کد خبر: ۳۱۵۰۲۰
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۵
یمنی‌ها معطل نکردند

شلیک یمن به 5 هدف استراتژیک در اسرائیل 24 ساعت پس از تجاوز به بندر الحدیده

سرویس خارجی-
پس از تجاوز رژیم آپارتاید اسرائیل به بند الحدیده یمن، نیروهای مسلح این کشور از حمله پهپادی یمن به ۵ هدف استراتژیک در سرزمین‌های اشغالی خبر دادند و یک حمله دیگر هم پس از آن به فرودگاه بن‌گوریون انجام شد.
در تاریخ پُرنشیب‌وفراز منطقه ما، بندرهای دریایی و استراتژیک همواره نقطه تلاقی منافع ژئوپولیتیک قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بوده‌اند؛ از جنگ‌های قرون وسطی میان صلیبیون و ایوبیان بر سر بنادر حیاتی مدیترانه، تا رقابت‌های استعماری قرن نوزدهم میان انگلیس و فرانسه در دریای سرخ. بندر الحدیده، به عنوان یکی از مهم‌ترین شاهرگ‌های اقتصادی و عملیاتی یمن، نیز در قلب چنین رقابت‌هایی جای دارد، بندری که از دوره امپراتوری عثمانی تاکنون محل منازعه قدرت‌های متوالی بوده است. پس از وقوع انقلاب ۲۰۱۵ یمن و آغاز تجاوز نظامی ائتلاف سعودی- اماراتی، بندر الحدیده به یکی از اصلی‌ترین جبهه‌های نبرد زمینی، دریایی و اقتصادی تبدیل شد. در طول سال‌های گذشته، بارها از سوی طرف‌های مختلف هدف حمله قرار گرفته، اما نقش استراتژیک آن در پشتیبانی انسانی و نظامی همچنان حیاتی باقی مانده است. اکنون، در شرایطی که درگیری‌ها در غزه و شمال فلسطین به نقطه‌ای بی‌سابقه رسیده، ورود رژیم صهیونیستی به تقابل مستقیم در دریای سرخ، یادآور همان منازعات کهن بر سر تسلط دریایی است، اما این‌بار در قالبی جدید و با بازیگرانی که دیگر بازیچه قدرت‌های خارجی نیستند، بلکه خود تبدیل به فاعلان کنش‌های استراتژیک شده‌اند. البته در این میان باید توجه داشت که حملات مکرر به بند الحدیده و تنها همین بندر، بانک اهداف خالی رژیم و دسترس‌ناپذیر بودنِ اطلاعاتیِ یمن را نمایان می‌کند.
هدف استراتژیک
یک روز پس از حمله رژیم آپارتاید اسرائیل به بندر الحدیده یمن، «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، (دوشنبه عصر) ضمن قرائت بیانیه این نیروها تصریح کرد که این کشور یک عملیات نظامی کیفی را علیه متجاوزان صهیونیست با موفقیت انجام داده است. کشور یک عملیات نظامی کیفی را با ۵ پهپاد علیه رژیم صهیونیستی انجام داده است. به گزارش «مهر» به نقل از «المسیره»، یحیی سریع افزود: «فرودگاه لود، یک هدف نظامی در منطقه یافا، بندر‌ام الرشرش، فرودگاه رامون و یک هدف حیاتی در منطقه اشدود هدف قرار گرفتند.» 
حمله‌ای دیگر
ساعاتی از صدور این بیانیه نگذشته بود که رسانه‌های عبری‌زبان، بامداد دیروز، به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی گزارش دادند که موشکی از یمن شلیک شد و در نتیجه آن میلیون‌ها صهیونیست راهی پناهگاه شدند و فعالیت فرودگاه بن‌گوریون هم مختل شد. در بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی از شهروندان خواسته شده است که از دستورالعمل‌های فرماندهی جبهه داخلی پیروی کنند. ارتش اسرائیل گزارش داد که آژیرهای حمله هوائی در چندین منطقه در داخل سرزمین‌های اشغالی به دلیل شلیک موشک از یمن به صدا درآمده‌اند و تأکید کرد که جزئیات هنوز در دست بررسی است. روزنامه عبری‌زبان «یدیعوت آحارونوت» نیز نوشت: «میلیون‌ها اسرائیلی پس از شلیک موشک از یمن با صدای آژیر از خواب بیدار شدند.» طبق گزارش یدیعوت آحارونوت، روند فرود و برخاست در فرودگاه بن‌گوریون متوقف شده و چندین هواپیما در نتیجه شلیک موشک از یمن در هوا گیر افتاده‌اند. روزنامه اسرائیلی دیگر، «یسرائیل‌هیوم»، نیز، دیروز صبح، گزارش داد: «میلیون‌ها اسرائیلی امروز صبح در نتیجه شلیک موشک وارد پناهگاه‌ها شدند.» در این میان، روزنامه عبری‌زبان «معاریو» در شماره دیروز خود گزارش داد که «یمنی‌ها آرام نمی‌گیرند، امروز صبح، نیروی هوائی اسرائیل موشکی را که از یمن شلیک شده بود، رهگیری کرد که نشان می‌دهد پدافند هوائی در رهگیری آن شکست خورده است.» سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، نیز با صدور بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که در چارچوب حمایت مداوم یمن از ملت مظلوم فلسطین و در پاسخ به جنایات بی‌وقفه رژیم صهیونیستی در غزه، نیروهای ارتش کشورش یک عملیات موشکی ویژه علیه فرودگاه بن‌گوریون در منطقه اشغالی تل‌آویو انجام داده‌اند. در این بیانیه آمده است که در این عملیات از یک موشک بالستیک فراصوت از نوع «فلسطین۲» استفاده شده است. این موشک با دقت به هدف اصابت کرده و موجب توقف کامل فعالیت‌های فرودگاه و فرار گسترده ساکنان رژیم اشغالگر به پناهگاه‌ها شده است. گفتنی است، عملیات نظامی یمن علیه اهداف اسرائیلی را نمی‌توان صرفاً واکنشی تاکتیکی به تجاوز اخیر دانست؛ بلکه باید آن را در چارچوب یک روش نوظهور بازدارندگی منطقه‌ای تحلیل کرد که «ائتلاف مقاومت» طی سال‌های اخیر طراحی و اجرا کرده است. پیامدهای این حملات، فراتر از اختلال در فرودگاه بن‌گوریون یا به صدا درآمدن آژیرها در اشدود است؛ این حمله نشان از تغییر موازنه‌ای است که در آن برای نخستین‌بار، بازیگرانی چون یمن می‌توانند در سطح منطقه‌ای ابتکار عمل را به دست گیرند و مرزهای جغرافیایی در معادله جنگ و صلح را بی‌اعتبار کنند. حمله به عمق سرزمین‌های اشغالی از یمن، آن هم با سلاحی بالستیک فراصوت، نشان می‌دهد که عصر واکنش‌های نمادین پایان یافته و امروز، معادله امنیتی اسرائیل دیگر فقط به مرزهای شمالی (لبنان) یا جنوبی (غزه) محدود نیست، بلکه از دریای سرخ تا شط‌العرب و از بندر الحدیده تا فرودگاه رامون، همه تبدیل به نقاط فشار فعال بر موجودیتی شده‌اند که تاکنون خود را بی‌رقیب تصور می‌کرد. بنابراین، تحرک اخیر یمن نه یک رویداد مستقل، بلکه بخشی از استراتژی بازدارندگی هوشمند و لایه‌لایه‌ای است که پاسخ تجاوز را در عمق، با دقت و در لحظه تحمیل می‌کند.