فرانسه به دنبال تشکیل ائتلاف نظامی جدید برای حمله به روسیه!
سرویس خارجی-
رئیسجمهور فرانسه از صحبت در مورد امکان استقرار نیروهای ناتو در اوکراین فراتر رفته و اقداماتی را برای تشکیل ائتلافی نظامی برای حضور در جنگ اوکراین آغاز کرده است.
همه اخبار و گزارشها نشان از یک تغییر راهبرد گسترده از سوی آمریکا و اروپا در رابطه با جنگ اوکراین حکایت دارد. این روزها رهبران اروپا و آمریکا با جسارت بیشتری از لزوم هدف قرار دادن عمق خاک روسیه با تسلیحات اهدائی غربی به «کیف» سخن میگویند. طی روزهای گذشته، بایدن رئیسجمهور آمریکا، «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان، «ماکرون» رئیسجمهور فرانسه و «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو به صراحت گفتهاند که اوکراین میتواند با سلاحهای غربی خاک روسیه را هدف قرار دهد. البته در مورد کم و کیف این مجوز در بین غربیها اختلاف نظر وجود دارد گفته میشود اوکراین فقط اجازه دارد از این سلاحها در امتداد خطوط نبرد مثل خارکیف استفاده کند و اجازه ندارد با موشکهای دوربرد ناتو شهرهای مرکزی روسیه را هدف قرار دهد. در مقابل پوتین تهدید کرده است در صورتی که اوکراین دست به این اقدام بزند سلاحهای روسی را در اختیار دشمنان آمریکا قرار خواهد داد. اما گزارشها نشان میدهد تهدیدها در این باره مؤثر نبوده و برخی اعضای ناتو مثل فرانسه همچنان اصرار دارند بنزین به آتش جنگ اوکراین ریخته و آن را شعلهورتر کنند. گزارشها نشان میدهد که ماکرون در پی تشکیل یک ائتلاف نظامی برای کمک به اوکراین است. رئیسجمهور فرانسه روز جمعه در پاریس به خبرنگاران گفت: «ما به دلایل کارآمدی میخواهیم ائتلافی داشته باشیم و چندین شریک ما تا به حال موافقت خود را اعلام کردهاند. ما از روزهای آینده برای نهائی کردن بزرگترین ائتلاف ممکن که بتواند به درخواست اوکراین پاسخ دهد، استفاده خواهیم کرد» بر اساس این گزارش ماکرون به نام کشورهایی که به غیر از فرانسه متعهد به اعزام مربی به اوکراین هستند، اشارهای نکرد. او استدلال کرد که اعزام متخصصان برای انجام کارهای آموزشی در داخل اوکراین نباید واکنش روسیه را برانگیزد. رئیسجمهور فرانسه البته در یک موضع متناقض با این جنگافروزی گفت: «ما با روسیه در جنگ نیستیم. ما خواهان تشدید تنش نیستیم، اما میخواهیم تمام تلاش خود را برای کمک به مقاومت اوکراین انجام دهیم. آیا اگر اوکراین از ما بخواهد سربازان بسیج شده را در خاک خودش آموزش دهیم، تشدید تنش است؟ نه، این به معنای استقرار افراد- سربازان اروپایی یا متحدان- در خط مقدم نیست.» امانوئل ماکرون همچنین در یک موضع جنگطلبانه دیگر از مواضع «اردوگاه صلحطلبان» در قبال جنگ اوکراین انتقاد کرده و گفت که کیف تسلیم نخواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ماکرون جمعه در کنفرانس خبری مشترکی با ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین که به فرانسه سفر کرده است، اظهار کرد: ما اردوگاه صلحطلبان و اردوگاه تسلیمشوندگان را میشناسیم این روحیه شکست است. ما مثل آنها نیستیم. وی افزود که صلح در این جنگ از طریق «تسلیم طرفی که مورد تهاجم قرار گرفته است» به دست نمیآید. به گزارش «راشا تودی»، ماکرون همچنین روز پنجشنبه اعلام کرد فرانسه هواپیماهای جنگنده میراژ ۲۰۰۰ را به کیف خواهد فرستاد و خلبانان اوکراینی را آموزش خواهد داد. بر اساس گزارشها، تا پایان سال جاری طول میکشد تا این خلبانان آماده پرواز با هواپیماهای جنگی باشند.
