مقاومت در فضای مجازی
روایت شهید همت از شهید محسن نورانی
تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس نوشت: شهیدمحسن نورانی؛ زاده سیزدهم دی ۱۳۴۲ در تهران، پس از گذراندن تحصیلات دوران ابتدائی و راهنمایی، علاوهبر اشتغال جهت کمک به معیشت خانواده، در رشته برق هنرستان بزرگ تهران ادامه تحصیل داد.
شهریور ۱۳۵۹ پس از سپری نمودن دوره آموزش نظامی بسیج در پادگان امام حسین(ع)، همراه با علیرضا ناهیدی به سپاه ناحیه مریوان؛ در استان کردستان اعزام شد.
راهاندازی واحد ادوات خمپاره انداز سپاه مریوان و حضور مؤثر آن در نبردهای کوهستانی، از دستاوردهای محسن نورانی و علیرضا ناهیدی به شمار میآید.
در زمستان ۱۳۶۰ نورانی و ناهیدی به همراه احمد متوسلیان و دیگر همرزمانش به جنوب آمدند و پس از تشکیل تیپ ۲۷ محمد رسولالله (ص)، مسئولیت واحد ادوات این تیپ را برعهده گرفتند.
نورانی پس از شهادت ناهیدی در عملیات والفجر مقدماتی، فرماندهی تیپ ۴ مکانیزه ذوالفقار لشکر ۲۷ را عهدهدار شد. وی سرانجام روز بیست و یکم مرداد ۱۳۶۲ در کمین عناصر گروه تروریستی کومله در جاده اسلامآباد غرب-ایلام به شهادت رسید.
سردار سرلشکر شهید محمدابراهیم همت درباره شهید محسن نورانی روایت کرده است: «بهمحض شهادت شهید علیرضا ناهیدی در عملیات والفجر مقدماتی، ازآنجاکه ایشان کادرهای قابلی را ساخته و پرورش داده بود، کار واحد ادوات لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص)، به شهید بزرگوارمان محسن نورانی واگذار شد.
با اینکه خلأ به وجود آمده بر اثر شهادت ناهیدی در ذهنیت امثال ما پرشدنی نبود، اما شهید نورانی بهقدری محکم و باصلابت در این مسئولیت جدید عمل کرد که ما حتی یک روز، خللی در عملکرد واحد ادوات، تفنگهای ۱۰۶ و موشکاندازهای لشکر ملاحظه نکردیم.
روند کاری که شهید ناهیدی آورده بود، خیلی محکم و قاطع توسط شهید نورانی پیگیری شد؛ بهطوریکه بعد از عملیات والفجر ۱، در جریان عملیات والفجر ۳ در مهران، وقتی برای شرکت در آن عملیات از تیپ ۴ ذوالفقار لشکر ۲۷ کمک خواسته شد، با اعزام باشکوه و تاریخی برادران تیپ ۴ ذوالفقار این لشکر به آن جبهه، پنجاه و شش دستگاه ازتانکهای دشمن، ظرف چهار الی پنج روز، توسط این برادران، با شلیک موشکهای میلان، تاو، مالیوتکا و تفنگ ۱۰۶ منهدم شدند.
این عزیزان در عملیات والفجر ۳ بهقدری جالب عمل کردند که کلی به نیروهای سایر یگانهای حاضر در آن عملیات روحیه داده بودند.