با ورود وزارت دادگستری آمریکا کار برای بوئینگ سخت شد
سرویس خارجی-
براساس اعلام وزارت دادگستری آمریکا شرکت هواپیماسازی بوئینگ تعهدات خود را در زمینه ایمنی هواپیماهای خود نقض کرده است و باید در اینباره به دادگاه توضیح دهد.
افزایش قابلتوجه سوانح هوائی و نقص فنی در هواپیماهای غول هواپیماسازی آمریکا یعنی «بوئینگ» آن هم تنها ظرف چند روز اخیر، این شرکت را بار دیگر تحت فشارهای جدی قرار داده و حتی پای وزارت دادگستری آمریکا را نیز به ماجرا باز کرده است. شرکت هواپیمایی «بوئینگ» طی چند سال اخیر حوادث متعددی- از سقوط گرفته تا فرودهای اضطراری- پشتسر گذاشته است. در سالهای 2018 و 2019 بر اثر سقوط 2 هواپیمای «بوئینگ ۷۳۷ مکس» دستکم 346 تن کشته شدند و به دنبال آن نیز هواپیماهای این شرکت شاهد سوانح متعدد هوائی بودهاند. طی روزهای اخیر نیز چندین سانحه هوائی برای هواپیماهای تولید این کارخانه در ژاپن، سنگال و ترکیه نیز رخ داده است. آنگونه که رویترز نوشته است با گسترش سوانح هوائی در هواپیماهای بوئینگ وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که غول هواپیماسازی بوئینگ الزامات و تعهداتش ذیل توافق سال ۲۰۲۱ که این شرکت را از پیگرد قانونی مصون ساخته بود، پس از سقوط دو فروند هواپیمای ۷۳۷ مکس (۲۰۱۸ و ۲۰۱۹) با ۳۴۶ کشته، نقض کرده است. براساس این گزارش، بوئینگ در «طراحی، اجرا و اعمال طرح پیروی از اصول اخلاقی به منظور جلوگیری و شناسایی نقض قوانین کلاهبرداری، ناکام بوده است.» مقامات وزارت دادگستری آمریکا پس از یک سانحه هوائی دیگر در ژانویه (دی) که به طرح مسائل ایمنی و کیفی در هواپیماهای ساخت بوئینگ منجر شد، به این یافتهها دست پیدا کرده است. سانحه کندهشدن درب بوئینگ ۷۳۷ مکس ۹ متعلق به خطوط هوائی آلاسکا حین پرواز، پنجم ژانویه (15 دی) رخ داد. این حادثه درست دو روز پیش از انقضای توافق سال ۲۰۲۱ رقم خورد. به گزارش ایسنا یافتههای جدید، بوئینگ را در پرونده سوانح سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در خطر پیگرد کیفری قرار میدهد و میتواند به اعمال جرائم مالی سنگین و همچنین قوانین نظارتی سختگیرانهتری علیه این شرکت منجر شود و متعاقباً بحران و خسارت اعتباری به بوئینگ را تشدید کند. وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرده است که بوئینگ باید تا ۱۳ ژوئن (24 خرداد) به ابهامات پاسخ دهد.
تیکتاک را منحل نکنید!
خبر دیگر از آمریکا این که گروهی از فعالان تولید محتوا در شبکه اجتماعی تیکتاک با تنظیم شکایتی از دادگاه فدرال آمریکا درخواست کردند، اجرائی شدن قانون امضاشده از سوی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا جهت فروش و یا ممنوعیت استفاده از این اپلیکیشن در آمریکا را متوقف سازد. رویترز در گزارش خود در همین زمینه نوشته است: درخواست توقف اجرای قانون مرتبط با ممنوعیت تیکتاک در آمریکا در حالی در دادگاه فدرال این کشور ارائه میشود که در حال حاضر بیش از 170میلیون آمریکایی از کاربران این اپلیکیشن هستند و به گفته آنها تیکتاک، تاثیر زیادی بر زندگی آمریکاییها داشته است. به گزارش فارس به نقل از رویترز مطرحکنندگان این درخواست طیف متنوعی از مردم آمریکا را شامل میشوند که هر یک در تیکتاک در حال انجام کار خاصی در حوزه فعالیت خود برای درآمدزایی و جذب مخاطب هستند. شکایت مطرحشده هماکنون در دادگاه استیناف آمریکا برای منطقه کلمبیا به ثبت رسیده است. کاخسفید هنوز در رابطه با این شکایت هیچ اظهارنظری مطرح نکرده است. کاخسفید بارها عنوان کرده است که به دلایل امنیتی خواستار ممنوعیت فعالیت تیکتاک در کشور آمریکاست، مگر اینکه مالکیت چینی این اپلیکیشن پرطرفدار اجتماعی به پایان برسد.