کد خبر: ۲۸۹۷۳۵
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۳
دبیرکل فدراسیون فوتبال در نشست خبری اعلام کرد

موظف هستیم AFC‌ را در جریان اتفاقات قرار دهیم فدراسیون آماده پاکسازی فوتبال است



سرویس ورزشی-
دبیرکل فدراسیون فوتبال با بیان «منتظر نتیجه دادگاه هستیم.» گفت: اگر محرز شود کسی فساد کرده است فدراسیون بدون هیچ اغماضی برخورد خواهد کرد.
موضوع فساد در فوتبال و دستگیری‌های اخیر، هدایت ممبینی دبیر فدراسیون فوتبال را بر آن داشت تا با برگزاری نشست خبری به تشریح اتفاقات اخیر بپردازد. او دیروز در جمع خبرنگاران درخصوص پرونده مبارزه با فساد و بازداشت رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفت: این پرونده مربوط به سال 1400 است و در مرحله بازپرسی قرار دارد. چند نفر از ارکان فدراسیون فوتبال احضار و یکی دو نفر بازداشت شده‌اند. هر زمان اطلاعات تکمیلی از دادگاه برسد، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. فدراسیون فوتبال همکاری تنگاتنگی با دادستانی کرمان داشته است.
وی افزود: دوستان از کارشان تعلیق شده‌اند و فدراسیون آماده پاک‌سازی است و با قدرت با فساد مبارزه خواهد کرد. فراموش نکنیم فوتبال یکی از علاقه‌مندی‌های جامعه کشور است و بزرگان زیادی در عرصه پیشکسوتان، بازیکنان، مربیان و داوران و... داشته‌ایم، از جمله مرحوم پرویز دهداری، مرحوم ناصر حجازی، مرحوم منصور پورحیدری، علی پروین، حسن روشن و... که افراد بزرگی بودند و هستند. این عزیزان در فوتبال زحمت کشیده‌ و با کمترین امکانات باعث رشد و توسعه فوتبال کشور شده‌اند، نباید اینها را فراموش کنیم. اگر در جامعه فوتبال محرز شود کسی فساد کرده است فدراسیون فوتبال بدون هیچ اغماضی برخورد خواهد کرد، منتظر نتیجه دادگاه هستیم، نه‌تنها این مورد، بلکه در بقیه موارد با چیزی که باعث خدشه‌دار شدن جامعه فوتبال شود، برخورد خواهیم کرد.
ممبینی ادامه داد: در ماده 11 انضباطی فیفا و ماده 17 اخلاق فیفا داریم که کلیه ارکان فوتبال باید هر گونه پیشنهاد رشوه و پیشنهاد فساد را در اولین فرصت به ارکان قضائی و دبیرخانه قضائی گزارش دهند، حتی اگر فعلی هم صورت نگرفته باشد. اگر پیشنهاد هم داده شود و گزارش نکنند، در صورت اثبات پیشنهاد فردی که حاضر نشده گزارش بدهد با محرومیت‌های طولانی مواجه خواهد شد. در یوفا نیز این ماجرا را داشتیم و شخصی که گزارش نداده بود، مادام‌العمر محروم شد. جامعه فوتبال باید هر گونه مورد مستدل را که می‌بیند، به ارکان قضائی گزارش دهد تا برخورد قاطع صورت بگیرد، عکس این موضوع نیز وجود دارد که اگر کسی بدون سند بخواهد باعث اغتشاش و چالش شود با محرومیت و جرایم سنگین روبه‌رو خواهد شد. جامعه و رسانه فوتبال باید بدانند برای ارزش‌های فوتبال دست به دست هم دهند تا موارد را بگویند.
