kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۴۷۶۵
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۷

امدادرسانی همه‌جانبه دستگاه‌ها به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان تا عادی شدن شرایط

 
 
فعالیت سامانه بارشی و وقوع سیل در سیستان و بلوچستان منجر به سیل کمک‌رسانی‌ها و امدارسانی‌ها در جنوب این استان شد و همه پای کار سیل‌زدگان در روزهای سخت آمدند.
به گزارش ایرنا، فعالیت بارندگی و تشدید سامانه بارشی با گذشت حدود دو هفته در جنوب سیستان و بلوچستان در حالی باعث جاری شدن سیل در برخی نقاط مانند شهرستان‌های چابهار، دشتیاری، کنارک، قصرقند و نیکشهر شد که علاوه‌بر خسارت به بخش‌های زیرساختی، جاده و راه، شاهد آب‌گرفتگی منازل و بسته شدن برخی از مسیرهای ارتباطی بودیم.
سیل خروشانی که منجر شد تا سیلی از کمک‌رسانی‌ها به سمت سیستان و بلوچستان راهی و دست یاری به سمت شهرستان‌هایی مانند دشتیاری دراز شود.
بیان این نکته بدان جهت است که با نگاه ویژه رهبر معظم انقلاب شاهد حضور رئیس‌جمهور، وزرای کشور، نیرو، راه و شهرسازی، جهادکشاورزی و همچنین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران، رئیس مرکز امداد هوائی جمعیت هلال‌احمر و برخی دیگر از مسئولان کشوری و لشکری بودیم؛ اگرچه پیش از تاکید معظم‌له نیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تیم مدیریتی استانداری سیستان و بلوچستان و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان در منطقه حضور یافته و به مردم امدادرسانی می‌کردند و در روزهای سخت یار و یاور سیل‌زدگان جنوب این استان بودند.
 خسارت 22هزار میلیارد ریالی سیل
حجم خسارات وارده در پی وقوع سیلاب و طغیان رودخانه‌های فصلی به زیرساخت‌های در جنوب سیستان و بلوچستان به سه حوزه راه‌ها و کشاورزی و مسکن سنگین برآورد شده به‌ طوری که مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری استان اعلام کرده است: بر اساس برآورد اولیه تاکنون ۲۲هزار میلیارد ریال خسارت در پی وقوع سیلاب به زیرساخت‌های استان وارد شده و گروه‌های مجهز ارزیاب با حضور در مناطق درگیر سیلاب در حال بررسی برآورد دقیق این خسارت‌ها هستند.
در این مدت همچنین یک‌هزار و ۹۴۷ روستای سیستان و بلوچستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفت، چهار سد شامل سدهای مخزنی پیشین در شهرستان سرباز با حجم ۱۷۵میلیون مترمکعب، سد زیردان در منطقه دشتیاری چابهار با حجم مخزن ۲۰۷میلیون مترمکعب سد شی‌کلک در شهرستان چابهار با حجم ۱۰میلیون مترمکعب و سد خیرآباد نیکشهر با حجم ۲۷میلیون مترمکعب آب‌گیری و سرریز شد، از همه مهم‌تر اینکه بزرگ‌ترین سد مخزنی که حجمی معادل سه‌برابر سد کرج دارد در پی پیش‌بینی بارش‌های بی‌سابقه و وقوع سیلاب‌ها در جنوب استان سیلاب عظیم رودخانه کهیر در این سد آرام گرفت و ۲۲۰میلیون مترمکعب آب آشامیدنی برای رفع تنش آبی مردم این منطقه، در این سد ذخیره شد.
 مهار سیلاب عظیم رودخانه کهیر در سد کهیر
مجری سد کهیر گفت: در پی وقوع سیلاب‌ها در جنوب سیستان و بلوچستان از ارتفاعات شهرستان نیکشهر و لاشار خوشبختانه این‌بار برخلاف گذشته، بارش باران به عنوان ذخیره ایام پیش‌رو، برای روستاهای واقع در مناطق پایین‌دست سد آرام گرفت.
داود کامگار افزود: میزان ذخیره آب پشت سد کهیر از ۳۵میلیون مترمکعب به حدود ۲۲۰ مترمکعب افزایش یافت و خوشبختانه با وجود بارش‌های شدید در حوضه‌های آبریز بالادست و سرریز شدن تمامی سدهای جنوب‌شرق کشور هیچ سیلابی از رودخانه کهیر به پایین‌دست سد رهاسازی نشد و حدود ۲۲۰میلیون‌ مترمکعب آب شیرین ذخیره‌سازی شد. وی ادامه داد: سد کهیر با هدف تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی روستاها و اراضی پایین‌دست و همچنین تامین آب منطقه مکران در حال ساخت است و در حال حاضر قبل از انجام مراحل پایانی ساخت آن، ساخت سامانه آب‌رسانی و اجرای تصفیه‌خانه فیلتر شنی برای انجام آب‌رسانی اضطراری به انجام رسیده و تاکنون ۴۶ روستای پایین‌دست با جمعیتی حدود ۳۰هزار نفر از آب آشامیدنی با کیفیت این سد بهره‌مند شدند.
 برپایی بیمارستان صحرایی سپاه 
در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان 
