kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۲۱۹۳
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۳
خزعلی:

بیش از ۳۰ لایحه در حوزه زنان و خانواده در دولت سیزدهم تدوین و اجرائی شد

 
 
 
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: بیش از ۳۰ لایحه در حوزه زنان طی فعالیت دولت سیزدهم تدوین و برخی قوانین اصلاح و اجرائی شد.
انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در آخرین جلسه هیئت دولت که برای نخستین بار به صورت زنده از تلویزیون پخش شد، با ارائه گزارش عملکرد این معاونت در دولت سیزدهم اظهار داشت: بیش از ۳۰ لایحه در حوزه زنان طی فعالیت دولت سیزدهم تدوین و برخی قوانین اصلاح و اجرائی شد.
وی با اشاره به فعالیت‌هایی که در زمینه سیاست‌گذاری و مقررات در دولت مردمی انجام شد، اظهار داشت: بیش از ۳۰ لایحه در حیطه تدوین و اصلاح قوانین انجام گرفته که برخی از آنها اجرا و برخی دیگر ابلاغ شده است، برخی از این لوایح نیز به مجلس ارسال شده و در کمیسیون‌ها در حال بررسی است.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: اختصاص یک درصد تکلیفی از مواردی است که برای اولین بار به زنان و خانواده اختصاص داده شد و شامل لوایحی در زمینه کاهش ساعت کاری، دورکاری، حق اولاد و عائله‌‌مندی، بازنشستگی پیش از موعد، حضانت و گستره اختیارات حاضن است، که برخی از اینها ‌ با قوه قضائیه در حال هماهنگی است و برخی در قالب لایحه، اصلاحیه و تک ماده است که انتقال به تبعیت از همسر، اجرت‌المثل، عسر و حرج و شروط ضمن عقد از جمله آنها است.
خزعلی با اشاره به پیگیری اعطای کارنامه و مدارک به مادران، تاکید کرد: اولین اقدامی که رئیس‌جمهور شهید انجام داد این بود که دستور داد اعطای کارنامه و مدارک به مادر هم انجام شود و این موضوع با اصلاح دستورالعمل عملیاتی شد.
وی خاطرنشان کرد: لایحه چهارقلوها هم در این دولت پیگیری شد که بعد از ارسال به مجلس تبدیل به خانواده‌های پرجمعیت و اعطای ۷۰ هزار قطعه زمین به خانواده‌های پرجمعیت شد.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به عملکرد این معاونت در بخش هماهنگی با دستگاه‌های اجرائی، اظهار داشت: رئیس‌جمهور تاکید داشتند که معاونت زنان باید به عنوان قرارگاه فرماندهی باشد و همه دستگاه‌های اجرائی به عنوان قرارگاه عملیات حضور داشته باشند که در این حوزه نیز ۵ طرح ملی شامل طرح زندگی و بالندگی برای آموزش والدین که سه دستگاه اجرائی همکاری دارند، طرح خانواده و فرهنگ عامه در ۹ کارگروه که ۶ دستگاه اجرائی همکاری دارند، طرح حمایت از زوجین روستایی دهه شصتی که سه دستگاه همکاری دارند، طرح نوهمسران برای مشاوره که ۵ دستگاه همکاری دارند و سکوهای پوشش‌دهی که در دو استان فعال است، می‌شود.
خزعلی افزود: همچنین طرح‌هایی که به صورت منطقه و محله‌ای با همکاری نهادها و بیش از ۵۰ سمن و کارگروه‌های مردم‌نهاد در زمینه‌های مختلف مثل هویت دختران، ازدواج آسان، پیشگیری از طلاق، کاستن از آسیب‌ها به‌ویژه آسیب‌هایی مانند خودکشی و مشکلات زنان سرپرست خانوار و حمایت از زنان نخبه و تاثیرگذار انجام گرفته از دیگر اقدامات مهم دولت سیزدهم در حوزه زنان و خانواده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کارهایی که در حوزه زنان و خانواده انجام شده آثار خود را به دلیل ماهیت فرهنگی، بعداً نشان می‌دهد، تاکید کرد: نویدهای خوبی در همین ایام مانند کاهش ۲.۷ درصدی طلاق، کاهش ۳۳ درصد ازدواج دختران زیر ۱۵ سال، کاهش بیش از یک درصدی بیکاری که این عدد در بحث فارغ‌التحصیلان به بالای دو درصد می‌رسد و افزایش یک درصدی اشتغال رخ داده است.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: از دو میلیون و ۶۰۰ هزار شغلی که ایجاد شده ۴۱ درصد به زنان اختصاص دارد، ۳۰ درصد از ‌مجوزهای تمامی مشاغل به زنان و ۸۰ درصد از مجوزهای مشاغل خانگی به زنان اختصاص دارد.