عزم جدی کوهپایهزاده برای برطرف شدن مشکلات زیرساختی ورزشکاران جانباز و توانیاب
حرف مشکل ما را حل نخواهد کرد، باید کار کرد
رئیس فدراسیون جانبازان و توانیابان از عزم جدی خود برای برطرف شدن مشکلات زیرساختی و بهبود امکانات ورزشکاران این رشته در شهرستانها سخن گفت و تاکید کرد: با قانون و الزاماتی که در دورههای گذشته وضع شده این مشکل را برطرف خواهیم کرد.
جلیل کوهپایهزاده، رئیس فدراسیون جانبازان و توانیابان در نشست خبری که دیروز در محل فدراسیون برگزار شد، پیرامون مسایل مختلفی از جمله تعداد کسب سهمیه ورزشکاران، مشکلات ملی فدراسیون، آخرین وضعیت زهرا نعمتی برای حضور در پارالمپیک پاریس، توسعه زیرساختها در شهرستانها و... به صحبت پرداخت که گزیدهای از صحبتهای وی در ادامه میآید:
* امسال با توجه به این که المپیک و پارالمپیک را پیش رو داریم سال خاصی است و نتیجهگیری توأم با بحث اخلاق ورزشی برای ما اهمیت زیادی دارد. به نظر من ورزش برای جانبازان و توانیابان نسبت به افراد سالم ضروریتر است و باید نگاه ویژهای به آن انجام شود. تلاش بر این است که با افزایش رکوردها سهمیههای خود را نیز ارتقا دهیم.
* متاسفانه حضور حامیان مالی در این رشته خیلی پررنگ نیست. امروز این نیاز احساس میشود که با کمک حامیان مالی بتوانیم در توسعه زیرساختها و ورزش همگانی و قهرمانی گامهای مؤثری برداریم. جای خیرین ورزشی در ورزش جانبازان و توانیابان خالی است و باید تلاش کرد تا انگیزه آنها را برای سرمایهگذاری در این قشر بیشتر کنیم.
* تاکنون ۴۵ نفر در ۶ رشته ورزشی تیراندازی، تیروکمان، وزنهبرداری، دوومیدانی، والیبال نشسته و شنا سهمیه کسب کردهاند، ما تاکنون ۱۱ تا ۱۴ مدال طلا در دورههای قبل داشتیم که بهترین جایگاه ما پارالمپیک لندن بود که یازدهم شدیم، امیدواریم در این دوره ضمن حفظ این جایگاه در صورت امکان در رده بهتری قرار بگیریم.
* در ۶ رشته اعلام شده به جز شنا در بقیه شانس کسب مدال طلا داریم، البته این که در چه جایگاهی قرار خواهیم گرفت مشخص نیست اما تلاش خواهیم کرد جایگاه خود را نسبت به پارالمپیکهای قبلی ارتقا دهیم. حضور ورزشکاران جانباز و توانیاب در پارالمپیک کمتر از کسب مدال نیست، امیدوارم در پارالمپیکهای آینده تعداد سهمیهها و به مراتب تعداد مدالهای خود را افزایش دهیم. یکی از مشکلات برای اعزام کاروان ورزشکاران جانباز و توانیاب به پارالمپیک پاریس نبود بودجه است. در لایحه مصوب امسال، برای بازیهای پارالمپیک بودجه خاصی در نظر گرفته نشده و واقعا برای اعزام ورزشکاران از نظر بودجه در مضیقه قرار داریم.
* درخصوص زهرا نعمتی و این که در پارالمپیک پاریس شرکت خواهد کرد یا خیر؟ باید بگویم طی گفتوگویی که فدراسیون و کمیته ملی پارالمپیک با زهرا نعمتی داشته، او هنوز از نظر جسمانی و روانی خود را آماده شرکت در این رویداد بزرگ نمیبیند و نظر قطعی خود را به ما اعلام نکرده است. نعمتی ورزشکار پرافتخار تیروکمان است و در کارنامه خود ۳ مدال طلای پارالمپیک و ۴ مدال پاراآسیایی را دارد. ورزشکاری که با طلا عجین شده باشد همیشه مردم از او انتظار کسب طلا دارند و این فشار زیادی را روی ورزشکار تحمیل میکند، به هر شکل طی ۲۰ روز یا یک ماه آینده وضعیت زهرا نعمتی برای حضور در پارالمپیک پاریس نهائی خواهد شد.
* از فوت ناگهانی رشید مسجدی که شانس کسب مدال طلا در پارالمپیک پاریس در رشته دوومیدانی بود خیلی متاثر شدیم. سرطان وی نادر بود و به خانواده او تسلیت میگویم، جایگزین مرحوم مسجدی به راحتی امکانپذیر نیست آن هم در شرایطی که دیگر پنجره انتخابی نداریم. ولی سعی میکنیم با انرژی مثبتی که در تیم پارادوومیدانی خواهیم داشت و با مدیریت مربیان تمهیداتی را برای جایگزینی این مرحوم انجام دهیم، امیدوارم این خلأ را جبران کنیم.
* درخصوص بحث توجه به زیرساختها و توسعه امکانات ورزشکاران توانیاب در شهرستانها برنامههای ویژهای داریم. در سالهای 1396 و 1400 دو رئیسجمهور محترم وقت قانونی را در راستای حمایت از جانبازان و توانیاب تصویب کردند که متاسفانه ما نتوانستهایم این قانون را اجرائی کنیم و متاسفانه هر ساله شاهد آن هستیم که ورزشکاران از لحاظ امکانات شرایط سختی را تجربه میکنند. با پیگیریهایی که از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهیم داشت اگر شهرداریها، وزراتخانهها، بهزیستی، آموزش و پرورش، بنیاد شهید و سایر سازمان و نهادهای دولتی زیرساختها و امکانات خود را در اختیار جانبازان و توانیابان قرار دهند مطمئن باشید دغدغه تمرینات ورزشکاران شهرستانی حل خواهد شد. خوشبختانه قانون و الزامات قانونی پشت این کار است و بنده هم به طور جد پیگیر هستم تا با همکاری این ارگانها گام بلندی را در جهت رفع دغدغه ورزشکاران برداریم. اعتقاد داریم حرف مشکل ما را حل نخواهد کرد و باید عمل کرد.