تکفیریها در ساحل موگادیشو مردم را به خاک و خون کشیدند
رسانههای محلی سومالی میگویند آمار کشتهشدگان حمله تروریستیِ سلفی-تکفیریها در نزدیکی ساحل شهر موگادیشو به ۳۲ نفر افزایش یافته است.
رسانههای محلی در سومالی اعلام کردند که شمار قربانیان حادثه تروریستی در شهر موگادیشو، پایتخت این کشور به ۳۲ کشته و ۶۳ زخمی افزایش یافته است. ساعاتی پیش رسانههای سومالی از وقوع حمله انتحاری در مرکز شهر موگادیشو خبر دادند. رسانههای خبری گزارش دادند که در پی حمله انتحاری در نزدیک رستورانی در مجاور ساحل لیدو در شهر موگادیشو، پایتخت سومالی دهها غیرنظامی به خاک و خون کشیده شدند. گزارشهای اولیه حاکی از این بود که در این حمله تروریستی ۲۰ غیر نظامی کشته شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، گروهک تروریستیِ سلفی-تکفیری الشباب مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده گرفت.
سومالی سالهاست که درگیر جنگی خونین بین نیروهای دولتی و تروریستهای الشباب، شاخه گروه القاعده در آفریقا، است. گروه تروریستی الشباب با حملات تروریستی و ایجاد ناامنی تلاش دارد سومالی را تحت کنترل خود درآورد؛ دولت موگادیشو از سال ۲۰۲۲ میلادی تاکنون عملیات نظامی علیه مواضع گروهک تروریستی الشباب را تشدید کرده است. سومالی کشوری در منطقه شاخ آفریقا است که در شرق آفریقا واقع شده است. 98 درصد از مردم این کشور مسلمان (سنی شافعی) و بقیه از ادیان دیگر هستند.
نیجریه در خون
در طرف دیگری از قاره آفریقا نیز کشتار به پا شده است، اما در شرایطی کاملاً متفاوت. سازمان حقوق بشری عفو بینالملل نیروهای امنیتی نیجریه را متهم کرد که در جریان اعتراضات مردم این کشور به مشکلات اقتصادی و معیشتی دستکم ۱۳ معترض را کشتند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، مقررات منع رفت و آمد در برخی ایالتهای جنوبی نیجریه برقرار شده و نیروهای امنیتی حضور سنگینی در خیابانها دارند. گفتنی است، نیجریه کشوری در غرب آفریقا و پرجمعیتترین کشور این قاره است. ۴۴ درصد از مردم آن که در شمال کشور زندگی میکنند مسلمان و ۴۶ مستقر در جنوب مسیحی هستند.
ارتش بورکینافاسو ۱۰۰ شبهنظامی را کُشت
باز هم از نقطهای از این قاره خونین خبر میرسد که نیروهای مسلح بورکینافاسو در درگیری با شبهنظامیان در جنوب شرق این کشور حدود ۱۰۰ نفر از آنها را کشتند. به گزارش ایرنا، خبرگزاری بورکینابه جمعه اعلام کرد که ارتش در این درگیریها ۵۰ موتورسیکلت و سلاح را از شبهنظامیان به غرامت گرفت. ارتش بورکینافاسو در این عملیات از پهپاد و هواپیماهای جنگی استفاده کرد و اقدامات آن برای مقابله با شبهنظامیان ادامه دارد.
گفتنی است، خشونتهای کشور مالی در سال ۲۰۱۵ به بورکینافاسو نیز سرایت کرد و گروهکهای وابسته به تروریستهای داعش و القاعده به ناامنی در این کشور دامن زدند. خشونتهای گروههای تروریستی تکفیری از سال ۲۰۱۵ تاکنون حدود ۲۰ هزار کشته بر جای گذاشته و بیش از ۲ میلیون نفر را نیز آواره کرده است. بورکینافاسو کشوری در غرب آفریقا است که از شمال و غرب با مالی و از شرق با نیجر و از جنوب با بنین، توگو، غنا و ساحل عاج همسایه است. ۶۰ درصد مردم این کشور مسلمان هستند، ضمن این که ۲۳ درصد مسیحی و بقیه پیرو ادیان بومی هستند و زبان رسمی این کشور فرانسوی است.