کد خبر: ۲۸۹۷۸۶
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۳
یک مسئول:

برق ادارات پرمصرف تهران قطع می‌شود

 
 
 
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: برق اداراتی که مصوبه هیئت دولت مبنی بر کاهش مصرف برق را رعایت نکنند قطع می‌شود.
بر اساس گزارش شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ؛ کامبیز ناظریان درباره چگونگی برخورد با ادارات با مصرف برق بالا، تصریح کرد: مطابق مصوبه ابلاغی هیئت وزیران؛ همه دستگاه‌های اجرائی و ادارات، موظف به کاهش مصرف برق با اولویت خاموش کردن روشنایی غیرضروری و مدیریت سامانه‌های سرمایشی هستند.
وی ادامه داد: از دیروز دوشنبه؛ ۲۱ خردادماه، طرحی آغاز شده که بموجب آن، برق اداراتی که اقدام به اجرای این مصوبه، وفق شرایط ابلاغی نکرده‌اند با اخطار قبلی قطع خواهد شد.
مدیرعامل توزیع برق پایتخت، ادامه داد: بخش قابل ملاحظه‌ای از مصرف برق تهران، متعلق به بخش اداری و دستگاه‌های اجرائی است و به همین دلیل، همزمان با آغاز پایش مصرف برق ادارات پایتخت از سال گذشته، مکرراً به دستگاه‌های مزبور اطلاع‌رسانی و آموزش‌های لازم درخصوص ضرورت و راهکارهای کاهش مصرف برق ارائه شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ خاطرنشان کرد: همه ادارات شهر تهران، مجهز به کنتورهای هوشمند بوده و مصرف برق آنان به صورت لحظه‌ای از طریق رصدخانه شبکه برق و انرژی و مرکز پایش انرژی این شرکت، در حال بررسی است و در صورت عدم رعایت مصوبات ابلاغی بدون اغماض با ادارات غیرهمکار، برخورد خواهد شد.
 افزایش 10 درصدی برق صنایع
مصطفی رجبی‌مشهدی؛ مدیرعامل توانیر هم در گفت‌و‌گو با ایرنا درباره برنامه‌های تامین برق بخش صنعت گفت: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته درصدد هستیم تا انرژی تحویلی به صنایع را تا ۱۰ درصد افزایش دهیم. سال گذشته مصرف برق در بخش صنعت کشور شش درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافت که این شاخص برای صنایع بزرگ ۱۴ درصد بود.
وی ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در دوره اوج تابستان بیش از۹۰ درصد از مشترکان صنعتی که کارگاه‌های صنعتی و واحدهای صنفی- صنعتی را تشکیل می‌دهند مشمول برنامه‌های مدیریت مصرف نخواهند شد و در شهرک‌های صنعتی هم شش روز در هفته بدون محدودیت تولید می‌کنند و دوره اجرا به جابه‌جایی با یک روز تعطیل یا جمعه در هفته کاهش یافته است.
مدیرعامل توانیر که سخنگوی صنعت برق نیز هست گفت: برای صنایع بزرگ هم برنامه‌ریزی 
بر اساس زنجیره تولید با هماهنگی همکاران وزارت صمت به گونه‌ای تنظیم شده که در ساعات اوج، مصرف حداقلی را خواهند داشت و مصرف را به ساعت‌های کم‌باری منتقل می‌کنند.
گفتنی است ۳۱ نیروگاه جدید تا پایان سال ۱۴۰۳ ساخته می‌شود که برق تولیدی این نیروگاه‌ها توان نصف‌کردن ناترازی برق و افزایش تامین انرژی صنعت را داراست. این ۳۱ نیروگاه جدید زمین‌گرمایی، سیکل ‌ترکیبی و برقابی با ظرفیت ۵۶۵۱ مگاوات برق خود را به شبکه تزریق می‌کنند. برق تولیدی این نیروگاه‌ها ۱۰ برابر نیاز فولاد خوزستان به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین واحد فولادی کشور است. محاسبات مدیریت شبکه برق نشان می‌دهد که ناترازی برق در سال ۱۴۰۳ به ۱۰ هزار مگاوات می‌رسد. این در حالی است که به گفته وزیر نیرو از شهریور ۱۴۰۰ تاکنون ۹ هزار مگاوات نیروگاه جدید به شبکه برق ایران اضافه شده است.