کاسبی دولت زلنسکی از جنگ اوکراین دولتمردان این کشور میلیونها دلار دیگر به جیب زدند
سرویس خارجی-
نماینده پارلمان اوکراین فاش کرد که مقامات دولت زلنسکی دهها میلیون دلار از کمکهای اهدایی غرب به کیف را به جیب زدهاند. این پول قرار بود جهت استحکامات دفاعی برای مقابله با پیشروی نیروهای روسیه هزینه شود!
فساد در تار و پود دولت زلنسکی ریشه دوانده است. تا پیش از شروع جنگ اوکراین در ردیف فاسدترین کشورهای دنیا بود و بعد از شروع جنگ نیز رشد فساد در این کشور تصاعدی بوده است.
طی دو سال و نیم گذشته بارها رسانهها از اختلاس مقامات این کشور از کمکهای اهدایی غربیها خبردادهاند و بارها اعلام شده است که زلنسکی شماری از مقامات نظامی و اداری این کشور را برکنار یا دستور بازداشت آنها را به دلیل فساد مالی صادر کرده است. با این وجود روزی نیست که گزارش تازهای در این زمینه در رسانههای اوکراینی منتشر نشود.
در جدیدترین مورد نیز «میخائیل بوندار» نماینده پارلمان اوکراین در اظهاراتی فاش کرد که مقامهای این کشور ۴۹۰ میلیون دلار از کمکهای مالی به کیف که قرار بود برای ساخت استحکامات دفاعی برای مقابله با پیشروی نیروهای روسیه هزینه شود را چپاول کردهاند.
به گزارش ایرنا به نقل از «راشا تودی»، «بوندار» در جلسه غیرعلنی کمیسیون تحقیق پارلمان این کشور درخصوص ضعف استحکامات دفاعی ارتش اوکراین که منجر به پیشروی سریع اخیر نیروهای روسی در منطقه خارکیف شد، خطاب به قانونگذاران این کشور، گفت:
۲۰ میلیاردگریونا (۴۹۰ میلیون دلار) از کمکهای مالی به اوکراین را که قرار بود برای ساخت استحکامات دفاعی در این منطقه هزینه شود، به تاراج رفته است.
این نماینده پارلمان اوکراین با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ پرونده کیفری درخصوص چپاول این مبلغ هنگفت تشکیل شده است، اظهار کرد: هنگامی که اعضای کمیسیون خادمان مردم (حزب حاکم اوکراین) در جریان این ارقام قرار گرفتند، بلافاصله سعی کردند که از مدیرانی که مسئولیت هزینهکرد این کمک مالی را برای احداث استحکامات دفاعی بر عهده داشتند،
دفاع کنند.
به گفته بوندار، قانونگذاران اوکراینی از وزارت دفاع این کشور و همچنین مقامهای نظامی محلی خواستهاند تا اطلاعاتی در مورد نحوه هزینهکرد بودجه خود برای ساخت و احداث استحکامات دفاعی ارائه دهند. به نوشته راشا تودی، رسانههای اوکراینی پیشتر نیز گزارش داده بودند که مقامهای نظامی و غیرنظامی در منطقه خارکیف میلیونها دلار برای ساخت استحکامات دفاعی به حساب شرکتهای جعلی که وجود خارجی نداشتند،
واریز کردهاند.
«دی جی ونس» نماینده سنای آمریکا هم پیشتر در یادداشتی که به همکاران خود ارسال کرده بود، در مورد شکستهای سیستمی در ردیابی کمکهای آمریکایی به اوکراین هشدار داده و اظهار کرده بود: گزارش بازرسان پنتاگون نشان میدهد که هیچ مکانیسمی برای ردیابی سلاحهای آمریکایی فرستاده شده به اوکراین وجود ندارد و این وزارتخانه نتوانسته است بیش از یک میلیارد دلار تسلیحات ارسال شده به اوکراین را به درستی ردیابی کند.
چه کسی اوکراین را اداره میکند؟
خبر دیگر این که چند تن از مقامات اوکراینی در گفتوگو با روزنامه تایمز انگلیس از قدرت رو به رشد «آندری یرماک» رئیس دفتر ریاستجمهوری اوکراین شکوه و گلایه کرده و میگویند که «ولودیمیر زلنسکی» دیگر چندان این کشور را اداره نمیکند و زمام امور در دست رئیس دفتر او است.
به گزارش ایسنا، «آندری یرماک» رئیس دفتر رئیسجمهور اوکراین پیشتر به عنوان «دست راست زلنسکی» و «میانجی قدرت واقعی اوکراین» توصیف شده است اما اکنون روزنامه تایمز به نقل از مقامات اوکراینی مینویسد که یرماک ۵۲ ساله به چیزی بیش از این بدل شده است درگزارش «تایمز» میخوانیم: «اقتدار یرماک از تمام مقامات منتخب اوکراین فراتر رفته است. برخی منابع تا جایی پیش رفتهاند که او را رئیس دوفاکتو اوکراین و یا معاون رئیسجمهور اوکراین توصیف کردهاند.
این روزنامه انگلیسی با بسیاری از مقامات ارشد نظامی، حقوقی و دیپلماتیک اوکراین به شرط آنکه نامشان فاش نشود، گفتوگو کرده است و آنها اغلب یرماک را «بزرگترین نقص زلنسکی» و رفتار او را به عنوان کسی که «عطش قدرت» دارد، توصیف کردهاند.
تایمز ضمن اشاره به گسترش تیم «آندری یرماک» و به نقل از برخی مقامات اوکراینی تاکید میکند: «این نگرانی افزایش مییابد که زلنسکی به طور فزایندهای بر افراد متملق داخل کشورش تکیه کرده است. اشتباه بزرگ زلنسکی این بوده که بیش از اندازه به یرماک، فردی که علنا مست قدرت میباشد، اعتماد کرده است.» مقامات نظامی اوکراین پیشتر یرماک را به دلیل فراهمسازی اخراج «والری زالوژنی» به باد انتقاد گرفتهاند زیرا گفته میشود که یرماک، این فرمانده سابق نیروهای مسلح اوکراین را «رقیب» خود تلقی میکرد.