kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۴۲۴۸
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۸

 دریا، پاشنه آشیل صهیونیست‌ها (نگاه)


 
 سید محمد امین‌آبادی
جنگ غزه را باید تا این لحظه خونین‌ترین جنگ قرن 21 لقب داد. در این جنگ که بیش از 10 ماه از آن می‌گذرد رژیم صهیونیستی با حمایتی که از سوی آمریکا و اروپا و حمایت‌های آشکارا و نهانی که از برخی کشورهای منطقه غرب آسیا و البته حمایتی که از بی‌عملی نهادهای بین‌المللی دریافت کرد بدون کوچک‌ترین ترس و واهمه‌ای تمامی قواعد آمره حقوق بین‌الملل را یکی پس از دیگری زیر پا گذاشت. بر اساس گزارش‌ها در اثر حملات هوائی و زمینی اسرائیل تاکنون بیش از 40 هزار فلسطینی شهید شده‌اند که گفته می‌شود این آمار بسیار خوشبینانه است و هزاران شهید هنوز زیر آوارها هستند از این شهدا بیش از 16 هزار تن کودک و 11 هزار تن نیز زن هستند. این جنگ همچنین تاکنون بیش از 92 هزار مجروح برجای گذاشته است. 169 خبرنگار شهید، 885 پرسنل پزشکی شهید‌، 3486 قتل عام و نزدیک به 2 میلیون آواره و استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح از دیگر جنایت‌های اسرائیل در جنگ غزه بوده است. حمله به مدارس، منازل، مساجد، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و مراکز خبری و رسانه‌ای‌، رژیم صهیونیستی را در ردیف جنایتکار‌ترین رژیم‌های تاریخ بشری قرار داده است.
 به گواهی بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران و علی‌رغم این همه جنایت‌ها‌، اسرائیل در جنگ غزه هیچ آورده‌ای نداشته است و جنگ کنونی نه‌تنها هیمنه نظامی و اطلاعاتی اسرائیل را از بین برد بلکه اقتصاد این رژیم را نیز نابود کرد و در حوزه افکار عمومی جهانی نیز جنگ، اسرائیل را تبدیل به یک رژیم منفور و مطرود کرد. شکست در جنگ رسانه‌ای و همبستگی 95 درصد از افکار عمومی جهان با ملت فلسطین‌، ورشکستگی ده‌ها هزار شرکت‌، آوارگی ده‌ها هزار صهیونیست، مهاجرت بیش از یک میلیون صهیونیست از سرزمین‌های اشغالی، خروج بیش از 300 سرمایه‌دار، خروج شرکت‌های بزرگ غربی، کمبود کارگر، کسری بودجه، تعطیلی بنادر، افزایش تورم و کاهش رشد اقتصادی تنها بخشی از هزینه‌هایی بوده که دولت صهیونیستی تاکنون متحمل شده است. علاوه‌بر آمار‌های فوق برآوردها از واکنش یکپارچه جبهه مقاومت از ایران، عراق، لبنان و یمن در واکنش به شهادت «اسماعیل هنیه» و «فؤاد شکر» بسیار برای مقامات این رژیم نگران‌کننده است.
در این میان رژیم صهیونیستی یک پاشنه آشیل بسیار بزرگ دارد که در صورت گسترش جنگ و البته ورود گسترده حزب‌الله به جنگ می‌تواند اقتصاد این رژیم را به‌طور کامل فلج کند. بر اساس گزارش‌ها 90 درصد از صادرات و واردات اسرائیل از بنادر این رژیم صورت می‌گیرد و در صورتی که جنگ گسترده شود حزب‌الله با قدرت موشکی که دارد می‌تواند همه این بنادر را به سرنوشت بندر ایلات تبدیل کند که در اثر محاصره دریایی دلاورمردان یمنی عملاً به گفته خود مقامات اسرائیلی تعطیل شده و به بندری متروک تبدیل شده است. «گیدئون گیلبرت» رئیس بندر اشغالی «ایلات» پیش از این اذعان کرده بود که این بندر در حال ورشکستگی است و فقط یک کشتی در ماه‌های اخیر به ایلات وارد شده است. مدیر بندر ایلات اظهار کرده است یمنی‌ها با عملیات‌هایی که انجام دادند، راه ورود و دسترسی به ایلات را بسته‌اند. گیلبرت پیش‌تر نیز در گزارش هفت جولای (۱۷ تیر) خود به کمیته اقتصادی «کنست» اعلام کرده بود که بندر ایلات در هشت ماه گذشته، فعالیتی نداشته و در نتیجه درآمدی نیز کسب نکرده است. اتحادیه اصلی کارگران در سرزمین‌های اشغالی هم اعلام کرده است بندر «ایلات» به دلیل بحران در کشتیرانی در دریای سرخ، ضربه مالی سنگینی خورده است و نیمی از کارگران بندر در معرض خطر از دست دادن شغل خود هستند. «اشکلون»، بندر کوچک‌تری که نزدیک‌ترین بندر تجاری رژیم اسرائیل به غزه است نیز در ماه‌های اخیر به دلیل جنگ فعالیت‌های خود را متوقف کرده است.
