ادامه کاهش نرخ دلار آزاد علیرغم جوسازی دلالان درباره روابط بانکی ایران و عراق
روند نزولی نرخ دلار غیررسمی که از روز شنبه شروع شده، علیرغم جوسازی دلالان درباره روابط بانکی ایران و عراق به مسیر خود ادامه داد.
به گزارش ایبنا، روند اوجگیری نرخ دلار در بازار غیررسمی ارز و کانالهای تلگرامی که تا چهارشنبه هفته پیش وارد کانال 59 هزار تومانی شده بود، از روز شنبه با اقدامات ترکیبی بانک مرکزی وارد سیر نزولی شد و روزگذشته به میانه کانال 54 هزار تومان کاهش پیدا کرد.
به گفته کارشناسان، امکان کاهش قیمت دلار تا کف دامنه 50 هزار تومان هم وجود دارد.
مشاهدات میدانی دیروز از بازار سبزه میدان و خیابان فردوسی هم نشان میدهد که معاملهگران علاقهای به خرید ندارند و در کف بازار غیررسمی، دلار را حتی با نرخ 54 هزار تومان هم نمیخرند.
کارشناسان معتقدند کاهش عطش تقاضا، ورود بموقع بازارساز و تزریق درهم، کاهش التهابات منطقه، شروع تعطیلات سال نو چینی، سیاست و اقدامات بانک مرکزی اعم از عرضه شمش در مرکز مبادله ایران، ضرب سکههای جدید و همچنین عرضه اوراق با نرخ سود 30 درصد، همه دست به دست هم داد تا قیمت دلار آزاد ریزش کند.
خبری که هیچ منبع رسمی تایید نکرده است
با شدت گرفتن روند نزولی دلار، روز گذشته خبر ابطال مجوز فعالیت بانک ملی ایران در عراق از طرف دلالان و سودجویان در ادامه فضاسازی برای التهاب در بازار ارز پخش شد که البته بینتیجه ماند. این افراد با انتشار تصویر نامهای مدعی بودند عراق هشت بانک این کشور را از معاملات دلاری آمریکا ممنوع کرده است.
البته مانور رسانهای روی نامهای که تاریخ آن مربوط به دو هفته قبل (21 ژانویه) بود آن هم در زمان ریزش قیمت دلار از ابتدا مشکوک بود، با این حال فعالان اقتصادی هم در واکنش به این خبر، شفافسازی کردند.
«حمید حسینی»، عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در این زمینه گفت: شاید نامهای مبنی بر ابطال مجوز فعالیت بانک ملی ایران در عراق منتشر شده باشد، اما این موضوع از سوی هیچ منبع رسمی تایید نشده و اصلا خبر جدید و خاصی نیست. چراکه مراودات ما با عراق از طریق صرافی و کشورهای ثالث انجام میشود و هیچ بانکی در این میان مستقیما نقش ایفا نمیکند.
وی ادامه داد: این موضوع اتفاق تازهای نیست و ما مدتهاست که از طریق مجاری بانکی به مبادلات با عراق اقدام نمیکنیم. به همین دلیل فعالیت بانک ملی ایران نیز در هر حالتی تاثیری بر مبادلات تجاری ایران و عراق نداشته و ندارد.
«محمدعلی نادب»، فعال تجاری ایران در عراق هم در رابطه با این خبر به ایرنا گفت: تجار عراقی در ایران اقدام به خرید میکنند و بار را در ایران تحویل میگیرند. بنابراین مبادلات بانکی در تجارت با عراق جایگاه خاصی ندارد.
نادب با اشاره به این موضوع که در این کشور تعدادی از طایفهها قدرت بالایی دارند، بیان کرد: برای همین مسیر تجارت این کشور با سایر کشورها متفاوت است و با این اخبار هیچ تغییری در تجارت با این کشور رخ نمیدهد، حتی اگر قرار باشد برای یکی از دو کشور در تجارت مشکلی ایجاد شود آن کشور عراق است نه ایران.
این فعال تجاری ایران در عراق با بیان اینکه بیشتر صادرات ایران و عراق از طریق کشور امارات صورت میگیرد، تاکید کرد: این خبر تاثیر منفی بر تجارت دو کشور نداشته و مثل سابق مبادلات دو کشور ادامه دارد.
«رامین پولادرگ»، عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق هم در واکنش به خبر ابطال مجوز فعالیت بانک ملی ایران در عراق به نود اقتصادی گفت: در وهله اول باید به این موضوع اشاره کنم که به عنوان یک فعال اقتصادی اصلا چنین خبری صحت ندارد و تاکنون نیز هیچ خبر رسمی یا ابلاغی مبنی بر این موضوع از سوی اتاق بازرگانی ایران و عراق دریافت نشده است.
وی به فضاسازی برخی رسانهها در این خصوص اشاره کرد و گفت: معتقدم این خبر ساخته و پرداخته برخی رسانههایی است که به فکر فضاسازی و شیطنت در روابط ایران و عراق هستند و بازار ارز را نشانه رفتهاند. در واقع آنها با این خبرهای کذب قصد دارند جلوی روند کاهش قیمت دلار را بگیرند و بازار را متلاطم کنند.