kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۳۷۶۳
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۰
معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم تکریم و معارفه رئيس بنیاد شهید و امور ایثارگران:

پرچم این انقلاب باید به دست صاحب اصلی‌اش يعني حضرت صاحب‌الزمان (عج) داده شود

مراسم تکریم و معارفه رئيس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد. 
 
 
 
سرویس سیاسی-
 
آیین تکریم «سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی» و معارفه «سعید اوحدی» به عنوان معاون جديد رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران دولت با حضور معاون اول رئیس‌جمهور،‌ مقامات كشوري و لشكري و‌ جمعي از جانبازان، ايثارگران و خانواده شهدا برگزار شد.‌
معاون اول رئیس‌جمهور در این مراسم با تقدیر از تلاش‌های «سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی»، رئیس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: آقای قاضی‌زاده، بانشاط و انگیزه‌ای تحسين‌برانگيز، در سنگر خدمت‌رساني به ايثارگران و شهدا فعاليت كردند و اميدواريم كه اين خدمات، باقیات‌الصالحات برای ايشان باشد.
محمدرضا عارف در ادامه با تشكر از مسئوليت‌پذيري ‌رئيس جديد بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: از آقاي سعيد اوحدي كه آزاده،‌ جانباز و از خانواده محترم شهدا هستند به خاطر پذيرش اين مسئوليت سنگين سپاسگزارم و به همكاري با ايشان افتخار مي‌كنم.
وي افزود: اگر بنیاد شهید که متعلق به صاحبان اصلی انقلاب است، ماندگار باشد، انقلاب اسلامي نیز ماندگار خواهد بود و باور داريم که پرچم این انقلاب باید به دست صاحب اصلی‌اش يعني حضرت صاحب‌الزمان (عج) داده شود.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه بنیاد شهید در دوره‌ فعالیت خود در سه مرحله، افتخار خدمتگزاری به ایثارگران و خانواده‌های شهدا را داشته است، گفت: در گام نخست که ضرورت رسیدگی جدی به امور خانواده شهدا احساس مي شد، بنیاد تشكيل شد كه انصافاً توفیقات خوبی را در این مرحله داشت.
وي در ادامه درباره دومين گام اين فعاليت گفت: علی‌رغم مشکلاتی که وجود داشت، نظام خیلی زود به این نتیجه رسید خانواده‌های شهدا و ایثارگران باید توانمند شوند و به اين ترتيب توانمندسازی اين عزيزان در دستور کار ‌قرار گرفت که دستاوردهای گرانبهايي را در همه بخش‌ها و به صورت ويژه در آموزش‌عالی به دنبال داشت و فرزندان شهدا و ايثارگران مسئولیت علم‌اندوزی و تربیت را دنبال کردند و در حالي كه در حال طي اين مسير بوديم و «طرح جامع ساماندهی» که جهت‌گیری اصلی آن حفظ عزت، حرمت و منزلت خانواده شهدا و ايثارگران بود، تصويب شد.
وی با بيان اينكه‌ اين طرح در جاهایی مشکل بار مالی پیدا کرد گفت: خوشبختانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیمي بسیار مهم و مترقی را با وجود محدودیت‌های موجود اتخاذ کرد که بیانگر جایگاه این عزیزان در همه نهادهای حکومتی کشور است.
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه گفت: ان‌شاءالله آقای اوحدی، سند جامع ایثارگران را به‌طور جدی در دستور کار قرار دهند و اگر هم نیاز به بررسی در هیئت دولت داشت ما آماده همكاري هستیم.
عارف با بیان اینکه امروز وارد مرحله سوم در روند فعالیت بنیاد شهید شده‌ایم‌ گفت: مرحله سوم بنياد شهيد و امور ايثارگران، مرحله نقش‌آفرینی بیشتر صاحبان اصلی انقلاب در امور حکمرانی و حضور در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری است، ما بايد بتوانيم ‌از ظرفیت خانواده‌های شهدا و ایثارگران در امور اجرائی و حاکمیتی کشور بيشتر استفاده كنيم چرا كه مردم به عملکرد این نهادها اطمينان بيشتري پيدا مي‌كنند.
معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: پیشنهاد بنده این است که آقای اوحدی بازنگری در تشکیلات بنیاد را به ‌عنوان یک نهاد اجتماعی و فرهنگی پیشرو در حل مشكلات کشور مدنظر قرار داده و اعضاي بنياد نيز مشاركت بيشتري در امور فرهنگي و اجتماعي و اداره كشور و پاسخگويي به مطالبات و مشكلات مردم داشته باشند.
