شروط کشورهای شرکتکننده در اجلاس مونیخ برای مشروعیتدادن به طالبان
وزاری خارجه ۱۲ کشور در نشست مونیخ در بیانیهای تاکید کردند: پایبندی به تعهدات بینالمللی توسط حکومت طالبان به ویژه در مورد حقوق بشر یکی از پیشنیازهای اصلی برای ادغام افغانستان در نظام بینالمللی است.
2 سال و نیم از حکومت طالبان بر افغانستان میگذرد و سران این گروه همچنان به دنبال شناسایی به عنوان دولت قانونی و مشروع افغانستان از سوی جامعه بینالمللی هستند، هدفی که تاکنون با شکست مواجه شده است. نشست ۲روزه دوحه قطر برای افغانستان نیز به ابتکار سازمان ملل دیروز آغاز بهکار کرد. به گفته رسانهها، در این نشست نمایندگان کشورها درباره پیشنهادات هماهنگکننده سازمان ملل در امور افغانستان درباره پیوستن این کشور به جامعه بینالمللی، مسیرهای تعامل با حکومت سرپرست در کابل و تعیین نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان تصمیم میگیرند نشستی که البته بدون حضور نماینده طالبان در دوحه در حال پیگیری است.
همزمان با برگزاری این نشست، وزرای خارجه 12 کشور در نشست امنیتی مونیخ نیز طی بیانیهای مشترک اظهار داشتند: حکومت طالبان باید قوانین بینالمللی و حقوق بشری از جمله تحصیل زنان را به طور کامل در افغانستان رعایت کند. به گزارش تسنیم وزرای خارجه آلبانی، آندورا، بلژیک، بلغارستان، کانادا، فرانسه، آلمان، کوزوو، لیختناشتاین، مغولستان، هلند و رومانی این بیانیه را در دومین روز نشست امنیتی مونیخ منتشر کردند. این بیانیه با تاکید بر حمایت از حقوق اساسی زنان و دختران افغانستان اظهار داشت: نسبت به حقوق اساسی زنان و دختران افغان همچنان متعهد است. در این بیانیه آمده است: از زمان آخرین کنفرانس امنیتی مونیخ در سال 2023 میلادی، حکومت طالبان پیشرفتی در زمینه حقوق بشر در افغانستان به ویژه حقوق اساسی زنان و دختران از جمله حق تحصیل نداشته است. این کشورها در بیانیه مونیخ تاکید کردند: حکومت طالبان باید به طور کامل قوانین بینالمللی به ویژه قوانین حقوق بشری را رعایت کند و از حقوق اساسی همه افغانها از جمله اقلیتهای قومی و مذهبی محافظت کند.
این بیانیه تصریح کرد: کشورها با استفاده از ابزارهای حقوقی که در اختیار دارند برای پایان دادن به نقض قوانین بینالمللی از جمله مقررات کنوانسیونهای بینالمللی که افغانستان آن را امضا کرده است، تلاش کنند. گفتنی است این 12 کشور در حالی شرط شناسایی طالبان را رعایت حقوق بشر و بهویژه زنان و کودکان افغانستانی قرار دادهاند که رژیم جنایتکار اسرائیل که از متحدین اصلی اروپا و آمریکا بهشمار میرود طی 4 ماه گذشته هزاران زن و کودک را به فجیعترین شکل ممکن کشته اما این دولتها همچنان به حمایتهای خود از این رژیم ادامه میدهند.