وداع با صدای ماندگار ناصر طهماسب
مرحوم طهماسب، جمعه اول دی درگذشت اما تا شنبه شب گذشته، خبری از درگذشت وی منتشر نشد. این هنرمند، در اثر سکته مغزی و در سن 84 سالگی وفات یافت. ناصر طهماسب شنبه شب در مراسم اختتامیه جشنواره سینما حقیقت نیز برنده جایزه بهترین گفتار متن شد، اما همزمان با این موفقیت، خبر درگذشتش منتشر شد. مراسم تشییع پیکر چهره ماندگار عرصه دوبلاژ نیز در سکوت خبری و بدون حضور چهرههای مشهور و سینماگران، در سکوت خبری برگزار شد.
مرحوم ناصر طهماسب یکی از صداپیشگان توانمند و با صدایی خاص و تأثیرگذار بود. به همین دلیل هم در بسیاری از فیلمهای مطرح تاریخ سینمای جهان که به زبان فارسی برگردانده شدهاند، او به عنوان صداپیشه فعالیت داشت. یکی از آثار ماندگار ناصر طهماسب، دوبله صدای بلال حبشی در فیلم «الرساله» (محمدرسولالله(ص)) است.
ناصر طهماسب با وجود برخورداری از جایگاهی ویژه و برتر در سینمای کشورمان اما بیحاشیه بود و بدون شعار و خودنمایی، از طریق هنرش به رسالت و مسئولیت هنریاش عمل می کرد. او طی دو دهه اخیر در چند مجموعه و فیلم مستند با رویکرد بیدارگری و جهاد تبیین نقشآفرینی کرد. از جمله فعالیتهای مرحوم طهماسب میتوان به گویندگی در سلسله مستند
«در برابر طوفان»، مستند ۱۰ قسمتی «خارج از دید» یک و دو (درباره فتنه ۸۸ و حماسه ۹ دی)، مستند «برادران» (درباره «فتنه رسانهای»)، مستند «هدایتالله» (درباره زندگینامه مقام معظم رهبری)، مستند «FDD» (درباره نقش صهیونیستها در پروژه ایرانهراسی)، مستند «از نیمه خرداد» (درباره آغاز رهبری حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای)، مستند «بازی» (درباره «تحریمهای آمریکا علیه ایران)، مستند «تروکاژ» (درباره نقش سلبریتیها در اغتشاشات) و ... وی همچنین در سریال «مرگ تدریجی یک رویا» که به پوچی و وابستگی جریان شبهروشنفکری در ایران میپردازد هم نقشآفرینی کرده بود.
مرحوم ناصر طهماسب، هنرمندی بود که صدای خودش را ارزان نفروخت و با خودفروختگان و وطنفروشان همراه نشد. به همین دلیل هم در سالهای آخر زندگیاش از سوی جریانهای تمامیت خواه و دیکتاتورمآب و هنرمندان سفارتی، تحریم شد و بعد از درگذشتش هم از سوی آنها نادیده گرفته شد.
سید احمد نجفی بازیگر سینما در واکنش به برخی تخریبها علیه این دوبلور برجسته چه در زمان حیات و حتی پس از درگذشتش که او را به صدافروشی متهم کردند، در گفتوگو با فارس خاطرنشان کرد: غلطِ بیجا کردهاند. هرکسی آزاد است به هر نحوی که میخواهد انتخاب کند. ایشان هم راه خودش انتخاب کرد و پای آن ایستاد.
فرزند ناصر طهماسب هم درباره درگذشت و تشییع پدرش به ایسنا گفت: دو هفته گذشته متاسفانه پدر دچار سکته مغزی شدند و طی این مدت در بیمارستان بستری بودند. چندین بیمارستان هم فقط به امید بهبودی ایشان عوض کردیم که متاسفانه روز یکم دی ماه به علت کاهش سطح هوشیاری ایشان از دنیا رفتند.
او همچنین اعلام کرد: مراسم خاکسپاری ایشان شنبه دوم دی ماه در بهشت زهرا(س) در قطعه خانوادگی انجام شد.
پسر ناصر طهماسب درباره اینکه چرا خبر درگذشت این هنرمند رسانهای نشد؟ توضیح داد: همانطور که پدر را میشناسید همیشه برای خودشان حریم خصوصی قائل بودند و از حاشیه و رسانهای شدن و گفتوگو به دور بودند؛ به همین خاطر ما به خواسته ایشان حرمت گذاشتیم و اول به خاطر خودش و بعد خودمان صبر کردیم تا مراسم خاکسپاری انجام شود تا اینکه امروز خودم خبر فوت ایشان را اعلام کردم.
گفتنی است، مراسم بزرگداشت درگذشت ناصر طهماسب سهشنبه ۵ دی از ساعت ۱۵ تا ۳۰ : ۱۶ با حضور هنرمندان، پیشکسوتان و مسئولان و مردم در مسجد حجت ابنالحسن(ع) واقع در خیابان سهروردی شمالی پایینتر از میدان شهید قندی برگزار میشود.
روزنامه کیهان نیز درگذشت مرحوم ناصر طهماسب را به خانواده این هنرمند، جامعه هنری و مردم قدرشناس کشورمان تسلیت عرض میکند.