حملات اخیر آمریکا تبلیغاتی و در راستای منافع انتخاباتی دولت بایدن بود
عابد اکبری کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با ایرنا درخصوص تجاوز اخیر آمریکا به سوریه و عراق و ادعای رئیسجمهور آن کشور مبنی بر هدف قرار دادن برخی منافع ایران در کشورهای منطقه در پاسخ به کشته شدن سه سرباز آمریکایی در پایگاه نظامی آمریکا در اردن، اظهارداشت: بعد از عملیات طوفان الاقصی که در واقع محور مقاومت توانست با عملیات خود روندهای غرب محور منطقهای را متوقف کرده و دچار خدشه کند یک سؤال راهبردی در بین تحلیلگران طی چهار ماه گذشته به طور متناوب وجود داشته که نوع مواجهه قدرتهای بزرگ غربی و محور عبری با محور مقاومت و به طور خاص با سازماندهنده اصلی و حامی اصلی آن یعنی جمهوری اسلامی ایران چگونه خواهد بود. وی با بیان اینکه بسیاری از تحلیلگران غربی معتقد بودند که «غرب باید محور مقاومت را به عنوان یک بازیگر رسمی بپذیرد»، گفت: پاسخ به سؤال راهبردی فوق مسئله مهمی بود چرا که هر پاسخی به آن داده میشد آینده روند منطقه را مشخص میکرد.
اکبری ادامه داد: به طور مثال اگر به این نتیجه میرسیدند که نمیخواهند قدرت تاثیرگذاری محور مقاومت را بپذیرند یا میخواهند در پاسخ به طوفانالاقصی ضربهای جدی به محور مقاومت وارد کنند، طبیعتا باید حملات نظامی گسترده و چند لایهای را علیه محور مقاومت شروع میکردند، اما با پذیرش ضمنی قدرت تاثیرگذاری محور مقاومت در کنار اقدامات محدود نظامی گفتوگوهای پنهانی اتفاق افتاد. این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: در طول چهار ماه گذشته روند تحولات نشاندهنده این بود که آمریکاییها به این نتیجه رسیدند که ایران و محور مقاومت را به عنوان بازیگران رسمی مؤثر در نظم منطقهای به رسمیت بشناسند و شاخصهای زیادی هم برای این حرف وجود دارد، اما به طور خاص عملیاتی که جمعه شب اتفاق افتاد و «ظاهرا با اطلاعرسانی از قبل به شکل رسمی و غیررسمی هم صورت گرفت»، نشاندهنده این است که آمریکاییها محور مقاومت و به طور خاص جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک بازیگر همتراز به رسمیت شناختهاند که از این به بعد میخواهند منافع جمهوری اسلامی را لحاظ کنند. وی افزود: شما ببینید وقتی یک ساعت قبل از حمله، «سخنگوی سنتکام میگوید که ما میخواهیم یک ساعت بعد حملاتی را آغاز کنیم» این نوع اطلاعرسانی به این معنی است که ما میخواهیم شما را بزنیم، اطلاع داشته باشید که بتوانید این پایگاهها را خالی کنید که در نهایت اتفاقی هم برای ما (آمریکا) نیفتد.
اکبری گفت: نکته بعدی این است که باید متوجه باشیم که «حمله نظامی اخیر آمریکاییها در سالِ انتخابات ریاست جمهوری این کشور رخ داده است»، چرا که دولت دموکراتِ حاکم بر
کاخ سفید در راستای حفظ اعتبار و حیثیت خودش ناچار بود پاسخی به اتفاقات اخیر بدهد و اگر این اقدام را انجام نمیداد، در مناظرههای انتخاباتی آتی متهم به کمکاری و بیعرضگی میشد و به همین دلیل هم میتوان گفت آمریکا این عملیات را جهت حفظ وجهه و اعتبار داخلی خودش انجام داد و هیچ تاثیر معناداری بر فعالیت محور مقاومت در منطقه نداشته و نخواهد داشت. این کارشناس مسائل منطقه گفت: هم جمهوری اسلامی ایران و هم محور مقاومت به عنوان بازیگری توانمند و نظمساز با در نظر گرفتن این ملاحظات، پاسخهای متناسب را به آمریکا در منطقه خواهند داشت. وی تاکید کرد: به نظر میرسد «اماکن مورد حمله قرار گرفته هیچ ارتباطی با منافع ایران نداشته و صرفا این اقدام در راستای استفاده داخلی آمریکا بوده» و شاهد هستیم که طرف آمریکایی هم به شکلی تبلیغاتی به دنبال بهرهبرداری از آن است. هرچند که نیازی نیست که ما پاسخی به اقدام آنها بدهیم، اما در عین حال اگر مناطقی که آمریکا به آنها حمله کرده منافع ما را مورد هدف قرار میداد یا باعث از بین رفتن منافع ما میشد، حتما پاسخ متناسب را دریافت میکرد. اکبری تصریح کرد: در چهار ماه گذشته محور مقاومت متناسب با اقدامات محور غربی و عبری به خوبی توانسته اقدامات علیه امنیت منطقه را پاسخ بدهد و نشان داده که در این هماورد کوتاه نخواهد آمد. این کارشناس مسائل منطقه در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد اثر درمانی حمله اخیر آمریکا برای کاخ سفید خیلی هم کارساز نبوده، حملات شب گذشته نه تنها تاثیری در روند نظم منطقهای نخواهد داشت بلکه در نهایت ارتقای جایگاه و بهبود تصویر محور مقاومت را به دنبال خواهد داشت، به این نحو که نشانگر این خواهد بود که «آمریکا تدریجا در حال پذیرش رسمی قدرت بازیگری ایران به عنوان یک قدرت مؤثر نظم ساز منطقهای و چه بسا مؤثر در نظم جهانی هست» و در واقع ما شاهد ظهور دور جدیدی از مناسبات ایران و قدرتهای بزرگ در منطقه خواهیم بود.