باید انجام میشد. قانونگذار در دو مرحله اجرای آن را تاخیر انداخت اما از زمستان 1402 به صورت تدریجی اجرائی شد. اعتقاد ما این است که فشار مالیاتی باید از مؤدیان خرد و حقوقبگیران برداشته شود. مالیات 90 درصد مؤدیان زیر بیست میلیون تومان در سال است.
به گفته سبحانیان، شرکتهای بزرگ با دهها هزار میلیارد تومان سود سالیانه با اتکا به برخی معافیتها، مالیات صفر اظهار میکنند که متاسفانه این موضوع مبتنی بر قانون انجام میشود. بر این اساس باید بار مالیاتی روی شرکتهای بزرگ باشد.
رئیس سازمان امور مالیاتی همچنین با اشاره به اینکه نرخ مؤثر مالیاتستانی در بنگاههای اقتصادی کمتر از شش درصد است، از صدور بیش از پنج میلیارد صورتحساب الکترونیکی در سامانه مؤدیان در
۹ ماه گذشته خبر داد.
سبحانیان تأکید کرد: ما در امسال یک روشی را که قانون برایمان تعریف کرد اجرائی کردیم، یعنی مالیات را نشاندار کردیم و یک درصد از درآمدهای مالیاتی را که رقم 12 هزار میلیارد تومان بود با تصمیمگیری خود مالیاتدهندگان هزینه طرحهای عمرانی کردیم که خودشان انتخاب کرده بودند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: سال گذشته بیش از 55 درصد از هزینههای جاری کشور را از طریق درآمدهای مالیاتی تأمین کردیم.