رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر مطرح کرد
رفع ناترازی برق با کمک انرژیهای تجدیدپذیر
رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران گفت: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر میتواند به رفع ناترازی ۱۸ هزار مگاواتی برق در کشور کمک کنند.
به گزارش ایرنا، «داودی مددی» دیروز در نشستی خبری با بیان اینکه امسال ناترازی برق به 18 هزار مگاوات رسیده است، گفت: حدود ۱۵ میلیارد دلار برای توسعه نیروگاهها و پنج میلیارد دلار نیز برای توسعه شبکه و ایجاد تجهیزات نیاز است.
رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر اضافهکرد: این در حالی است که توسعه انرژیهای تجدیدپذیر نه به چنین سرمایهگذاریهای سنگینی و نه زمان زیادی نیاز دارد.
در ادامه این نشست، «آرش نجفی» رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در جهان اشاره کرد و گفت: اکنون بسیاری از کشورهای جهان در تلاش هستند تا ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را از محل انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند. این در حالی است که کل ظرفیت تجدیدپذیر کشورمان به 1200 مگاوات (اندکی بیش از نیروگاه اتمی بوشهر) رسیده است. اکنون دولت چهاردهم باید ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر را محقق کند.
توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر
«عباس علیآبادی» وزیر نیرو هم با بیان اینکه یکی از اقدامها برای رفع ناترازی که در اولویت قرار دادیم توسعه ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر است؛ گفت: برای توسعه تجدیدپذیرها مقرر شده از محل صرفهجویی سوختی که حاصل میشود، بتوان سرمایهگذاریهای انجام شده و سود منطقی را پوشش داد.
وی ادامه داد: بخش دیگر اقدامها در سمت مصرف خواهد بود که بر اساس قانون وضعیت مصرف بهبود و الگوی مصرف هم رعایت خواهد شد.
وزیر نیرو افزود: طبیعی است آن بخشی که بنا به هر دلیلی رعایت نمیشود، باید برای تأمین برق به سمت استفاده از سایر بازارها مثل بازار بورس و برق سبز هدایت شوند تا برق خود را از این محلها تأمین کنند.
علیآبادی اضافه کرد: تلاش داریم محیط کسبوکار را چه در حوزه تولید و چه در حوزه بهینهسازی مصرف، برای بخش خصوصی جذاب کنیم تا به این سمت حرکت کنند و سرمایههای داخلی و خارجی برای توسعه تجدیدپذیرها به کار گرفته شود.
وزیر نیرو از مذاکره با سرمایهگذاران خبر داد و گفت: امید داریم مذاکرات میان دولت و سرمایهگذاران به نتایج مطلوب برسد.
علیآبادی به برنامههای تعمیرات نیروگاهی اشاره کرد که به دلیل تداوم گرما و دلایل دیگر هنوز برخی نیروگاهها امکان تعمیر نیافتهاند درحالیکه باید خیلی زودتر وارد مراحل تعمیرات میشدند.
وزیر نیرو گفت: بر اساس الگوهای مصرف روزانه در سالهای قبل در این روزها میبایست تقاضای برق به حدود ۵۰ هزار مگاوات کاهش مییافت؛ اما روزهای گذشته تقاضای برق حدود ۶۳ هزار مگاوات بود و نشان میدهد که هنوز نیاز به برق زیاد است.
نقش مؤثر ماینرهای غیرمجاز در ناترازی برق
استخراج غیرمجاز رمزارزها همواره یکی از دلایل اصلی افزایش مصرف برق کشور عنوان شده است. دیروز نشست بررسی گزینههای جدید شناسایی تولیدکنندگان غیرمجاز رمزداراییها با حضور نمایندگان دستگاههای ذیصلاح در شرکت توانیر برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، در این نشست که با هدف بررسی گزینههای جدید شناسایی استخراجکنندگان غیرمجاز رمزدارایی برگزار شد، «مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل شرکت توانیر، استخراج غیرمجاز رمزداراییها را از دلایل اصلی افزایش اوج بار شبکه سراسری در سال جاری عنوان کرد که در قبال منفعتطلبی عدهای سودجو، خسارات جبرانناپذیری را به شبکه و همچنین مشترکان برق وارد آورده است.
سخنگوی صنعت برق در عین حال گفت: به کارگیری ظرفیتهای بالقوه مراجع امنیتی، قضائی و انتظامی میتواند نقش بسزایی در برخورد و مهار این پدیده نوظهور ایفا کند.
وی رشد بیسابقه هشت و هفت دهم درصدی تقاضای برق در سال جاری که حدود دو برابر متوسط رشد سالانه ۱۰سال گذشته (چهار و هفت دهم درصد) است را عنوان و تاکید کرد: نتایج تجزیه و تحلیلها از نقش مؤثر ماینرهای غیرمجاز در رشد بیسابقه مصرف برق کشور حکایت دارد.
وی از سوی دیگر به پیشبینی کاهش تلفات شبکه برق کشور از ۱۲ به ۱۰ درصد در برنامه هفتم توسعه کشور و عملکرد مطلوب صنعت برق در این خصوص اشاره کرد و یادآور شد: بخش عمدهای از این تلفات به انشعابها و ماینرهای غیرمجاز اختصاص دارد.
رجبی مشهدی مصرف برق ماینرهای مجاز در اوج بار شبکه را تقریبا صفر عنوان کرد و با اشاره به تغییر شگردهای تولیدکنندگان غیرمجاز رمزدارایی، از عزم توانیر برای بهرهگیری از روشهای جدید شناسایی و برخورد با متخلفان در این عرصه خبر داد.
وی تعداد ماینرهای کشف شده تا پایان مرداد امسال را ۵۲۲۶ دستگاه عنوان کرد که به این ترتیب مجموع دستگاههای کشف شده در کشور به ۲۳۱ هزار دستگاه بالغ شده است.