وي در ادامه از دكتر قاضي‌زاده‌ هاشمي خواست تا با انتقال تجربيات خود، رئيس جديد سازمان را در ادامه مسير، همراهي كند.
سعید اوحدی، معاون رئيس جمهور و رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران نيز در این مراسم گفت: بنیاد شهید افضل دستگاه‌های اجرائی است، چون شهدا افضل انسان‌ها و کمال انسانیت بودند و خدمت در بنياد شهيد خدمت به برترين انسان‌هاست و به عنوان رئیس بنیاد شهید، خاک پاي خانواده شهدا، ايثارگران و نوکر جانباز قطع نخاعی هستم که همه چیزش را براي اسلام و كشور نثار کردند.
قاضي زاده‌هاشمي، رئيس ‌بنياد شهيد و امور ايثارگران دولت سيزدهم نيز در اين مراسم با بيان گزارشی از فعاليت‌هاي صورت گرفته در سي و پنج ماه فعاليت خود گفت: معتقدم وظيفه همه ما، چيزي جز خدمت به خانواده شهدا و ايثارگران نيست و اميدوارم آقای اوحدی اين مسير سراسر خدمت را با قدرت و قوت ادامه دهند.
پايان بخش اين مراسم اهداي لوح تكريم به قاضي زاده‌هاشمي و حكم انتصاب به سعيد اوحدي از سوي معاون اول رئيس جمهور بود.
عارف: در فناوری پیشرفته 
جزو مدعیان بزرگ دنیا هستیم؛
باید در زمینه هوش مصنوعی
 پیشتاز باشیم
محمدرضا عارف در مراسم تکریم و معارفه معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری گفت: ما زمانی برای ایجاد یک درس در یک دانشگاه بزرگ مشکل داشتیم و حداقل‌ها را نداشتیم، ولی امروز به جایی رسیدیم که در فناوری پیشرفته جزو مدعیان بزرگ دنیا هستیم، این نتیجه زحمات و تلاش‌های جوانان پرانرژی و پرشور کشور بوده است که در این ۴ دهه این جوانان بودند که ما را به سمت جلو هل دادند و امروز وضعیت خوبی داریم.
وی با بیان این که شاخص‌های کمی و کیفی نیروی انسانی، یک کمیت و سرمایه معنوی را برای ما به ارمغان آورده است، اظهار داشت: منابع زیرزمینی، ظرفیت بالای دانشگاه و کیفیت آن، مزیت نسبی است که باید در همه برنامه‌ریزی‌ها و تلاش‌ها استفاده شود.
عارف تاکید کرد: سند چشم‌انداز، در رأس همه تعهدات ملی قرار دارد؛ جایگاه اول در منطقه در همه زمینه‌ها میثاق ملی است و بنا بوده تا سال آینده به این برسیم که عقب ماندیم و باید جبران شود.
معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: محوریت تحقق سند چشم‌اندازه به طور طبیعی به عهده معاونت علمی است. گام‌های اولیه برداشته شده و به جایی رسیدیم که بدون استناد به نیروی جوان علمی نمی‌توانیم جلو برویم.
عارف افزود: زمانی که این سند تصویب می‌شد، ما در برخی از شاخص‌ها، جایگاه اول یا دوم در منطقه را داشتیم، ما در منطقه‌ای پویا زندگی می‌کنیم. شاخص‌های مد نظر ما در طول ۲۰ سال گذشته بسیار دگرگون شده است.
وی یادآور شد: برنامه هفتم توسعه که اولین کلید عملیاتی این برنامه را دیروز با تشکیل شورای عالی راهبری این سند، زده شد، عموما از اهداف خوب و مترقی‌ای برخوردار است، ایرادی که به این سند می‌شود گرفت این است که منابع مورد نیاز دیده نشده است؛ در برنامه تکلیف شده که دولت ظرف یک سال منابع را لحاظ و به مجلس ارسال کند؛ ان شاءالله این ایراد هم رفع می‌شود.
حرف معاونت علمی ریاست جمهوری، حرف علمی رئیس‌جمهور و دولت است 
عارف تصریح کرد: معاونت علمی را دستگاه نمی‌دانیم که در رقابت یا رفاقت با سایر دستگاه‌ها باشد بلکه یک معاونت ستادی است، حرف معاونت علمی ریاست جمهوری، حرف علمی رئیس‌جمهور و دولت است لذا وارد رقابت با هیچ دستگاهی نمی‌شود.
