کد خبر: ۲۸۹۸۲۸
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۳
معاون اجتماعی پلیس فتا:

۱۸ پرونده کلاهبرداری درباره بازیِ ‎«همستر» تشکیل شد

 
 
 
معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا ضمن اعلام تشکیل ۱۸ پرونده کلاهبرداری درخصوص بازی «همستر»، به هموطنان توصیه کرد به دنبال کسب درآمد از این بازی نباشند.
به گزارش تسنیم، سرهنگ رامین پاشایی، در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت: چنین بازی برای اولین‌بار است که در دنیا فراگیر شده و منبع آن مشخص نیست، به همین دلیل هیچ کارشناس داخلی و خارجی نسبت به آن خوشبینی کامل ندارد. مسئولان این بازی اعلام کرده‌اند که در بستر بلاک‌چین، این رمزارز را ایجاد می‌کنند و در صرافی‌ها نیز قابل نقد کردن است اما تاکنون این اتفاق رخ نداده است.
وی با اشاره به تفاوت این بازی با نایت‌کوین ادامه داد: در بازی همستر تاکنون 116 تا 120میلیون نفر حضور پیدا کرده‌اند اما در نایت‌کوین، تنها 25میلیون نفر بازی کرده‌اند. با افزایش تعداد بازی‌کنندگان یعنی تعداد مرزها و در عین حال تعداد فروشندگان نیز افزایش پیدا می‌کند. از آنجایی که هنوز هیچ فرد یا کشوری مسئولیت این بازی را قبول نکرده و هنوز هیچ رمزارزی نقد نشده است، این موضوع باعث می‌شود تا به این مسئله شک کنیم.
معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا با بیان اینکه تاکنون چند شکایت درباره این بازی به ثبت رسیده است، ادامه داد: درباره خود این بازی هنوز مسئله خاصی پیش نیامده، اما 18 پرونده در پلیس فتا تشکیل شده است که عده‌ای در تلگرام و اینستاگرام تبلیغ فروش رمزهای این بازی را کرده و این‌گونه از مردم کلاهبرداری کرده‌اند. رمرزارزها بازار جدیدی‌اند که هنوز در کشور ما قوانین مربوط به آن مشخص نیست و شکایات زیادی در این‌باره در مراجع قضائی به ثبت رسیده است.
سرهنگ پاشایی به کاربران این بازی هشدار داد: در گذشته شاهد بودیم که این فضاها توسط مجرمان سایبری مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال آنها در پلتفرم‌های مختلف یک حساب کاربری و کانال با اسم و عکس این بازی ایجاد می‌کنند و خود را به زبان انگلیسی، پشتیبان این بازی معرفی می‌کنند و در همین بستر می‌توانند به بهانه افزایش تعداد سکه‌ها، از مردم پول دریافت کرده و سر آنها را کلاه بگذارند.
وی ادامه داد: همچنین ممکن است این کلاهبرداران حساب‌ها و کیف‌پول‌های ارز دیجیتال کاربران را هک کرده و پول‌های آنان را بدزدند. در این بازی، هنوز اطلاعاتی درباره این کیف پول‌ها و صرافی‌ها ارائه نشده است و اگر واقعا قرار باشد پولی برای بازی‌کنندگان واریز شود، روش آن به صورت رسمی معرفی و اعلام نشده و نمی‌توان به آن اعتماد کرد. باید به این مسئله توجه کرد که این برنامه در تلفن همراه افراد نصب می‌شود و به اطلاعات تلفن همراه آنان دسترسی پیدا می‌شود و به همین راحتی می‌تواند اطلاعات بانکی و شخصی افراد را سرقت کنند.
معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا اضافه کرد: به هموطنان توصیه می‌کنیم اگر قصد استفاده از این بازی را دارند تنها به آن به چشم بازی و سرگرمی نگاه کنند و به دنبال کسب درآمد از آن نباشند.