kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۹۷۷
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۶
الجزیره فاش کرد

فرمول تقلبی آمریکا در اعلام میزان مشارکت انتخاباتی

شبکه خبری الجزیره، فرمول تقلبی آمریکا در اعلام میزان مشارکت انتخاباتی در جهت فریب افکار عمومی را برملا کرد.


بحران مشارکت مردمی در انتخابات اخیر کنگره، آمریکا را با چالش بزرگی مواجه کرده است. یک کشور زمانی قادر خواهد بود به نیات و آمال سردمداران آن کشور جامه عمل بپوشاند که از مشروعیت داخلی برخوردار باشد. در دنیای امروز مشارکت مردمی در انتخابات نیز بهترین ملاک برای سنجش این مشروعیت است.
اگر بخواهیم این چارچوب نظری را در دنیای کنونی آزمایش کنیم بهترین مثال آن انتخابات کنگره آمریکا است که هفته گذشته برگزار شد. درحالی که پیش از این نشریه آمریکایی کانترپانچ اعلام کرده بود که مشارکت 38درصدی مردم در انتخابات کنگره در 200 سال اخیر در آمریکا بی‌سابقه بود. اکنون حتی علامت سؤال‌ها و تردیدهایی درمورد این آمار نیز مطرح شده است.
در همین ارتباط شبکه خبری الجزیره‌ اعلام کرد: از میان شهروندان آمریکایی واجد شرایط رأی دادن، 70 میلیون نفر به هر دلیلی برای رأی دادن، ثبت نام نمی‌کنند (در آمریکا مردم پیش از حضور در پای صندوق‌های رأی، ثبت‌نام می‌کنند)، اما دولت آمریکا برای محاسبه میزان مشارکت، این افراد را که ثبت‌نام نکرده‌اند به حساب نمی‌آورد و مشارکت را براساس میزان رأی‌دهندگان از جمع ثبت‌نام‌ کنندگان محاسبه می‌کند! بدین ترتیب می‌توان به دروغین بودن آمارهای رسمی اعلام شده از انتخابات آمریکا پی برد.
الجزیره در ادامه تأکید می‌کند که نتیجه این ساز و کار انتخاباتی آمریکا این می‌شود که اعلام حضور 38 درصد از آمریکایی‌های بالغ در حوزه‌های رأی‌گیری، آماری اشتباه و گمراه‌کننده است و در حقیقت، کمتر از 30درصد از مردم در انتخابات اخیر کنگره شرکت کردند. در همین ارتباط نظرسنجی روزنامه «یواس‌ای‌تودی» و دانشگاه «سافلوک» در بوستون نیز نشان می‌دهد  که 40 درصد واجدین شرایط در آمریکا در هیچ انتخاباتی شرکت نمی‌کنند. براساس این نظرسنجی اکثر کسانی که در انتخابات شرکت نمی‌کنند معتقدند آرای آنها هیچ تأثیری در سرنوشتشان ندارد.
پیش از این نیز نشریه کانترپانچ اعلام کرده بود درصورتی که انتخابات کنگره با انتخابات فرمانداران ایالتی که برای مردم آمریکا بسیار مهم است همزمان برگزار نشود میزان حضور مردم در انتخابات بین 13 تا 19 درصد خواهد بود.
تجزیه آمریکا
اما گویا چالش‌های آمریکا تنها محدود به «بحران مشارکت» نیست و خطر تجزیه نیز این کشور را تهدید می‌کند. در این رابطه «داگلاس مک‌کنان» از مقامات سابق کاخ سفید و پنتاگون در کتابی تحت عنوان «ایالات جدایی‌طلب آمریکا» به این موضوع پرداخته است.این مقام سابق پنتاگون با اشاره به اختلافات داخلی بین ایالت‌های آمریکا، تجزیه را به عنوان بهترین راه‌حل پایان اختلافات پیشنهاد می‌کند.
«مک‌کنان» تأکید می‌کند که همان‌گونه که نظرسنجی رویترز نشان داد از هر چهار آمریکایی دست‌کم یک نفر آماده پیوستن به جنبش جدایی‌طلب در آمریکا است، این یعنی حداقل 84میلیون آمریکایی خواستار تجزیه هستند.