kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۴۷۳۱
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۷

تجلیل از یک روحانی به خاطر نیم قرن فعالیت در تئاتر دینی (اخبار ادبی و هنری)

آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان عصر روز جمعه ۱۸ اسفند با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ حجت‌الاسلام کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، در تئاتر شهر برگزار شد.
 
 
 
اسماعیلی در این مراسم گفت: اینکه شعار بازگشت به مساجد را مطرح کردیم و مساجد باید کانون‌های اصلی تربیت نیرو در حوزه‌های مختلف باشند، یکی از نمودهای آن برگزاری چنین جشنواره‌ای است. وزیر ارشاد تاکید کرد: انتظار است که این جشنواره به صورت کمی و کیفی گسترش یابد. گروه‌های نمایشی که در اینجا حضور دارند، کارهایشان را در مساجد انجام دادند و ارزشمند است. کمال خداداده نیز در این آیین اظهار داشت: برای برگزاری این جشنواره قریب به یک‌سال فعالیت شبانه‌روزی صورت گرفت. وی خاطرنشان کرد: هنر تئاتر خاستگاه معارف دینی و انقلابی است و بازیگر و بیننده را هم به تفکر وامی‌دارد و هم دارای مهارت می‌کند. کسانی که تئاتر کار می‌کنند فرهیخته هستند؛ چراکه اهل مطالعه، تفکر، گفت‌وگو و... هستند.
رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور افزود: تلاش داریم تاریخ اسلام و قرآن را در قالب نمایش به مخاطبان مسجدی برسانیم.
حسین عالم‌بخش دبیر این جشنواره هم گفت: ۵۳۶ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. ۲۹ اثر در ۴ بخش عمومی، مهر، کودک و نوجوان و تئاتر کاغذی به مرحله نهائی راه یافتند. وی با بیان اینکه همچنین در خدمت ۴ هیئت داوران بودیم، گفت: این گروه‌های نمایشی طی ۴ روز، ۱۳۰ اجرا در ۱۴ مسجد تهران داشتند که کم‌سابقه و بی‌نظیر بود. در ادامه از حجت‌الاسلام والمسلمین مروج به دلیل حمایت از هنرمندان برای اجرای تئاتر در مساجد قدردانی شد. وی طی سخنانی گفت: من از سال ۱۳۴۹ تصمیم گرفتم تا مسجد را به پایگاه فرهنگی هنری مؤثر تبدیل کنم که اعضای آن جوانان باشند. از سال ۴۹ تا ۵۷، ۹ نمایشنامه یک و نیم ساعته در مساجد و حسینیه‌های تهران اجرا کردیم. از پیروزی انقلاب نیز حدود ۹ یا ۱۰ نمایش در مکان‌های مختلف به اجرا گذاشتیم.این روحانی عنوان کرد: تعداد زیادی از اعضای گروه تئاتر اسلامی در دفاع مقدس به شهادت رسیدند و به همین دلیل در روند فعالیت‌ها خللی به وجود آمد.