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان هم گفت: مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ابتدای شروع بحران سیل در جنوب استان در زمینه بهداشت و درمان مردم درگیر در سیل ورود کرده و با تیم‌های پزشکی اعزامی توانست خدماتی درخور ‌شأن مردم عزیز به آنان ارائه دهد.
سردار احمد شفائی در حاشیه سرکشی از مناطق سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: مجموع خدمات صورت‌گرفته باعث شد تا ما به این نتیجه برسیم که برای خدمات بهتر نیازمند راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در منطقه باشیم.
وی تاکید کرد: با دستور فرمانده نیروی زمینی سپاه راه‌اندازی این بیمارستان برنامه‌ریزی شد که هم‌اکنون تجهیزات آن در حال انتقال به این منطقه است.
شفائی بیان داشت: این بیمارستان روز شنبه(دیروز) راه‌اندازی شد و امیدواریم بتوانیم خدماتی ارزشمند را به مردم ارائه دهیم؛ چرا که این بیمارستان با توجه به نیازمندی‌های منطقه که پیش‌تر احصا شده به صورت تخصصی به خدمات‌دهی به مردم خواهد پرداخت. سپاه تا پایان بحران و تا زمانی که نیاز باشد در کنار مردم خواهد ماند.
 تداوم حضور جمعیت هلال‌احمر
 تا عادی شدن شرایط
رئیس جمعیت هلال‌احمر نیز در حاشیه رزمایش خودرویی طرح نوروزی جمعیت هلال‌احمر که پیش از ظهر امروز در محدوده حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا درباره اقدامات انجام شده از سوی هلال احمر در امدادرسانی به سیل‌زدگان استان سیستان و بلوچستان گفت: جمعیت هلال‌احمر از همان ساعات نخست اقدامات خود برای امدادرسانی به سیل‌زدگان را در استان سیستان و بلوچستان آغاز کرد و در حال حاضر هم بسیاری از امدادگران و داوطلبان ما در این استان مشغول به خدمت‌رسانی هستند. 
پیرحسین کولیوند با بیان اینکه در همان ساعات اولیه، دبیرکل جمعیت هلال‌احمر و رئیس سازمان امداد و نجات نیز به محل اعزام شدند، ادامه داد: اگرچه بیش از یک هفته از این حادثه گذشته، اما خدمت‌رسانی همچنان ادامه دارد و ما به مردم سیستان و بلوچستان قول می‌دهیم که تا شرایط پایدار شود، حضور ما در این مناطق تداوم خواهد داشت. ما خبرهای جدیدی هم از بارش‌های دوباره در این محدوده داریم، ولی آماده‌باش کامل وجود دارد تا خدمت‌رسانی مؤثر صورت گیرد.
کولیوند با بیان اینکه مردم نجیب سیستان و بلوچستان شایسته ارائه بهترین خدمات هستند، افزود: برابر گزارش‌های من تا روز گذشته خدمات امدادی در ۷۵۹ روستای سیستان و بلوچستان انجام شده و بیش از پنج‌هزار سیل‌زده اسکان اضطراری داده شده‌اند. همچنین توزیع آب و غذا، نایلون و... نیز در مناطق آسیب‌دیده ادامه دارد.
وی بیان داشت: همکاران من در این مدت بیش از ۱۰۰ نفر را از میان سیلاب نجات دادند، این ۱۰۰ نفر در وضعیتی قرار داشتند که خدای نکرده اگر امدادگران بموقع در محل حاضر نمی‌شدند، امکان مرگ‌شان وجود داشت. همچنین بالگردهای هلال‌احمر نیز در آماده‌باش کامل است و تاکنون حدود ۶۰ سورتی پرواز در مناطق درگیر و محاصره شده در سیل داشتیم.
رئیس جمعیت هلال‌احمر با تاکید بر اینکه روند امدادرسانی ادامه دارد، گفت: حدود چهار نیروی عملیاتی هلال‌احمر در قالب حدود ۷۰۰ تیم و نزدیک به ۶۰۰ دستگاه خودرو همچنان در محل حضور دارند. همچنین تیم‌های سحر جمعیت هلال‌احمر برای ارائه خدمات و حمایت‌های روانی نیز در محل مستقر هستند.
نحوه مشارکت مردم در کمک‌رسانی به سیل‌زدگان
کولیوند درباره اینکه چطور می‌توان به سیل‌زدگان استان سیستان و بلوچستان کمک کرد، گفت: هموطنان می‌توانند کمک‌های نقدی خود به مردم سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان را از طریق شماره‌گیری کد دستوری #١*١١٢*  و یا واریز به شماره کارت ۶۳۶۷۹۵۷۰۸۳۶۶۶۲۳۵ و شماره حساب ۴۱۰۱۰۳۴۷۴۱۶۶۶۶۶۲ به شبای IR۹۴۰۱۰۰۰۰۴۱۰۱۰۳۴۷۴۱۶۶۶۶۶۲ به نام جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، واریز کنند. این مبلغ فقط صرف سیل‌زدگان استان سیستان و بلوچستان خواهد شد.
گفتنی است، همزمان با کمک‌رسانی و حضور دستگاه‌ها، گروه‌های جهادی نیز حضور پررنگی در کمک‌رسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان دارند.