رئیسی در نشست مشترک هیئت دولت با استانداران:
دولت نه نامزدی در انتخابات خواهد داشت و نه از نامزدی حمایت خواهد کرد
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مجموعه دولت در انتخابات پیشرو نامزد یا لیست انتخاباتی نخواهد داشت و از هیچ نامزد و لیستی نیز حمایت نخواهد کرد، تصریح کرد: در این انتخابات صرفاً برای خود نقش مجری و برگزارکننده قائلیم و تلاش خواهیم کرد با کمک ناظران و هیئتهای اجرائی و با استفاده از تجارب گذشته، انتخاباتی بینقص برگزار کنیم.
دکتر سید ابراهیم رئیسی، صبح دوشنبه در جلسه مشترک هیئت دولت با استانداران، یکی از مهمترین کارهای پیشروی دولت و مدیران استانی را زمینهسازی برای برگزاری انتخاباتی مشارکتی، رقابتی، ایمن و سالم دانست و گفت: همه مدیران دستگاههای اجرائی بهویژه استانداران، فرمانداران و بخشداران وظیفه دارند زمینه برگزاری رقابت انتخاباتی را به گونهای فراهم کنند که هیچ گروه سیاسی، حزب، جریان و عموم مردم در معرفی یا انتخاب نامزدهای مورد نظر خود احساس محدودیت نداشته باشند.
رئیسجمهور هدف مشترک و نهائی مجموعه اقدامات دولت و همچنین احزاب و گروههای سیاسی در زمینه انتخابات را افزایش امید در جامعه و ایجاد شور و رغبت برای مشارکت در انتخابات دانست و افزود: قطعاً مجموعه دولت به عنوان مجری انتخابات رأی مردم را حقالناس میداند و نسبت به حفظ حقوق مردم و امانتداری از رأی آنها توجه ویژه و جدی دارد.
ایدهآل دولت در انتخابات پیشرو، شکلگیری مجلسی قوی است
دکتر رئیسی با بیان اینکه ایدهآل دولت در انتخابات پیشرو، شکلگیری مجلسی قوی است، اظهار داشت: مجلس قوی در کنار دولتی قوی ایرانی قوی را شکل خواهند داد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مجموعه دولت و دستگاههای اجرائی در انتخابات پیشرو هیچ نامزد یا لیست انتخاباتی نخواهد داشت و از هیچ نامزد و لیستی نیز حمایت نخواهد کرد، تصریح کرد: دولت در این انتخابات صرفاً برای خود نقش مجری و برگزارکننده قائل است و تلاش خواهد کرد با کمک ناظران و هیئتهای اجرائی و با استفاده از تجربه و پیشینه برگزاری انتخابات در دورههای متعدد، انتخاباتی بینقص برگزار کند.
تاکید بر توجه ویژه همه مدیران اجرائی نسبت به معیشت مردم و مسائل اقتصادی کشور
دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود توجه ویژه نسبت به معیشت مردم و مسائل اقتصادی کشور از سوی همه مدیران دستگاههای اجرائی را مورد تأکید قرار داد و ضمن استقبال از اعلام آمادگی برخی استانداران برای نقشآفرینی در تامین کالاهای اساسی و مشارکت در تنظیم بازار، از وزارتخانههای اقتصادی خواست در کمترین زمان ممکن نسبت به برگزاری جلسه با این استانداران و استفاده از ظرفیتها و پیشنهادات آنها اقدام شود.
رئیسجمهور در ادامه با تأکید بر پرهیز از برگزاری جلسات تکراری، زمانبر و بیاثر بهویژه در ساعات اداری مدیران استانی که مانع از حضور آنها در محل کارشان میشود، ضمن توصیه اکید مدیریت زمان به استانداران، وزیر کشور و رئیس سازمان اداری و استخدامی را نیز مکلف کرد، اطلاعات اینگونه جلسات را جمعآوری، بررسی و نسبت به کاهش یا حذف آنها اقدام کنند.
ضرورت همکاری و تعامل متقابل
هر چه بیشتر وزرا و استانداران
«ضرورت اخذ نظر استانداران در تخصیص اعتبارات استانی»، «پیگیری مهار تورم به عنوان یکی از اولویتهای مهم دولت»، «لزوم بررسی راهکارهای متمرکز نمودن تسهیلات مسکن در بانک مسکن و مکلف کردن بانکهای خصوصی به ارائه تسهیلات برای توسعه استانها»، «واگذاری اختیارات در اجرای قانون مولدسازی به استانداران، با هدف ایجاد انگیزه در مدیران استانی برای پیگیری و رفع مشکلات زیرساختی استانها»، «پرداخت وجوه مربوط به مسئولیتهای اجتماعی دستگاههای اجرائی با اطلاع و نظارت استانداران»، «پرهیز از اطاله تصمیمگیریها در مرکز برای جلوگیری از تزلزل مدیریتی در استانها»، «واگذاری پروژههای استانی و منطقهای به استانها و پیگیری پروژههای ملی از مرکز»، «لزوم آگاهی و اطلاع مدیران استانی از تصمیماتی که نیاز به تنویر و اقناعسازی افکار عمومی دارند»، «پایبندی و تعهد وزرا و مدیران مرکز نسبت به اجرای مصوبات دور اول و دوم سفرهای استانی»، «تحقق امنیت غذایی در تهیه کالاهای اساسی، با نگاه ویژه نسبت به ظرفیت تولیدی استانها»، «اهتمام مدیران استانی نسبت به پیگیری پرداخت تسهیلات ازدواج، مسکن و اشتغال»، «تأکید بر همکاری و تعامل متقابل هر چه بیشتر وزرا و استانداران»، «پیگیری ویژه توسعه و ارتقای وضعیت جزایر جنوبی کشور»، «توجه جدی به صرفهجویی در ساخت و سازهای دولتی با پرهیز از سالنسازیهای غیرضرور در ساختمانهای دولتی» و «ارزیابی میزان اثربخشی مشوقهای قانون جوانی جمعیت در افزایش جمعیت کشور» از دیگر محورهای مهم سخنان رئیسجمهور در نشست مشترک هیئت دولت با استانداران بود.