اظهارات جنگطلبانه دبیرکل ناتو
همزمان با ماکرون ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز در اظهاراتی بار دیگر به اوکراین حق داد تا در جریان جنگ با روسیه به اهدافی در داخل خاک روسیه حمله کند. «استولتنبرگ» طی روزهای اخیر بارها این موضع را بیان کرده است. به گزارش رویترز، اصرار استولتنبرگ برای حمله اوکراین به خاک روسیه بار دیگر در جریان سفر وی به کشور سوئد به عنوان جدیدترین عضو ائتلاف ناتو انجام گرفت. دبیرکل ناتو موضع حمایتی خود از اوکراین را در جریان دیدار با اولف کریسترسون، نخستوزیر سوئد در یکی از پایگاههای نظامی نزدیک استکهلم بیان کرد و گفت: اوکراین حق دفاع از خودش را دارد. به گزارش فارس به نقل از رویترز استولتنبرگ در بخشی از صحبتهایش جهت حمایت از اوکراین گفت: این جنگ حملهای است که روسیه علیه یکی از کشورهای همسایه خود یعنی اوکراین آغاز کرده است. جنگی که در هیچ نقطهای تهدیدی برای روسیه نبوده است.
در مسیر جنگ هستهای
نشریه آمریکایی نشنال اینترست هم با اشاره به حمایتهای تسلیحاتی دولت آمریکا از اوکراین در جنگ روسیه نوشت: بایدن در مسیر جنگ هستهای با روسیه حرکت میکند. در بخشی از گزارش نشنال اینترست در همین زمینه آمده است: پنجشنبه گذشته بایدن مخفیانه به اوکراین اجازه داد از سلاحهای آمریکایی برای حملات محدود به خاک روسیه استفاده کند. اما آنچه که بایدن درباره آن توضیحی نداد پاسخ به یک سؤال اساسی بود: این تشدید وخامت اوضاع چه نفعی برای آمریکا دارد؟ تکاندهنده و حتی نگرانکننده است از اینکه چنین سؤالی حتی مطرح هم نشده است. اما شاهدی وجود ندارد که نشان دهد کسی در کاخ سفید، وزارت خارجه یا وزارت دفاع آمریکا راهبردی منطقی را در آستانه تصمیمگیری برای اجازه استفاده از سلاحهای مرگبار آمریکا در خاک روسیه ترسیم کرده باشد. این تصمیم آمریکا به جز وخامت اوضاع برای اوکراین و آمریکا تاثیری نخواهد داشت. در ادامه این گزارش آمده است: وقتی برای اولین بار جنگ در اوایل سال ۲۰۲۲ آغاز شد، در جهان غرب نگرانیهای زیادی درباره گسترش جنگ وجود داشت، این نگرانیها شامل احتمال ورود روسیه به حمله به غرب و نقض خط قرمزها بود. انتقال «سلاحهای تهاجمی»، سپس سامانههای خاصی مانند موشکهای ضدتانک، موشکهای ضد هوایی، هویتزرهای آمریکایی، تانکهای مدرن غربی، نفربرهای زرهی خط بالا، سامانههای دفاع هوائی و موشکی دوربرد و در نهایت جتهای جنگنده اف ۱۶ این نگرانی را افزایش داد که همه اینها «خط قرمزهایی» باشند که میتوانند جنگ را گسترش دهند، اما هیچ کدام چنین اتفاق را رقم نزد. تصور بسیاری در غرب این است که به دلیل این که چنین اقداماتی باعث حمله روسیه به غرب نشد هیچ چیز دیگری باعث این اتفاق نخواهد شد. این منطق احمقانهای است که شالوده تصمیمگیریها را تشکیل میدهد. نشنال اینترست در پایان نوشت: آمریکا دستاوردی در گسترش فهرست اهداف سلاحها و مهماتی که در اختیار اوکراین قرار میدهد نخواهد داشت. تهدید تنشهای هستهای احمقانه است و اجازه بایدن برای استفاده از این سلاحها برای حمله به خاک روسیه باید قبل از هر گونه آسیب احتمالی فورا لغو شود. تنها راه منطقی، تلاش برای دستیابی به راهحلی از طریق مذاکره و پایان دادن به جنگ است.