یک ستاره از آن هزار
مظلومترین ستاره
ابوالقاسم محمدزاده
عجب حکایتی دارند این ستارههای من، هرکدام از دیگری روشنتر و منورترند، قصهها دارند و غصهها، یکی کوچک و دیگری بزرگ. آدمی را به تأمل وا میدارند و تفکر؛ و من، متحیرانه قلم به دست میگیرم و انگشت به دهان میمانم، کدام یک را برگزینم و برایش بنویسم.
واژهها که ردیف میشوند، به فرمایش امام خامنهای فکر میکنم که فرمودند؛ «با این ستارهها میشود راه را پیدا کرد»؛ و من، در این گیجی مبهم، خودم را میسپارم به دریای افکار و بر زورق خیال مینشینم؛ و دل میسپارم به پهنه آسمان و ستارههایش، تا خودشان مرا به مقصودم برسانند.
رسیدهام به پهنه غدیر، به وسعت بیکران نعمتهای الهی و چه خوش ستارهای بدرخشید و ماه مجلس شد، اما باید بگویم: این ستاره که از تبار غدیر است مرا مجذوب کرده است و دفترچه خیالم را روشن، ستارهای که بیارتباط با غدیر نیست. ستاره امروزم متولد دوم آبان 1307 بود، اما در بعد دنیوی.
سید با استعداد و هوش سرشاری که از خود نشان داده بود، در 4 سالگی به مدرسه رفت و درس را از کلاس ششم ابتدائی، در مدرسه دولتی 15 بهمن اصفهان شروع نمود. مقطع دبیرستان را در دبیرستان سعدی خواند و سال 1320 به مدرسه علمیه «صدر» بازار اصفهان رفت و به آموختن دروس حوزوی مشغول شد. درس خواند و کتاب «مبارزه پیروز» را نوشت.
خواهران و برادرانش، همه در مدارس و دانشگاه درس خواندند و توانستند استادان معروف و مؤثر دانشگاهها باشند اما در میان آنها، تنها سید محمد حسین بود که مانند خورشیدی در خانواده درخشید و توانست نام خود را جهانی نموده و در تاریخ بزرگ و با شکوه ایران به ثبت برساند.
او با ساده زیستی و استقامت، دروس حوزوی را دنبال نمود و از محضر اساتیدی چون علامه طباطبایی، بروجردی، خوانساری، امام خمینی، محقق داماد و... کسب فیض نمود.
سید محمد، علاوه بر حوزه، در سال 1327 وارد دانشکده الهیات دانشگاه تهران شد و ادامه تحصیل داد.
او پس از اخذ کارشناسی، راهی اروپا شد تا با فلسفه غرب آشنا شود و پس از بازگشت، از رساله دکتری خود با موضوع «مسائل ما بعد الطبیعه در قرآن» دفاع نمود.
شجاعت او در مبارزه با غربگرایان، همراهی با نهضت مشروطه و ملی شدن نفت، زمینهساز همراهیاش با امام خمینی(ره) بود، به گونهای که نام او را در هر مبارزه بر علیه کفر و استکبار و استبداد میتوان دید.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، برای استحکام پایههای انقلاب در کنار امام خمینی کوشید و همین شجاعت، طرز تفکر، تلاش او همچون ستارهای راهنمای عدالت خواهان و آزادیطلبان شد و موجب خشم دشمنان گردید. سرانجام این ستاره مظلوم، در اوج معروفیت و مسئولیت، مظلومانه در انفجار 7 تیر 1360 آسمانی شد تا همچون ستارهای در آسمان انقلاب اسلامی بدرخشد و راهنمای مجاهدان فی سبیل الله میادین علم و عمل باشد.
موضوع: شهید آیتالله سیدمحمدحسین بهشتی