ممبینی در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است این پرونده منجر به سقوط مس رفسنجان به لیگ دسته اول شود، تصریح کرد: اجازه دهید هیچ‌گونه پیش‌بینی نداشته باشیم چون رسیدگی به این پرونده در دادستانی انجام می‌شود، اجازه دهید گزارش بیاید تا ارکان قضائی فدراسیون فوتبال به‌صورت ویژه دنبال کنند. هرچند کنار دادستان کرمان، کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال نیز این افراد را دعوت کرده است. ارکان قضائی ما نیز بیکار ننشسته‌اند. کشورهایی که عضو فیفا و AFC هستند مورد رصد قرار می‌گیرند. آنها اخبار پرونده را دیده‌ و از ما گزارش خواسته‌اند. ما نیز آخرین اطلاعاتی را که داشتیم در اختیار کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار دادیم و اگر گزارش دیگری برسد باید AFC را در جریان پرونده و حکم آن قرار دهیم.
دبیرکل فدراسیون فوتبال در رابطه با اینکه چه باشگاه‌های دیگری در این پرونده دخیل هستند، خاطرنشان کرد: باید در مورد اخباری که نمی‌دانیم صحت دارد یا ندارد، محتاط باشیم. باید حرمت افراد را نگه داریم تا خدای‌ناکرده شخصی یا باشگاهی زیر سؤال نرود. جمع کردن این موضوع در صورتی که چیزی اثبات نشود، سخت است. برخی از اخبارها را از نهادهای مستقل دارید ولی اجازه دهید اخبار دقیق از دستگاه‌های ذی‌ربط ارائه و توسط فدراسیون فوتبال در اختیار رسانه‌ها قرار داده شود.
ممبینی در واکنش به انتشار خبری مبنی بر اعتراف خداداد افشاریان به تبانی در 15 بازی گفت: گزارش کاملی از سوی دادستانی در اختیار فدراسیون فوتبال قرار نگرفته است تا برخی از اخبارهایی را که در صفحات مجازی دست به دست می‌شود، تأیید کنیم، از حدس و گمان و نام بردن افراد خودداری کنیم، ارکان قضائی فدراسیون فوتبال با دوستان در دادگستری در ارتباط هستند.
وی درخصوص اظهارات یکی از رؤسای پیشین فدراسیون فوتبال که به‌نوعی ارکان فدراسیون را زیر سؤال برده بود، خاطرنشان کرد: به دوستان احترام می‌گذاریم و هر کسی می‌تواند نظرات شخصی‌اش را بگوید، فدراسیون فوتبال برای این فصل نیست و قدمت چندین‌ساله دارد. چیزهایی در فوتبال ممکن است به‌وجود بیاید و نهادهای دیگری باید به اتفاقات خارج از فوتبال ورود کنند. یکی از افرادی که در مظان اتهام قرار دارد و بازداشت است در دوره یکی از این دوستان فعالیت کرده است. ممکن است انسان‌ها در مرحله‌ای باشند که تغییر رویه بدهند و تضمینی وجود ندارد که در گذشته یا الان مشکلی وجود نداشته باشد. زمانی که در سازمان لیگ مسئولیت داشتم با یکی دو نفر برخورد شد. نهادهای نظارتی به این داستان‌ها ورود کرده‌اند و دادگاه نیز رأی می‌دهد. فدراسیون فوتبال از روز اول دادستان را همراهی کرده است و همان‌طور که دیدید دوستان از کارشان تعلیق شده‌اند و اگر جرم‌شان ثابت شود، برخوردهای سختی صورت می‌گیرد.
«در هفته‌های پایانی افرادی مانند علی خسروی که در کمیته داوران فعالیت دارند صحبت‌هایی مطرح کردند و آیا فدراسیون فوتبال به این ادعا ورود کرده است؟»، وی در پاسخ به این سؤال عنوان کرد: من در جریان جزئیات نیستم ولی می‌دانم که او به کمیته اخلاق دعوت شده است و یک‌سری محرومیت‌ها در نظر گرفته شده است. افرادی که در فدراسیون فوتبال به‌خصوص در کمیته داوران فعال هستند نباید در روزهای حساس لیگ به حواشی دامن بزنند و خدای‌نکرده جو هواداری را ملتهب کنند. ارکان قضائی به‌محض اینکه یک‌سری صحبت‌ها شد سریع برخورد قاطع کرد که خوب بود.
