kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۲۰۳۰
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۹
شرکت ملی نفت:

تولید روزانه گاز ۱۲ میلیون مترمکعب افزایش یافت

 
 
 
 
با افزایش تولید شش میلیون مترمکعب گاز در منطقه زاگرس جنوبی و همچنین افزایش تولید شش میلیون مترمکعب گاز در سرخس، روزانه 12 میلیون مترمکعب گاز به تولید کشور اضافه شد.
به گزارش شانا، در راستای سیاست‌های دولت سیزدهم و وزارت نفت برای افزایش تولید نفت و گاز، از دو سال قبل برنامه جامع توسعه و تولید از میادین نفتی و گازی کشور در شرکت ملی نفت ایران طرح‌ریزی شد.
در همین راستا برنامه افزایش تولید گاز در دستور کار شرکت نفت مناطق مرکزی ایران قرار گرفت و با همت و تلاش متخصصان توانمند شرکت ملی نفت ایران در مناطق عملیاتی این شرکت افزایش تولید به میزان روزانه بیش از 12 میلیون متر مکعب محقق شد.
روز گذشته «محسن خجسته‌مهر»، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این خصوص گفت: شش میلیون مترمکعب از این افزایش تولید مربوط به منطقه زاگرس جنوبی شامل چهار میلیون مترمکعب با آغاز بهره‌برداری از میدان آغار و مابقی مربوط به افزایش تولید از میدان دالان به میزان دو میلیون مترمکعب است.
شش میلیون مترمکعب دیگر هم مربوط به افزایش تولید سه میلیون مترمکعبی از میدان گازی خانگیران با حفاری و تولید از چاه‌های جدید و سه میلیون مترمکعب دیگر نیز شامل افزایش برداشت از میدان ذخیره‌سازی شوریجه است.
 پایداری شبکه گازرسانی در شش استان کشور
افزایش تولید گاز از میدان خانگیران، منجر به پایداری شبکه گازرسانی در شش استان‌ خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، مازندران و سمنان می‌شود.
به گزارش تسنیم، اگرچه آغاز مطالعات ذخیره‌سازی گاز طبیعی در ایران به چهار دهه قبل بازمی‌گردد، اما تا دولت دهم، عملیات اجرایی در زمینه توسعه ذخیره‌سازی گاز مغفول مانده بود.
 تا پیش از سال 86، مباحث ذخیره‌سازی به‌شکلی محدود دنبال می‌شد. پس از سرمای شدید آن سال که به رخ‌دادن حوادث ناگوار در شمال کشور منجر شد، تصمیم‌گیران دریافتند که برخورداری از ذخایر عظیم گازی به‌تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده همیشگی امنیت انرژی باشد.
 از آن تاریخ، ذخیره‌سازی با هدف پایدارسازی امنیت انرژی کشور و جلوگیری از وقوع مشکلات احتمالی به‌طور جدی در دستور کار قرار گرفت.
در فاصله سال‌های 86 تا 92، دو طرح مهم ذخیره‌سازی در کشور شامل میدان شوریجه (شمال شرق کشور) و میدان سراجه (مرکز کشور) اجرایی شد تا با ذخیره‌سازی گاز در هشت ماهه گرم سال، در دوران اوج نیاز مصرف در چهار ماهه سرد سال، بتوانیم از این میادین برداشت کنیم.
در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با از اولویت خارج شدن طرح‌های ذخیره‌سازی گاز، هم توسعه میادین شوریجه و سراجه برای رسیدن به اهداف پیش‌بینی‌شده در حجم ذخیره‌سازی و هم اجرایی شدن طرح‌های مطالعاتی متعدد در این زمینه، با وقفه همراه شد.
ابتدا طرح‌های ذخیره‌سازی برای جذب سرمایه‌گذار خارجی معرفی و در ادامه با انحلال شرکت ذخیره‌سازی گاز طبیعی و ادغام مسئولیت‌های آن در شرکت مهندسی و توسعه گاز، شاهد ضربه مهلک به روند اجرایی طرح‌های ذخیره‌سازی گاز در کشور بودیم.
اگر طرح‌های ذخیره‌سازی گاز در دولت‌های یازدهم و دوازدهم از اولویت خارج نمی‌شد و شاهد وقفه چندساله در این زمینه نبودیم، اکنون بخشی از ناترازی گاز کشور با بهره‌برداری از این طرح‌های ذخیره‌سازی، قابل جبران بود.
 اجرای هفت طرح ذخیره‌سازی گاز در دولت
در دولت سیزدهم بار دیگر طرح‌های ذخیره‌سازی گاز طبیعی در اولویت قرار گرفت و دولت به جبران عقب‌ماندگی‌های توسعه‌ای در این زمینه ورود کرد.
با آغاز به کار دولت سیزدهم اجرای هفت طرح مغفول واقع‌شده ذخیره‌سازی گاز طبیعی در یک برنامه پنج ساله منتهی به سال 1405 با هدف ایجاد ظرفیت برداشت 114 میلیون مترمکعب در روز در فصول سرد سال در اولویت‌های اجرایی شرکت ملی گاز ایران قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این زمینه از رکوردشکنی ذخیره‌سازی گاز در سال جاری هم خبر داد و گفت: در هشت ماهه نخست امسال حدود 
سه میلیارد و 200 میلیون مترمکعب ذخیره‌سازی گاز در میدان‌های سراجه قم و شوریجه دی در سرخس انجام شده است که نسبت به 10 سال گذشته حداکثر میزان ذخیره‌سازی گاز را انجام داده‌ایم.
خجسته مهر با اشاره به اینکه با افزایش شش میلیون متر مکعبی، تولید گاز از میدان خانگیران به حدود 70 میلیون مترمکعب در روز می‌رسد، افزود: اهمیت این موضوع آنجاست که این میدان، گاز مورد نیاز شمال شرق کشور را تأمین می‌کند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: برنامه شرکت این است که تا سال‌های آینده با سرمایه‌گذاری بیش از 70 میلیارد دلار ظرفیت تولید گاز کشور به یک و نیم میلیارد متر مکعب در روز افزایش پیدا کند.