kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۹۸۹۸
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۸

700 ایراد شورای نگهبان به مصوبات مجلس در برنامه هفتم

 

شورای نگهبان تاکنون و حین بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه 700 ایراد به مصوبات مجلس گرفته است.
به گزارش خبرگزاری برنا، شورای نگهبان تاکنون و حین بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه بیش از 700 ایراد به مصوبات نمایندگان مجلس گرفته که بسیاری از این ایرادات به دلیل اصل 75 یعنی ایجاد بار مالی بر دوش دولت بوده است. 
داوود منظور؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور هم در همین راستا اظهار داشت: وقتی مصوبات مجلس درباره برنامه هفتم را بررسی می‌کردیم شاهد تغییراتی بسیار پرهزینه در لایحه دولت بودیم که ما را خیلی نگران کرد و وقتی بار مالی احکامی را که مجلس تغییر داده یا اضافه کرده بود محاسبه کردیم به رقمی در حدود ۱۵ تا 20 هزار میلیارد تومان رسیدیم. از طرف دیگر مشاهده کردیم که احکامی که در لایحه دولت آمده و ناظر به درآمد بودند و از سوی مجلس حذف شده بود به حدود پنج هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: در مجموع با ۲۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه‌ای مواجه بودیم؛ ما این موضوع را مکتوب کردیم و در اختیار رهبری قرار دادیم و ابراز نگرانی کردیم.
منظور ادامه داد: رهبری تدبیری فرمودند و روی نامه دولت دستوری دادند که رویکرد رسیدگی به برنامه‌ها و لوایح به ویژه برنامه و بودجه را تحت تاثیر قرار داد. رهبری صریحا فرمودند که تکلیف رابطه قوه مقننه و مجریه را در رسیدگی به لوایح دولت، قانون اساسی (اصل ۷۵) روشن کرده است و تصرفات مجلس در لوایح دولت نباید شاکله لوایح دولت را بر هم بزند؛ این به آن معناست که وقتی دولت لایحه‌ای می‌دهد باید لایحه تصویب شود نه آنکه تغییرات مجلس آن‌قدر زیاد شود که لایحه به طرح نمایندگان تبدیل شود.
وی ادامه داد: بر اساس این تدبیر رهبری توانستیم در بسیاری از موارد با نمایندگان مجلس به جمع‌بندی برسیم و رئیس مجلس نیز انصافاً در بسیاری از موارد همراهی کردند و به بسیاری از پیشنهادات نمایندگان به دلیل اصل هفتاد و پنج بودن، اجازه طرح ندادند. با این وجود مواردی هست که به جهت اصرار نمایندگان مجلس به تصویب رسیده است که ما در موارد را به‌صورت مکتوب به شورای نگهبان داده‌ایم و نظر خود را گفته ایم و اعلام کرده‌ایم که بار مالی دارند. به این ترتیب، در فرآیند رسیدگی به لوایح برنامه با تدبیری که رهبری دادند مسیر جدیدی باز شده که در گذشته وجود نداشته است.