 امیدواریم یک نفر مشکل VAR را حل کند
دبیرکل فدراسیون فوتبال در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره آخرین روند ورود VAR به ایران گفت: بعد از اینکه دولت وجود VAR را در لیگ مهم دانست، بودجه‌ای برای فدراسیون جهت خرید این تکنولوژی در نظر گرفت. 12 مهرماه این پول به حساب وزارت ورزش واریز شد. در نامه اول نوشته شده بود برای تجهیز ورزشگاه‌ها به سیستم VAR؛ آن کلمه تجهیز که در نامه آمده باعث شده پول به حساب شرکت توسعه و تجهیز برود. الان از تاریخ 12 دی‌ماه که پول از سازمان برنامه و بودجه به حساب وزارت ورزش واریز شده، هنوز این پول به حساب فدراسیون فوتبال منتقل نشده است.
ممبینی اضافه کرد: می‌دانید که برای خریداری هر دستگاه خارجی باید پیش پرداخت داده شود. به پول ما مبلغ این سیستم 110 میلیارد تومان است. دولت و سازمان برنامه و بودجه در کمتر از سه هفته این پول را واریز کردند و از تاریخ 12 مهرماه که این پول واریز شده، بعد از مدتی وزارت ورزش پول را به حساب شرکت توسعه و تجهیز ریخته است. این واقعاً خیلی جالب است. ما یک سیستم هستیم ولی آن‌قدر جلسه داشتیم که خسته شدیم. امیدوارم یک نفر پیدا شود این مشکل را حل کند.
ممبینی در پاسخ به این پرسش که آیا دستگاه VAR تا الان سفارش داده نشده است؟ عنوان کرد: نمی‌خواهم زیاد در این مورد ورود کنم اما یک‌سری دستگاه‌ها وارد شده و مابقی دستگاه‌ها قرار بود از شرکت دیگری خریداری شود که روند در همین سطح متوقف شده است. بودجه فدراسیون فوتبال با 18 تیم ملی خیلی محدود است. بودجه ما شاید بالای 500 میلیارد تومان باشد و کمک‌های دولتی در سال قبل حدود 90 میلیارد تومان بود؛ با اینکه جام ملت‌ها و اردوها را داشتیم. شرایط خیلی سخت است. با توجه به اینکه تحریم هستیم،‌ استفاده از منابع‌مان از فیفا هم راحت نیست. با این اوضاع فدراسیون فوتبال برای خرید دستگاه VAR به دولت متوسل شد و دولت هم خیلی سریع کمک و پول را کمتر از سه هفته واریز کرد ولی متأسفانه در چند ماه اخیر نتوانستیم این پول را بگیریم. این یکی از مشکلاتی است که دوست داریم سریع حل شود و آقای وزیر ورزش باعث شوند که این پول خیلی سریع واریز شود تا فصل بعد را از دست ندهیم.
وی در مورد اینکه گفته می‌شود در صورت عدم تجهیز ورزشگاه‌ها فصل آینده لیگ برتر شروع نخواهد شد، گفت: آقای تاج دستور دادند کارگروه استانداردسازی ورزشگاه‌ها هفته گذشته تشکیل شود. دوست داریم که هر چه سریع‌تر ورزشگاه‌ها را از نظر نحوه ورود و خروج هواداران و همچنین ورود بانوان به ورزشگاه‌ها استانداردسازی کنیم. یک‌سری مشکلات درباره نحوه استقرار بانوان داشتیم. امکانات سخت‌افزاری داشتیم. تصمیم بر این شد که تا این اصلاحات انجام نشده لیگ را شروع نکنیم، حتی اگر به خاطر زمان به مشکل بخوریم. باید همه همت کنند. فدراسیون فوتبال بخشی از این کار است. همه باید کمک کنند تا سال به سال کیفیت مسابقات را بالا ببریم. الان برخی زمین‌ها و برخی کیفیت پخش‌ها در شأن فوتبال ایران نیست.