مسیر رسیدن به فینال از شرق آسیا میگذرد ایران آماده بزرگترین چالش خود در قطر میشود
نتایج جام ملتهای فوتبال آسیا حداقل در دیدارهای دو تیم مدعی شرق آسیا مطابق انتظارات پیش نرفته است. ژاپن در دیداری غیرمنتظره با نتیجه 2 بر یک برابر عراق تن به شکست داد تا مشخص شود این تیم هرگز بهعنوان صدرنشین نمیتواند راهی دور بعد شود ولی صعود آنها بهعنوان تیم دوم در دسترس است.
عدم صعود ساموراییها بهعنوان صدرنشین، تمامی معادلات قبلی را بر هم زد. حالا تیم هاجیمه موریاسو به سمت دیگر جدول آمده و در بخشی از نمودار باید به بازیهایش ادامه دهد که تیمهای ملی ایران و قطر حضور دارند و اگر کره جنوبی هم در گروهش اول شود، آنها نیز در این بخش از جدول به رقابت خواهند پرداخت.
طبق نمودار از پیش تعیین شده، تیم نخست گروه E که کره جنوبی در آن حضور دارد، باید در دور یک هشتم نهائی با تیم دوم گروه D روبه رو شود. تیمی که به احتمال فراوان ژاپن خواهد بود، مگر آنکه از آن دست اتفاقات عجیب و غیرممکن رخ داده و ساموراییها برابر اندونزی شکست خورده و در نهایت بهعنوان یکی از تیمهای سوم راهی دور بعد شوند.
البته که کره جنوبی برای صعود بهعنوان صدرنشین، نیازمند پیروزی پر گل در بازی آخر خود برابر مالزی است و یا حداقل اینکه اردن نتواند بحرین را شکست دهد که در آن صورت یاران سون هیونگ مین با کمترین اختلاف ممکن نیز صدرنشین میشوند. در هر حال با در نظر گرفتن صدرنشینی کره، آنها باید در مرحله بعد به مصاف ژاپن (در صورت دوم شدن ساموراییها در گروهشان) بروند.
برنده جدال کره جنوبی و ژاپن، در مرحله یک چهارم نهائی با تیمی روبهرو میشود که به نظر میرسد ایران خواهد بود. ملیپوشان با یک تساوی برابر امارات نیز بهعنوان صدرنشین راهی دور بعد میشوند و سپس در دور یک هشتم نهائی، با یکی از تیمهای سوم روبهرو میشود. با فرض پیروزی شاگردان قلعهنویی، آنگاه آنها در دور یک چهارم نهائی با برنده مسابقه احتمالی کره جنوبی و ژاپن دیدار میکند.
حتی اگر فرض کنیم کره جنوبی در گروهش دوم شود، باز هم ایران (به احتمال فراوان) در دور یک چهارم نهائی با ژاپن روبهرو میشود. مسابقهای که تصور میشد در فینال مسابقات رخ دهد ولی شکست غیرمنتظره برابر عراق، تمامی معادلات را بر هم زد. پیش از این جدال ایران با کرهایها در دور یک چهارم پیشبینی شده بود ولی حضور ژاپن در این سمت نمودار، باعث شده تا همه احتمالات از بین برود.
به هر شکل و بهعنوان نتیجهگیری کلی باید گفت که ژاپن به احتمال فراوان بهعنوان تیم دوم از گروهش صعود میکند و حتی اگر کره جنوبی صدرنشین نشود، ایران (به شرط صعود بهعنوان صدرنشین و پیروزی در دور یک هشتم نهائی) در مرحله یک چهارم نهائی باید با یکی از تیمهای کره جنوبی یا ژاپن روبهرو شود. این یعنی اینکه ایران در مسیر رسیدن به فینال، باید بزرگترین جدال خود را در جام ملتهای آسیا برگزار کند.
آمار درخشان ایران برابر امارات
اما تیم ملی فوتبال کشورمان که خود را برای بازی روز سهشنبه برابر امارات آماده میکند در تاریخ دیدارهای خود برابر این تیم آمار درخشانی به نمایش گذاشته
است.
تیم ملی فوتبال ایران پس از پیروزی در دو دیدار نخست خود در مرحله گروهی جام ملتهای آسیا برابر تیمهای فلسطین و هنگ کنگ موفق شد صعودش را به مرحله یک هشتم نهائی مسابقات قطعی کند. ملیپوشان تیم ملی ایران سومین دیدار خود را برابر امارات برگزار خواهند کرد و در صورت پیروزی و یا تساوی، میتواند به عنوان صدرنشین راهی مرحله بعدی شود.
تیمهای ایران و امارات تاکنون ۱۳ بار در مسابقات رسمی به مصاف هم رفتهاند که ۱۱ پیروزی و ۲ تساوی سهم تیم ملی ایران در این دیدارها بوده است. ضمن اینکه این دو تیم ۵ بار هم در بازیهای تدارکاتی با هم دیدار کردهاند که ۴ برد برای ایران و یک برد برای امارات به ثبت رسیده است.
آخرین باری که تیم امارات موفق شده است دروازه ایران را باز کند به ۲۹ آبان ۱۳۸۷ و مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ برمیگردد که بازی دو تیم در ورزشگاه آل مکتوم دبی با تساوی یک به یک به پایان رسید. ضمن اینکه در مجموع این ۱۸ دیدار رسمی و تدارکاتی تیم ایران موفق شده است در ۱۶ بازی دروازه خود را بسته نگه دارد.
تیم ملی ایران در مجموع ۲۶ بار دروازه امارات را باز کرده است که کریم باقری با ۳ گل زده از این حیث بهترین عملکرد را دارد. در بین بازیکنان حال حاضر تیم ملی هم مهدی طارمی سابقه ۲ بار گلزنی به تیم امارات در دو مسابقه در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ را دارد. هر دو دیدار با برتری یک بر صفر ایران به پایان رسید.