رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر:
معاینه 90 درصد از ۸۷ هزار زائر حج تمتع به اتمام رسید
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر گفت: معاینه حدود 90درصد زائران حج 1403 به اتمام رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، سید علی مرعشی در نشست خبری اظهار داشت: در اواخر اردیبهشت و خردادماه عملیات حج آغاز میشود و قبل از اعزام حجاج الزاماتی مثل احراز استطاعت جسمی و روانی حجاج ضروری است. ۸۷هزار و ۵۰۰ زائر امسال به حج اعزام میشوند که ۳درصد از این تعداد عوامل اجرائی هستند. هر ساله انجام معاینات قبل از حج و اقدامات درمانی حجاج در عربستان برعهده مرکز پزشکی است.
مرعشی ادامه داد: شروع معاینات حجاج از سال ۱۴۰۲ شروع شده است. فرآیند انتخاب پزشکان از سایت مرکز پزشکی شروع و بعد از مصاحبه تعدادی از پزشکان برای انجام معاینات انتخاب شدند. امسال تمام پزشکانی که زائران را معاینه میکنند به حج مشرف میشوند. به ازای هر ۶۰۰ زائر یک پزشک انتخاب شده تا خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه دهند.
اعزام حدود 1500 زائر مسن به حج 1403
وی افزود: بیش از هزار و 450 زائر بالای ۸۰ سال، ۹۲ نفر زیر ۱۸ سال افراد، ۹هزار و ۴۸۹ نفر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند. از ۸۲هزار و ۱۶۴ نفر ثبتنام شده، ۶۲هزار و ۱۴۲ نفر معاینه شده، پرونده ۹هزار ۲۶۲ نفر در حال بررسی و ۹هزار و ۴۴۰ نفر معاینه نشدهاند. ۷۰۷ نفر از زائران حج هم به کمیسیونهای تخصصی ارجاع شدهاند تا پرونده آنها مورد بررسی قرار بگیرد. ۱۱هزار و ۳۲۰ نفر از زائران حج مبتلا به دیابت و ۱۶هزار ۸۷۰ نفر از مبتلا به فشار خون هستند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: سههزار و ۲۰۵ نفر بیمار دارای بیماری قلبی و ۵۹۰ نفر از زائران حج دارای بیماری ریوی هستند. زائران دیالیزی هم برای اولین سال به حج مشرف نمیشوند. تعداد پزشکان حج امسال کاهش پیدا کرده تا حجاج به میزان بیشتری اعزام شوند و صف طولانی حجاج در انتظار کاهش یابد. کادر پزشکی سال قبل ۴۲۵ نفر بودند که این میزان به ۳۸۰ نفر کاهش پیدا کرده است. مرعشی توضیح داد: همانند سال گذشته ارائه خدمات در مکه در پلیکلینیک ۶۵ تختخوابی مجهز و پنج درمانگاه شبانهروزی ارائه میشود. در محلهای اسکان زائران هم مطب ۸ ساعته دایر است و داروها با پرواز مستقیم از تهران به عربستان برای حج عمره ارسال میشود.
واکسن اجباری حج امسال مننژیت است
وی بیان داشت: واکسن اجباری حج امسال مننژیت است و تزریق واکسن کرونا و آنفلوآنزا و تب زرد برای حجاج ایرانی الزامی نیست. این واکسن توسط هلالاحمر تهیه و در تمام کشور توزیع شده است و تزریقات باید تا دو هفته قبل از اعزام زائران تزریق شوند. رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: معاینه فقط ۹هزار نفر از زائران انجام نشده و به این ترتیب معاینه حدود 90درصد زائران به اتمام رسیده است. استطاعت جسمی ۵۹۵ نفر تأیید نشده است و میتوانند به پرونده خود اعتراض کنند.