kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۲۸۵۸
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۳
 فارین پالیسی:

  فساد عمیق و ریشه‌دار مهم‌ترین مانع پذیرش اوکراین در اتحادیه اروپاست

 
 
 
فارین پالیسی در گزارشی نوشت اوکراین تمایل فراوانی برای بدل شدن به عضو رسمی اتحاد کشورهای غربی نشان داده است اما فساد ساختاری گسترده در حوزه‌های مختلف نظامی، سیاسی و قضائی 
مانع تحقق این خواست دیرینه «کیف» شده است.
آرزوی اوکراین برای پیوستن به ناتو یا اتحادیه اروپا ظاهراً هیچ‌گاه محقق نخواهد شد. ناتو در توضیح چرایی عدم پذیرش اوکراین در این سازمان اعلام کرده است تا زمانی که جنگ تمام نشود خبری از پذیرش در ناتو نخواهد بود. اتحادیه اروپا نیز گفته است به خاطر فساد گسترده در اوکراین، «کیف» نمی‌تواند وارد اتحادیه اروپا شود. موضوع فساد در اوکراین به یک اژدهای هفت سر تبدیل شده است. پیش از حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه 2022 
(5 اسفند 1401) این کشور به صورت مداوم در میان بدترین و فاسدترین کشورهای جهان بود اما بعد از شروع جنگ و طی 2 سال و نیم گذشته مسئله فساد در اوکراین وارد مرحله جدیدی شد. در اوکراین کمتر روزی است که از بروز فسادهای گسترده مالی و غیرمالی در ساختار سیاسی و نظامی این کشور، خبری منتشر نشود. طی یک سال گذشته نیز گزارش‌های متعددی از گم وگور شدن میلیاردها دلار کمک‌های نظامی و غیرنظامی غرب در این کشور منتشر شده است. گزارش‌ها حاکی است که فساد تا خانه زلنسکی نیز نفوذ کرده است.
رسانه آمریکایی فارین پالیسی هم در گزارشی به شرح فساد گسترده در نظام سیاسی و دفاعی اوکراین پرداخته و این فساد ریشه‌دار را عامل اصلی عدم تحقق خواسته‌های کیف برای پیوستن به جبهه غرب معرفی کرده است. به گزارش ایسنا به نقل از «فارین پالیسی» سال‌هاست که اوکراین به‌دنبال ادغام در ساختارهای سیاسی و امنیتی غرب است و آن را بخشی از استراتژی خود برای مقاومت در برابر تهدید روسیه می‌داند. با این حال، این خواست دیرینه به‌دلیل فساد ساختاری که در سرتاسر ساختارهای دولتی و نظامی این کشور ریشه دوانده، مختل شده است. حتی وزارت دفاع این کشور نیز چندی پیش به دلیل خرید تخم‌مرغ و کت‌های زمستانی گران‌قیمت درگیر این رسوایی شد!
به گزارش این رسانه آمریکایی، در شاخص فساد سازمان شفافیت بین‌المللی در سال ۲۰۲۳، دانمارک به عنوان کم‌فسادترین کشور، آلمان در رتبه نهم، استونی در رتبه دوازدهم و فرانسه در رتبه بیستم قرار دارند؛ اما اوکراین از بین ۱۸۰ کشور، در رتبه ۱۰۴ قرار گرفته و راه زیادی مانده تا کیف بتواند به طور کامل در جوامع غربی ادغام شود. این گزارش می‌افزاید نگرانی‌های زیادی در مورد فرآیند خرید تسلیحاتی در اوکراین وجود دارد و در بسیاری از موارد مقامات مربوطه از این قراردادها نفع شخصی می‌برند. این رسوایی‌ها در حوزه نظامی نه تنها اعتماد مردم اوکراین را کمرنگ کرده، بلکه حامیان غربی آن از جمله متحدان ناتو را نیز تا حدی ناامید کرده است؛ کشورهایی که از آغاز جنگ روسیه حمایت تسلیحاتی فراوانی از کیف به عمل آورده‌اند. دولت اوکراین برای رسیدگی به فساد در وزارت دفاع، چند نهاد مستقل برای رسیدگی به خریدهای نظامی تاسیس کرده است. 
به گزارش «فارین پالیسی» مقامات عالی‌رتبه در این کشور در صورت ارتکاب فساد، با عواقب شدیدی مواجه نخواهند شد و در بدترین حالت از سمت خود کناره‌گیری می‌کنند. از سوی دیگر، گرچه چهار نهاد مجزا در حال بررسی فساد در دولت اوکراین هستند، اما نگرانی‌هایی در مورد استقلال برخی از این نهادها وجود دارد. به عنوان مثال، رئیس دفتر مبارزه با فساد اوکراین چهره‌ای وفادار به دولت است و تصدی این مقام توسط وی بیطرفی این نهاد را زیر سؤال برده است.همچنین به گزارش رسانه آمریکایی، استقلال قضائی یکی دیگر از موانع اصلی پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا است. در ماه مه سال میلادی گذشته، رئیس دیوان عالی اوکراین به اتهام پذیرش رشوه‌ای به ارزش تقریباً ۳ میلیون دلار دستگیر شد. همچنین دادگاه اداری کیف که به فساد گسترده شهرت داشت، منحل شد، اما هنوز دادگاه جدیدی برای نظارت بر پرونده‌های مربوط به نهادهای دولتی تأسیس نشده است.