دبیر ستاد مرکزی اربعین:
تجارت مرزی در ایام اربعین نباید قطع شود
دبیر ستاد مرکزی اربعین تاکید کرد که تجارت مرزی در ایام اربعین تحت هیچ شرایطی نباید قطع شود.
سید مجید میراحمدی در جلسه ستاد مرکزی اربعین، گفت: مهمترین ماموریت استانداران و کمیتههای ستاد اربعین، اربعین است.
وی ادامه داد: به دلیل کمبود منابع مجبوریم بر اساس اولویتها و پروژههای اصلی اقدام کنیم. مهمترین اقدام شناسایی و رفع گرههای ترافیکی مسیر اربعین است.
میراحمدی خاطر نشان کرد: مبلغ پارک خودروها در پارکینگهای منتهی به مرزهای خروجی کشور به عراق طی مراسم اربعین روزانه ۳۰ هزار تومان تعیین میشود که این مبلغ، سقف مبلغ خواهد بود. سازمان شهرداریها مسئولیت اجرای این مصوبه را بر عهده دارد.
دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: وزارتخانهها باید بودجه سایهبانها و آبپاشها در مسیر اربعین را تامین و نصب کنند.
وی تاکید کرد: تجارت مرزی در ایام اربعین تحت هیچ شرایطی نباید قطع شود.
میراحمدی با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی برای اتباع غیر ایرانی برای ورود و خروج از ایران به عراق نباید خارج از ستاد اربعین اتخاذ شود، گفت: آمارهای ورود و خروج اتباع پاکستانی در سفر به عراق متناقض است، اما هرگونه تصمیمگیری یا صدور ویزا برای آنان به دلیل گرمای بیش از حد هوا و ازدحام جمعیت باید خارج از استان خوزستان انجام شود.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشورا تاکید کرد: گذرنامه عبور اتباع از ایران باید از مبدأ در اختیار آنان قرار گیرد تا از مشکلات بعدی در ایران جلوگیری شود. نمونههای گذرنامه اتباع در وزارت کشور مشخص و به استانها ابلاغ میشود.
وی بیان کرد: در طرف عراقی «سرلشکر ریاض» جایگزین «آقای سرمند» شد. جلسات قرارگاه مشترک اربعین استانها با حضور نمایندگان عراقی برگزار خواهد شد. طرف عراقی بودجه خوبی برای نصب دوربین و کنترل مرزها و عبور و مرور زائران اربعین اختصاص داده است. مشروح این تصمیمات در جلسات ستاد اربعین برای استانداران ما شرح داده خواهد شد.
دبیر ستاد مرکزی اربعین با اشاره به نرخ ارز اربعین، گفت: قیمت دینار عراق که توسط بانک مرکزی برای اربعین تخصیص خواهد یافت متفاوت از ضوابط ارزی است که به تجار و بازرگانان تخصیص مییابد. ارز اربعین باید در چارچوب ساز و کار کنترلی تعیین وضعیت شود.
میراحمدی در ادامه از توافق با طرف عراقی برای عبور کامیونهای ترانزیت خبر داد و گفت: برای انتقال تجهیزات به عراق باید از کامیونهای با پلاک ترانزیت استفاده شود. طرف عراقی پذیرفته است که مبلغ مربوط به کاپوتاژ را از رانندگان کامیون ایرانی در ایام اربعین دریافت نکند. البته برای تردد رایگان تریلیها و کامیونهای بخش خصوصی باید با طرف عراقی مذاکره کنیم.
وی ادامه داد: از ۲۰ محرم تا ۲۰ صفر به مدت یک ماه پلیس راهور
بر مبنای قوانین و مقررات و تاییدیه سه برگی اجازه تردد کامیونهای حامل بار را میدهند.
دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: در ۵۲ مورد با طرف عراقی به بحث و تبادل نظر پرداختیم که با همه آنها موافقت شد به جز موضوع اتوبوسهای اربعین. محورهای توافقات برای رؤسای کمیتههای ستاد اربعین ارسال میشود.
میراحمدی ادامه داد: از وزیر امور خارجه خواستیم ما را در مذاکرات بیشتر با طرف عراقی همراهی کند. جلسات هماهنگی ستاد اربعین با طرف عراقی همچنان برگزار میشود. برای ما عزت زائرانمان اهمیت زیادی دارد. امنیت، سهولت و سلامت از اهداف اربعین سال گذشته بود امسال نیز دو هدف عزت و معنویت را به این اهداف اضافه میکنیم.
وی افزود: عزتمندی زائران ایرانیِ اربعین نباید تحتالشعاع گران شدن دینار عراق قرار بگیرد به این منظور اگر از دوازدهم ماه صفر به بعد هیچ خدماتی از طرف دستگاههای دستاندرکار در امر اربعین به زائران ایرانی داده نشود، هیچ مشکلی ایجاد نمیشود، چون موکبها به اندازه کافی به زائران خدماترسانی خواهند کرد.
دبیر ستاد مرکزی اربعین ادامه داد: جریان خدماتدهی به زائران اربعین باید متمرکز بین اول تا دوازدهم صفر شود تا عزت زائران اربعین تحتالشعاع قرار نگیرد.
به گزارش ایسنا، دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: مسئله اربعین موضوع بسیار بزرگ و با اهمیتی است که باید با مشارکت همه دستگاهها انجام شود. اقشار مستضعف و کمدرآمد به دلیل فقر نمیتوانند غیر از ایام اربعین به زیارت عتبات عالیات بروند، بنابراین بر همه اعضای ستاد اربعین فرض است که بهترین خدمات را به این عزیزان ارائه دهند.