kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۴۴۰۹
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۵

 4000 جنایتکار را از زندان ‌هائیتی فراری دادند

 
 
 
خبرگزاری فرانسه بامداد دوشنبه گزارش داد که در پی حمله اعضای باندهای تبهکار به زندان اصلی پایتخت ‌هائیتی دست‌کم ۱۲ تن کشته شدند و هزاران زندانی دیگر نیز فرار کردند. 
خشونت‌های باندهای تبهکار در ‌هائیتی همچنان ادامه دارد. طی دو ماه گذشته بر اثر این درگیری‌ها بیش از یک هزار و100 تن در این کشور کشته، مجروح یا ربوده شده‌اند. به گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل، در ماه ژانویه(دی) ۳۰۰ تن از کشته‌ها و مجروحین اعضای باندهای تبهکار بودند در حالی که بیش از ۸۰۰ تن که ارتباطی با این گروه‌ها نداشتند، به قتل رسیدند یا زخمی و ربوده شده‌اند. براساس ارزیابی سازمان ملل، تشدید خشونت‌های اخیر احتمالاً به دلیل تجهیز بیشتر باندهای تبهکار به محموله‌های تازه مهمات است. باندهای تبهکار مسلح بخش‌هایی از این کشور از جمله حومه پورتو پرنس، پایتخت، را در کنترل دارند و با ارتکاب خشونت‌های گسترده اقتصاد و سیستم بهداشت عمومی را با فروپاشی روبه‌رو کرده‌اند و در این شرایط، پلیس عملاً فلج و ناتوان است.
جدیدترین گزارش‌ها نیز حاکی است در پی حمله اعضای باندهای تبهکار به زندان اصلی پایتخت این کشور نزدیک به 4 هزار نفر از زندان فرار کردند. 
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «پیر اسپرانس» عضو سازمان مردم‌نهاد «شبکه ملی دفاع از حقوق بشر» گفت که این حمله شنبه شب به وقت محلی در «ندامتگاه ملی» پرتو پرنس پایتخت ‌هائیتی رخ داد و «ما اجساد زیادی از زندانیان را شمارش کردیم.» وی افزود، از حدود 3 هزار و ۸۰۰ زندانی که در آنجا بودند فقط حدود صد نفر مانده‌اند. یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه نیز گفت که درهای زندان باز بود و وی شخصا از آنجا بازدید کرد. 
وی اظهار کرد، حدود ۱۲ جسد را مشاهده کرده که روی بدن آنها آثار گلوله و پرتابه‌های دیگر بود.
دولت‌ هائیتی در بیانیه‌ای اعلام کرد که پلیس تلاش کرد تا با حمله باندهای تبهکار به این زندان و یک زندان دیگر به نام «کروا د بوکه» مقابله کند و این حملات باعث زخمی شدن چندین تن از زندانیان و کارکنان ندامتگاه شد. هنوز مشخص نیست که چند نفر از زندان کروا د بوکه گریخته‌اند.‌ هائیتی در آمریکای لاتین در دهه‌های گذشته با فقر، خشونت، بی‌ثباتی سیاسی و فجایع طبیعی رو‌به‌رو بوده است اما  با ترور «جوونل مواز» رئیس‌جمهوری پیشین ‌هائیتی در سال ۲۰۲۱، هرج و مرج در این کشور شدت گرفت.