وی افزود: دولت که با خودش رقابت نمی‌کند؛ دستگاه‌ها ممکن است رقابتی داشته باشند بد هم نیست که گاهی این رقابت‌ها به اختلاف تبدیل می‌شود که دولت و رئیس‌جمهور باید آن را حل کند؛ علی‌الاصول مرجع حل اختلاف‌های علمی دستگاه‌ها، معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور است.
وی ادامه داد: ما باید کارهایی را انجام دهیم که دیگران نمی‌توانند؛ یعنی یا صلاحیت سازمانی ندارند و یا در رقابت بین‌دستگاهی متوقف می‌شوند، هیچ دستگاهی نباید با معاونت علمی رقابت کند؛ اگر به مرحله رقابت رسید، یعنی رقابت با رئیس‌جمهور.
انتقاد عارف
 از تغییر مسیر بنیاد ملی نخبگان 
از هدف اولیه آن
معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان کارهای ارزشمندی کرده و از افتخارات من این است که عضو هیئت امنای این بنیاد بوده‌ام ولی فلسفه تشکیل این بنیاد، حمایت از نخبگان نبود؛ البته حمایت از نخبگان کار خوبی است ولی کم زحمت‌ترین کار این است که بیاییم بگوییم ۱۰ نفر اول کنکور را بورسیه می‌کنیم.
وی افزود: انگیزه اصلی تشکیل بنیاد ملی نخبگان، کشف استعدادها بود؛ نه در تهران و اصفهان و شهرهای بزرگ؛ بلکه در دورترین نقطه کشور و مثلا در سیستان و بلوچستان که کار بسیار سختی است.
معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: رهبر معظم انقلاب ماموریت دادند تا اساسنامه بنیاد ملی را بنویسیم که دو سال طول کشید، کشف استعدادها بود اما وقتی تشکیلات به مرور دولتی می‌شود و می‌خواهد گزارش کمی بدهد، با مشکلاتی روبه رو می‌شود؛ خواهش می‌کنم در این موضوع بازنگری شود؛ نه اینکه مسیری که می‌روید، اشتباه است ولی روی گسترش کمی آن هم حرف داریم و موافق نیستیم با فشاری که آمد، باید در بسیاری از استان‌ها بنیاد ملی نخبگان حضور داشته باشد و بخش مهمی از بودجه آن صرف امور جاری شود؛ شاید با مکانیزم‌های دیگری بتوانیم بنیاد را به ستاد کشف و توانمندسازی استعدادها تبدیل کنیم.
معاونت علمی 
می‌تواند برای حکمرانی نیرو تربیت کند؛
جوانگرایی را جدی بگیرید
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: راهبردی که دنبال می‌کنیم این است که در پایان این دوره، ۵۰۰ جوان با تجربه و توانمند را تحویل کشور و دولت بعد دهیم، باید شایستگی‌های لازم را داشته باشند و از نظر تفکری طوری نباشند که اگر دولت بعد دارای تفکر جدیدی بود، همگی عوض شوند.
وی افزود: بنیاد امور نخبگان پیش‌قدم شود، سازمان زنان و سازمان جوانان و سازمان اداری و استخدامی هم جلو بیایند و نیروهایی را تربیت کنیم که از میان آنها وزیر، معاون وزیر و مدیران میانی انتخاب شوند.
وی تاکید کرد: از همه دستگاه‌ها می‌خواهم که جوانگرایی را جدی بگیرند. معاونت علمی یکی از محل‌هایی است که می‌تواند برای حکمرانی نیرو تربیت کند.
اگر می‌خواهیم حکمرانی عالمانه و منطقی و خوب داشته باشیم، باید سهم خانم‌ها و جوانان را در حکمرانی و مدیریت میانی بدهیم
وی افزود: امروز در زمان تشکیل دولت جدید دو مطالبه به حق مطرح می‌شود که یکی از آنها، عدم مشارکت خانم‌ها در مدیریت کلان است، هم اکنون در معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور فقط یک مدیر زن داریم؛ این وضعیت امروز کشور است؛ در جوانگرایی مشکل نداریم که آن هم شاید به اختیار نبوده بلکه تحمیل بوده است.
وی افزود: یک جوان دانشمند
۳۰ ساله، عملکرد و نشاط و کارآیی‌اش با من ۷۰ ساله قابل مقایسه نیست؛ این یک انتخاب نبوده است.
