kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۶۰۴۲
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۷
با به‌کارگیری مدیران شجاع و مدبر

وزارت مسکن و شهرسازی می‌تواند مردم را در کوتاه‌ترین زمان خانه‌دار کند

 
 
 
وزارت مسکن و شهرسازی با به‌کارگیری مدیران شجاع و مدبر، می‌تواند مردم را در کوتاه‌ترین زمان خانه‌دار کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرزانه صادق در نخستین جلسه با مدیران راه و شهرسازی استان‌های سراسر کشور، بیش از یک ساعت مستمع سخنان این مدیران بود و در نهایت خطاب به آنان گفت: تولید مسکن، تکلیفی است که از سال‌های قبل شروع شده و در دولت چهاردهم نیز سرلوحه بخشی از مهم‌ترین اقدامات وزارت راه است. 
او افزود: مردم عزیز ما مستحق خانه‌دار شدن هستند. اگرچه دولت عوض شده اما به یک میلیون متقاضی که برای مسکن در سامانه وزارت راه و شهرسازی ثبت‌نام کرده‌اند و شرایط لازم را داشتند؛ تعهد داریم که برایشان مسکن تهیه کنیم. از این میزان ثبت‌نامی، ۷۵۰ هزار نفر مبالغی را هم واریز کرده‌اند. این تعهد به ما ارث رسیده و باید با جدیت آن را محقق کنیم. در بخش مسکن و تعهدی که به مردم داریم، شوخی نداریم و هیچ اهمالی در این خصوص پذیرفته نیست.
وزارت مسکن و شهرسازی با انتقاد از ارائه برخی آمارهای غیرواقعی در ظرفیت تولید مسکن؛ ادامه داد: الان نمی‌توانیم به مردم بگوییم که آمارها با واقعیات مطابقت ندارند. مردم مقصر نیستند. باید با جدیت به تکالیفی که برای ما در مسکن‌سازی ایجاد شده به‌ویژه در متن برنامه هفتم، بپردازیم.
صادق با بیان اینکه «مردم عزیز ما خسته‌تر و رنجورتر از آن هستند که درخصوص مهم‌ترین نیاز آنها یعنی سرپناه، آمارسازی شود»؛ گفت: عددسازی بس است. همه ما باید حواسمان باشد که در ازای آمارهایی که الان ارائه می‌دهیم؛ چهار سال دیگر باید پاسخگو باشیم. پس گزارش‌ها از وضع موجود، باید واقعی ارائه شود.
او از بی‌توجهی به تجربه ساخت مسکن مهر در زمان تدوین قانون جهش تولید مسکن و برنامه هفتم توسعه، ابراز تأسف کرد(!) اما تاکید کرد: موضوع تأمین مسکن متقاضیان با جدیت در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد و تلاش خواهیم کرد تا بخشی از این موانع برداشته شود.
 خبر وزیر درباره تسهیلات بانکی مسکن
وزیر راه و شهرسازی همچنین از مدیران راه و شهرسازی استان‌های سراسر کشور خواست تا درخصوص تکالیف برنامه هفتم توسعه برای تولید مسکن، برنامه اجرائی و عملیاتی خود را اعلام کنند.
صادق با اشاره به اینکه در جلسه‌ای با رئیس کل بانک مرکزی موضوع تسهیلات مسکن را عنوان کرده است؛ ادامه داد: خوشبختانه رقم خوبی برای تزریق منابع به بانک مسکن جهت پرداخت تسهیلات مسکن تعیین شد که به زودی از سوی بانک مرکزی پرداخت خواهد شد. نمی‌توانیم با بودجه قطره چکانی سالانه به تعهداتمان در تولید مسکن پاسخگو باشیم و لازم است منابع مالی دیگر برای این منظور بیابیم.
 لزوم واگذاری زمین متناسب با شأن مردم
