سازمان غذا و دارو:
تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است
سازمان غذا و دارو صرفاً مکلف به تأمین داروهای موجود در فهرست رسمی داروهای کشور یا فارماکوپه است و براساس قانون برنامه توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است.
به گزارش ایرنا، سازمان غذا و دارو در پاسخ به برخی گلایهها در فضای مجازی مبنی بر دسترسی نداشتن به تعدادی از داروها، به تک نسخهای یا مسافرتی بودن آنها اشاره و تأکید کرد: سازمان غذا و دارو صرفاً مکلف به تأمین داروهای موجود در فهرست رسمی کشور است. بر اساس بند پ ماده ۷۲ قانون برنامه ششم توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است. سازمان غذا و دارو درخصوص علت تمایل برخی بیماران برای مصرف داروهای خارجی در حالی که نمونه داخلی آن با قیمت مناسبتر وجود دارد، یادآور شد: این موضوعی فرهنگی است که بخشی از آن به پزشکان هنگام گفتوگو با بیماران مرتبط میشود که بعضاً بر کیفیت نمونه خارجی تأکید بیشتری دارند و بخشی دیگر بهخاطر تصورات غلطی است که در جامعه نسبت به محصول داخلی وجود دارد.
نگرانی برای تأمین «وارفارین» وجود ندارد
خبر دیگر اینکه، روابط عمومی سازمان غذا و دارو از توزیع محمولههای بزرگ وارفارین برای بیماران قلبی در شرکتهای پخش و داروخانههای منتخب سراسر کشور خبر داد. به گزارش سازمان غذا و دارو، طی دو ماه و نیم گذشته، توزیع وارفارین چند برابر شده است و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تأمین دارو وجود ندارد. بر اساس این گزارش، در روزهای اخیر نیز محمولههای بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانهها توزیع شده است؛ بنابراین موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با پلن معاونتهای غذا و داروی سراسر کشور در داروخانههای منتخب دپوی مناسبی از این دارو موجود است. این گزارش خاطرنشان کرد: وارفارین در داروخانههای مشخصی عرضه میشود و مردم میتوانند از طریق سامانه ۱۹۰، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه تیتک با وارد کردن نام دارو، وارفارین را از نزدیکترین داروخانه تهیه کنند. گفتنی است، وارفارین دارویی است که به عنوان رقیقکننده یا ضد انعقاد شناخته شده و در مواردی که احتمال ترومبوز یا آمبولی عروقی بالا است مانند پس از جراحی قلب باز و سکته مغزی مصرف میشود.