پولیتیکو با اشاره به پیروزی راستهای افراطی در اروپا:
نظم جهانی لیبرال در خطر است
سرویس خارجی-
نشریه آمریکایی با اشاره به انتخابات قریبالوقوع پارلمانی در فرانسه، نوشته است: «پیروزی حزب راست افراطی فرانسه و به تبع آن تقویت احتمال جداشدن فرانسه از اتحادیه اروپا نظم جهانی لیبرال را به خطر میاندازد.»
360میلیون شهروند واجد شرایط در 27 کشور اروپایی برای برگزیدن 720 نماینده خود در پارلمان اروپا طی روزهای ۶ تا ۹ ژوئن(17 تا 20 خرداد) پای صندوقهای رای رفتند. همان طور که انتظار میرفت این انتخابات با پیروزی چشمگیر احزاب راست همراه بود. احزابی که هم مخالف اتحادیه اروپا هستند، هم مخالفت ناتو و جنگ اوکراین هستند و هم مخالف لیبرالیسم و نظام سرمایهداریاند. این اتفاق- یعنی پیروزی راستها در پارلمان اروپا- حالا ممکن است در تکتک کشورهای اروپایی و انتخابات داخلی آنها نیز رخ دهد. امری که از هماکنون زنگهای خطر را برای غرب به صدا درآورده است. امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه جزو نخستین رهبران اروپایی بود که خطر را زود احساس کرد و برای نجات خود و دولتش، پارلمان فرانسه را منحل کرد و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد؛ به این امید که بتواند مردم را از به قدرت رسیدن راستها بترساند و پارلمان قدرتمندی را روی کار بیارود.
بسیاری از کارشناسان نیز پیروزی راستها در پارلمان اروپا را یک نقطه عطف بسیار مهم در حیات سیاسی نه فقط فرانسه که اتحادیه اروپا میدانند؛ فاجعهای که تبعات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی آن شاید در ماههای آینده بیشتر معلوم شود. کارشناسان بر این باورند که فرانسه مهمترین کشوری در اروپاست که ترکشهای این پیروزی به شدت ثبات سیاسی و اجتماعی آن را تهدید میکند. مرحله اول انتخابات زودهنگام فرانسه 30 ژوئن (10 تیر) برگزار میشود اما با توجه به عمق خشم عمومی در فرانسه این خطر جدی وجود دارد که راستهای اروپاستیز در این انتخابات پیروز شوند! ماکرون و وزیر کشور وی هشدار دادهاند که پیروزی راستها ممکن است در این کشور دموکراسی را به خطر بیندازد و به آشوب و حتی جنگ داخلی منجر شود.
حالا نشریه «پولیتیکو» در تحلیلی یک گام به جلوتر رفته و «پیروزی راست افراطی فرانسه» را «تهدیدی برای موجودیت اروپا و همچنین نظم جهانی لیبرال» ارزیابی کرده است. این نشریه آمریکایی مینویسد: «روابط نزدیک حزب افراطی اجتماعی ملی با روسیه بیش از همه نگرانیها در مورد افزایش تأثیر روسیه در اروپا و روابط بین کشورهای اروپایی را برانگیخته است. پیش از این، حزب راست افراطی اعلام کرده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، به اوکراین نیرو اعزام نخواهد کرد.» بر اساس تحلیل نشریه پولیتیکو، تحلیلگران معتقدند، دولتی با رهبری راست افراطی میتواند اتحاد در اروپا را تضعیف کرده، سیاستهای تبعیضآمیز را علیه مهاجران اتخاذ کرده و همچنین به طور بالقوه موجب ضعیفشدن اتحاد غرب لیبرال شود. پولیتیکو با اشاره به احتمال نخستوزیری «جردن باردلا» از حزب راستی «اجتماع ملی» نوشت: «اختلافنظر رئیسجمهوری لیبرال با نخستوزیری که از یک حزب مخالف برای هدایت دولت روی کار خواهد آمد میتواند به بروز فاجعه سیاسی در فرانسه منجر شود.»
به گزارش ایرنا «پولیتیکو» میافزاید: «چشمانداز پیروزی راست افراطی در فرانسه زنگ هشدار را از هماکنون در اتحادیه اروپا و خارج از آن به صدا درآورده است. دیگر کشورهای اتحادیه اروپا نگران تبعات فاجعهبار چنین وضعیتی برای جایگاه فرانسه به عنوان یک عضو اصلی اتحادیه اروپا و شریکی راهبردی هستند که میتواند نقش محوری را در عرصه بینالمللی در مسائل مختلفی از سیاست صنعتی گرفته تا دفاعی ایفا کند. تلاشها برای کنترل بدهی بالای ملی در فرانسه و تشدید حمایت از اوکراین، در صورت روی کار آمدن نخستوزیر راست افراطی دشوارتر خواهد کرد... وضعیت مالی نامطلوب فرانسه همچنین میتواند خطری برای منطقه یورو باشد که تنشها در بالاترین سطح در پاریس، دشوار میتواند به رفع آن کمک کند. نرخ بدهیهای بالا در فرانسه به میزان ۱۱۰درصد از تولید ناخالص ملی، از حالا نیز زنگ هشدار را در این کشور به صدا درآورده است و ماکرون تلاش میکند اقدامات متوازنکنندهای را برای آرام کردن بازارها و متقاعد کردن آنها نسبت به حفظ سرمایه انجام دهد.»
«پولیتیکو» در پایان ضمن اشاره به «افول جایگاه فرانسه» در اروپا نوشته است: «پیش از اعلام برگزاری انتخابات زودهنگام توسط ماکرون انتظار میرفت فرانسه پست قدرتمندی را به عنوان معاون رئیس کمیسیون اروپا و مسئول برنامههای بزرگ اقتصادی از جمله در حوزه رقابت کسب کند. اما با تضعیف ماکرون با شکست انتخاباتی در پارلمان اروپا و احتمالا پارلمان فرانسه و روی کار آمدن باردلا به عنوان نخستوزیر انتظار میرود اختلافات ادامه داشته باشد و این امر میتواند قدرت فرانسه را تضعیف کند.»