او با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های پیش روی وزارت راه، «کارهای آغاز شده اما بی‌سرانجام در گذشته است»؛ از «عدم آماده‌سازی زمین‌های متقاضیان مسکن» به عنوان یکی از این چالش‌ها یاد کرد و افزود: قول ارائه اراضی را به مردم داده‌ایم اما آماده‌سازی نشده است. نمی‌‎توانیم فقط اراضی را به مردم نشان دهیم و بگوییم این زمین شماست! این جواب در شأن مردم نیست! باید تلاش کنیم تا به سرعت اراضی مذکور توسط سازمان ملی زمین و مسکن و همچنین ادارات کل راه و شهرسازی آماده‌سازی شود تا اراضی در شأن مردم به آنها واگذار شود. آماده‌سازی اراضی واگذاری به مردم، یکی از معیارهای ارزیابی عملکردهای آتی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌هاست.
 ضرورت به‌کارگیری مدیران شجاع و مدبر
گفتنی است، هدف از تصویب و اجرای قانون جهش تولید مسکن، خانه‌دار کردن مستاجران و بدمسکن‌هاست. بنابراین ساخت مسکن صرفا برای کسانی که واریزی داشتند درست نیست. مستاجران بسیاری، تمام نقدینگی خود را بابت ودیعه رهن خانه داده‌اند. برخی ساکنان بافت‌های فرسوده هم پولی ندارند و باید با مشارکت یا زمین معوض خانه بسازند. بنابراین، هدف وزارت راه و شهرسازی در هر دولتی باید خانه‌دار کردن همه مردم در کوتاه‌ترین زمان باشد نه اینکه متقاضیان را به دو دسته تقاضای مؤثر (به عبارت دیگر کسانی که کمی پول دارند) و تقاضای غیر مؤثر (کسانی که پول ندارند) تقسیم کنیم و فقط برای گروه اول اقدام کنیم.
مسئله دیگر اینکه، ظرفیت ساخت مسکن در کشور، به توان مسئولان بستگی دارد. یک مسئول شجاع، باتدبیر و کاری، می‌تواند سالانه دو میلیون مسکن هم بسازد یا زمین به مردم بدهد و یک مسئول ترسو یا دچار تعارض منافع، یک مسکن هم نمی‌سازد و به آن افتخار می‌کند. در هفته دفاع مقدس ذکر این نکته خالی از لطف نیست که عقب‌ماندگی 200 ساله کشور در صنایع و روش‌های دفاعی، به دلیل وجود مدیران شجاع، خلاق، مدبر و کاری؛ ظرف 45 سال گذشته برطرف شده و ایران را به هفتمین قدرت نظامی جهان تبدیل کرده است اما در بعضی حوزه‌ها به دلیل وجود مدیران ترسو، تنبل و دچار تعارض منافع؛ کشور عقبگرد کرده است. 
اغلب مدیران دولت‌های اصلاحات نشان داده‌اند که بر اساس بودجه موجود و ظرفیت اسمی کار می‌کنند؛ حال آنکه تفکر جهادی؛ با توکل به خدا و اخلاص، به‌کارگیری امکانات بسیار اندک و نیروهای مخلص، مشورت با اهل فن و حتی نیروهای کف میدان، خرمشهری که گفتند تا 20 سال دیگر دست عراق می‌ماند را 20 روزه آزاد کرد و بسیاری از کارهای بزرگ اقتصادی و عمرانی در طول 45 سال گذشته با همین رویه، بسیار زودتر از آنچه باید، انجام شده است اما وقتی طرح‌ها به دست افراد دیگر افتاده، سالها نیمه کاره مانده است. 
مدیران شجاع بر اساس داشته‌های کوچک، کارهای بزرگ را با توکل به خدا و مشورت و به‌کارگیری خلاقیت‌ها شروع می‌کنند و در مشکلات صبور هستند و بسیار زودتر از آنچه محاسبه شده، به هدف می‌رسند. فردی که با کمترین امکانات، نتایج بزرگی رقم می‌زند واقعاً مدیر است و الا با وجود امکانات و بودجه کافی، هر فرد عادی هم می‌تواند مدیر باشد. 
بنابراین، وزیر راه و شهرسازی با به‌کارگیری مدیران شجاع، مخلص، مدبر و کاری، اگر بخواهد مشکل مسکن را در چهار سال هم رفع کند قطعاً با ارائه زمین رایگان و تسهیلات ارزان یا طرح‌های دیگر، می‌تواند و این عددسازی نیست.