غیر از بندر «ایلات» دو بندر بسیار مهم «حیفا» و «اشدود » هم در لیست اهداف جبهه مقاومت قرار دارد و در صورت تشدید جنگ؛ جبهه مقاومت این دو بندر را نیز به سرنوشت بندر ایلات دچار خواهد کرد. حیفا بندر اصلی رژیم صهیونیستی است که سالانه حدود ۳۰ میلیون تن بار و بیش از ۲ میلیون مسافر را جابه‌جا می‌کند. طی روزهای گذشته رسانه‌های عبری گزارش دادند که شهردار بندر استراتژیک «حیفا» از ترس حمله ایران از ساکنان این شهر خواسته است تا آب و مواد غذایی کافی ذخیره کنند. روزنامه «اسرائیل هیوم» در ۱۱ مارس(21 اسفند) گزارش کرد رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد بندری در کشور جزیره‌ای مدیترانه‌ای قبرس است تا در صورتی که بندر حیفا در جنگ با حزب‌الله بسته شود، از آن استفاده کند. رژیم اسرائیل از هدف قرار گرفتن انبارهای بزرگ آمونیاک در بندر حیفا نیز به‌شدت نگران است. رسانه‌های عبری به نقل از مقامات این بندر نوشته‌اند: انبارهای آمونیاک موجود در بندر حیفا در معرض تهدیدات حسن نصرالله و موشک‌های حزب‌الله قرار دارد و این موضوع می‌تواند خسارت‌های مالی و جانی بسیار سنگینی برای اسرائیلی‌ها به بار بیاورد.» تاسیسات فرآوری و ذخیره‌سازی 12 هزار تُنی آمونیاک در شهر حیفا بارها مورد تهدید دبیرکل جنبش حزب‌الله قرار گرفته و سید مقاومت به صراحت تاکید کرده است که «اگر اسرائیل بخواهد جنگ دیگری را با لبنان آغاز کند، با انفجار این مخازن صدها هزار اشغالگر در حیفا جان خود را از دست خواهند داد.». 
بندر «اشدود» هم در حال آماده شدن برای سناریوهای تشدید تنش از شمال با حزب‌الله است، زیرا این بندر نیز در تیررس موشک‌های حزب‌الله قرار دارد. این بندر، دومین بندر تجاری بزرگ رژیم صهیونیستی است که پاسخگوی محموله‌های فله‌ای‌، کالا‌های کانتینری و نفتکش‌ها است. صادرات و واردات مواد شیمیایی، کود، مرکبات، غلات، زغال سنگ، محموله‌های عمومی و خودرو از این بندر انجام می‌شود. موقعیت استراتژیک اشدود در نزدیکی مراکز تجاری رژیم صهیونیستی و شبکه‌های حمل‌ونقل سراسری، این بندر را به یک مرکز شلوغ تبدیل کرده است. «شائول اشنایدر»، رئیس هیئت‌مدیره بندر اشدود هشدار داده است تل‌آویو عملا یک دولت جزیره‌ای است و ۹۹ درصد کالاها از طریق دریا به اراضی اشغالی می‌رسد و در صورت تشدید جنگ‌، اسرائیل به دلیل بسته شدن بنادر متحمل خسارات گسترده‌ای خواهد شد.
سکوهای گازی اسرائیل در دریا نیز از دیگر اهداف مقاومت به‌شمار می‌رود. حزب‌الله پیش از این اعلام کرده است که سکوهای گازی رژیم اشغالگر در لیست اهداف مقاومت قرار دارد. 
نصرالله پیش از این تهدید کرده بود حزب‌الله تنها میدان گازی «کاریش» را در تیررس قرار نداده بلکه سایر میادین گازی اسرائیل نیز در تیررس اهداف حزب‌الله قرار دارد. با توجه به تهدیدات نصراالله شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرده بود که «از این پس می‌توان سکوهای استخراج گاز که در دریای مدیترانه واقع‌اند را به عنوان یکی از اهداف قابل پیش‌بینی در حملات صورت گرفته از سوی حزب‌الله و یا یکی از دلایل جنگ با حزب‌الله دانست به‌ویژه که هدف قرار گرفتن آن تامین برق اسرائیل را هم متوقف خواهد کرد.» چنان‌که گفته شد در صورت تشدید جنگ؛ عملیات گسترده و یکپارچه جبهه مقاومت تنها اگر روی اهداف روی دریا یا بنادر استراتژیک این رژیم متمرکز شود می‌تواند اقتصاد رژیم اسرائیل را به‌طور کامل نابود کند و این تنها یکی از سناریوهای متعدد جبهه مقاومت در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی است.