عارف تاکید کرد: اگر می‌خواهیم حکمرانی عالمانه و منطقی و خوب داشته باشیم، باید سهم خانم‌ها و جوانان را در حکمرانی و مدیریت میانی بدهیم؛ امروز ما گرفتاریم.
معاون اول رئیس‌جمهور بیان کرد: یک دفعه می‌آیند می‌گویند فلان وزارتخانه را بدهیم به یک جوان
۳۰ ساله؛ نگرانی من این است که این جوان می‌سوزد؛ الگو هم از کشوری می‌گیرند که پشت آن وزیر جوان در آن کشور، یک حزب مقتدر قرار دارد و او منویات حزب را عمل می‌کند اما در کشور ما انتظار مردم این است که متخصص‌ترین فرد وزیر بشود.
عارف ادامه داد: اگر وزیری در زمینه‌ای بگوید من مطلع نیستم و نمی‌دانم و اجازه بدهید سؤال کنم تا پاسخ بدهم، دیگر وادینا و وااسلاما به هوا می‌رود لذا باید وزیر متخصص باشد، ما توانمندسازی نکرده‌ایم.
عارف: متعهد به مشارکت 
هرچه بیشتر جوانان
 در دولت چهاردهم هستیم
عارف در با اشاره به روز جهانی جوانان در حساب خود در فضای مجازی نوشت: امروز دوازدهم اوت، روز جهانی جوانان است. جوانان ما استحقاق و شایستگی کامل برای تحول ایران دارند.
وی افزود: برای ایران باید مسیر پر پیچ و خم پیش پای جوان ایرانی را هموار کنیم.
عارف تصریح کرد: جز با اعتماد به خلاقیت، شور و پشتکار جوانان و ریل‌گذاری برای پیشرفت شایسته‌سالارانه و بدون تبعیض آن‌ها، راهی برای افق‌گشایی کشور وجود ندارد.
معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: در دولت چهاردهم خود را متعهد به مشارکت هرچه بیشتر جوانان می‌دانیم.
نخستین جلسه شورای راهبری برنامه هفتم توسعه به ریاست معاون اول رئيس جمهور برگزار شد
در این جلسه عارف با بیان اینکه زمان آغاز برنامه هفتم توسعه از ابتدای ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده اما از تیرماه ابلاغ شده است، گفت: با وجود این تاخیر، تمام تلاش دولت بر اجرای دقیق این برنامه است و اگر هم کاستی‌هایی وجود دارد سعی می‌کنیم با همکاری مجلس آن را حل کنیم و امیدواریم که در طی یک دوره چهارساله بتوانیم به چشم اندازهای برنامه دست پیدا کنیم.
وی تاکید قانونگذار برای حسن اجرا و نظارت بر تحقق اهداف برنامه را یکی از ابتکارات قابل توجه در برنامه هفتم توسعه دانست و افزود: این وظیفه بر طبق ماده ۱۱۸ قانون برنامه، برعهده «شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه» گذاشته شده است که با برگزاری این جلسه تلاش می‌کنیم در کوتاه‌ترین زمان، بخش مهمی از احکام و آیین‌نامه‌های مربوط به این شورای عالی و به ویژه آنهائی را که کلیدی هستند، تدوین و تصویب کرده و سازوکار نهائی شدن و ابلاغ آنها را مشخص کنیم.
در این جلسه، بعد از بررسی وظایف اصلی شورای راهبری و استماع نظرات و پیشنهادات رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، وزیر مسکن و شهرسازی و سایر اعضای حاضر، سه پیشنهاد «آیین‌‌نامه داخلی شورای عالی راهبری برنامه، تعیین سازوکار تدوین پیش‌نویس آیین نامه‌های قانون، درخواست تفویض اختیارات اصل ۱۳۸ به وزرای عضو شورا و دستور‌العمل نحوه انتصاب ناظرین مالی و اجرائی برنامه» مورد بررسی قرار گرفت و با انجام اصلاحاتی به تصویب رسید.
گفتنی است بر طبق ماده ۱۱۸ قانون برنامه هفتم توسعه، «شورای عالی راهبری برنامه» به‌منظور تأمین حسن اجرای قانون و در راستای هماهنگ نمودن فعالیت دستگاه‌های اجرائی، با مسئولیت معاون اول رئیس‌جمهور و مرکب از رئیس سازمان (دبیر شورا)، وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزرایی که رئیس کمیسیون‌های دائمی هیئت دولت هستند و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس (به‌عنوان ناظر) تشکیل می‌شود.