دکتر رئیسی ضمن تاکید بر ضرورت مقابله با بوروکراسی پیچیده و خستهکننده در ادارات و سازمانهای دولتی، از مدیران دستگاههای اجرائی خواست با رویکرد تحولگرایانه و جهادی اولویتهای کشور را پیگیری و تحقق اهداف دولت در گرهگشایی از مشکلات کشور را به صورت مجدانه در دستور کار خود داشته باشند.
روحیه جهادی و خستگیناپذیر شهید سلیمانی برای مدیران دستگاههای اجرائی الگو و الهامبخش است
دکتر سید ابراهیم رئیسی، در جلسه عصر یکشنبه هیئت دولت نیز با گرامیداشت یاد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و تجلیل از ایثار و مجاهدتهای این شهید والامقام در تقویت و ایستادگی جریان مقاومت در منطقه بهویژه در فلسطین و لبنان، شهید سلیمانی را برای مدیران دستگاههای اجرائی، الگو و الهامبخش در روحیه جهادی و خستگیناپذیری در انجام امور دانست.
همه مسئولان «مردم» را به عنوان
محور همه تصمیمات و اقدامات خود ببیند
رئیسجمهور در ادامه از ضرورت توجه مدیران به تأثیر تصمیمگیریها و اقداماتشان در زندگی مردم گفت و تصریح کرد: وزرا و مدیران دستگاههای اجرائی کشور «مردم» را به عنوان محور همه تصمیمات و اقدامات خود ببیند و بر این مبنا عمل کنند.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر پیگیری مستمر رشد تولید در کشور از سوی همه مدیران دستگاههای اجرائی، از بانک مرکزی خواست نسبت به تأمین مالی بنگاههای کوچک توجه ویژه داشته باشند.
پیش از سخنان رئیسجمهور دکتر مخبر معاون اول رئیسجمهور گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص ساماندهی به بازار برنج ارائه کرد و گفت: بر اساس ابلاغیه دولت تا زمانی که نیاز کشور به این محصول در داخل تامین میشود، واردات این محصول حتی به کمترین میزان ممنوع خواهد بود و در موارد ضروری نیز ابتدا باید محصولات برنجکاران داخلی خریداری شود و پس از آن برای واردات اقدام شود.
معاون اجرائی رئیسجمهور نیز به ارائه گزارشی از سفر اخیر خود به استان اصفهان پرداخت و گفت: این استان با چند مسئله اصلی از جمله آلودگی هوا، نیاز به تأمین آب و تکمیل قطار سریعالسیر تهران- اصفهان
مواجه است که خوشبختانه هر سه موضوع با اولویت در دستور کار دولت قرار گرفته، به گفته مهندس منصوری در بخش تأمین آب، با تلاش وزارت نیرو اقدامات خوبی در حال انجام است، در موضوع قطار سریعالسیر نیز زیرسازی 150 کیلومتر از این طرح به انجام رسیده و با تداوم همیاری دستگاهها خواسته مردم عزیز این استان بهزودی مرتفع میشود.
گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه از آمار رشد اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری در کشور
رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز از نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز 1402 گزارشی ارائه کرد و گفت: نتایج آمارگیری مرکز آمار نشاندهنده کاهش نرخ بیکاری و بهبود بازار کار است، جمعیت 15 ساله و بیشتر 760 هزار نفر از پاییز پارسال تا امسال افزایش پیدا کرده و به 64.6 میلیون نفر رسیده است، شاغلین در این مدت 705 هزار نفر افزایش دارد و به 24.8 میلیون نفر رسیده است. این افزایش 630 هزار نفر در بخش خدمات است.
دکتر منظور در ادامه به کاهش نرخ بیکاری در کل کشور از 8.2 درصد سال گذشته به 7.6 درصد در سال جاری خبر داد و گفت: این کاهش نرخ بیکاری در برخی از استانها حائز اهمیت است، به عنوان مثال در کرمانشاه و لرستان 1.7 و درصد در کردستان 3.9 درصد کاهش نرخ بیکاری
داشتهایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بیشترین کاهش در نرخ بیکاری در استانهای مازندران، سمنان، خراسان رضوی و جنوبی صورت گرفته است، تصریح کرد: نرخ بیکاری در مازندران به 5.1 درصد، در سمنان و خراسان رضوی به 5.3 درصد و خراسان جنوبی به 5.5 درصد رسیده که به لحاظ ثبات بازار کار و ایجاد اشتغال در برخی استانها به نرخ بیکاری متداول در دنیا که 5 درصد است رسیدهایم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از تکمیل و بهرهبرداری از مجتمع بهداشتی، درمانی و آموزشی در گناباد، افتتاح بخش داخلی 22 تختخوابی بیمارستان بجستان و راهاندازی مرکز پیشرفته درمان سرطان با نصب دستگاه سیتی سیمولاتور خبر داد.