رئیس اتحادیه طلا و جواهر:
ثبت اطلاعات معاملات طلا صرفاً برای ایجاد شفافیت است
رئیس اتحادیه طلا و جواهر، در پاسخ به نگرانیها درباره ثبت اطلاعات معاملات طلا، اعلام کرد که این اقدام صرفا برای ایجاد شفافیت از ابتدا تا انتهای معاملات است.
به گزارش ایسنا، «نادر بذرافشان»، با بیان اینکه ثبت در سامانه جامع تجارت از سال گذشته لازمالاجرا شد، گفت: همکاران ما نیز چندان نسبت به این موضوع گلایه نداشتند که چرا بایستی سرمایه خود را در این سامانه ثبت و اطلاعرسانی کنیم! از سوی دیگر نیاز به جلسات متعدد و ایجاد بسترهای لازم آموزشی هم وجود داشت.
این مقام صنفی در ادامه در رابطه با اطلاعیه جدید سازمان امور مالیاتی، اظهار کرد: در رابطه با سامانه قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان مالیاتی از سال ۱۳۹۸ برنامهریزیها انجام و بایستی اجرا میشد اما به دلیل فراهم نبودن زیرساختها، سازمان دارایی اعلام کرد که از یکم مهر۱۴۰۲ برای اشخاص حقوقی و از یکم دی ماه ۱۴۰۲ برای اشخاص حقیقی دارای صنف، فعال شود.
بذرافشان خاطرنشان کرد: در مورد افراد حقیقی هم مقرر شد از ابتدای دی ماه این اقدام صورت گیرد که رسماً از روز شنبه دوم دی ماه، همزمان با بازگشایی بازارها و فعالیت صنوف لازمالاجراست. ثبت اطلاعات معاملات طلا، صرفا برای ایجاد شفافیت از ابتدا تا انتهای معاملات است. طبق قانون، صنف طلا و جواهر بایستی اقدام به ثبت و صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مؤدیان داشته باشند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: با توجه به اینکه تعداد این سامانهها متاسفانه مدام زیاد میشوند و از سوی دیگر با توجه به اینکه اصناف و بیشتر صنف طلا در سال جاری، کم رونقی را تجربه کرده و بازار در رکود شدید قرار دارد به اضافه اینکه سامانههای قبلی (جامع تجارت و...) دارای ابهام و شرایط خاص و مشکلات هستند، همکاران ما استقبال چندانی نشان نداده و حتی گلایهمند هم هستند.
این مقام صنفی ادامه داد: با توجه به اظهارات و اخباری که در فضای مجازی منتشر شده، مردم نگران هستند که با خرید طلا و ثبت کدملی، در آینده مشکلات مالیاتی یا دیگر مشکلات خواهند داشت. بنابراین بهتر است که اطلاعرسانی بیشتری در حوزه توسط مسئولان صورت گیرد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: عدم اطلاعرسانی درست، سبب شده که اکنون مردم نسبت به خرید سکه و طلا عقبنشینی کرده و شرایط صنعت طلا و جواهر به جایی رسیده و آسیب آن از زمان کرونا که چند ماه تعطیل بودیم، بیشتر است. از سوی دیگر دلالیها رونق پیدا میکند و دلالانی اقدام به فروش سکه و طلا میکنند که قابل پیگیری از اتحادیه هم نیست.
مالیات طلا و جواهر تغییر نکرده است
«مهدی موحدیبکنظر»، سخنگوی سازمان امور مالیاتی هم درخصوص مطالب غیرواقعی مبنی بر افزایش مالیات بر طلافروشان از اول دی ماه که در فضای مجازی دست به دست میشود، گفت: هیچ نرخ جدید مالیاتی برای طلافروشان وجود ندارد و فقط طلافروشان مصنوعات طلا و پلاتین بر اساس جزء 4 بند «ب» ماده 26 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400 مکلف هستند که از اول دی 1402 به سامانه مؤدیان مالیاتی متصل و صورتحسابهای خرید و فروش طلا و جواهر را در این سامانه بارگذاری کنند.
وی همچنین افزود: سایر مؤدیان در قالب حکم خاص مانند طلافروشان و یا پزشکان در قالب جزء 2 بند «ط» تبصره 6 قانون بودجه 1402 نیز ملزم به استفاده از صورتحسابهای الکترونیک هستند، اما غیر از این موارد خاص تمام کسانی که ظرف شش ماه نخست امسال درآمد بالای 18 میلیارد تومان داشته باشند، از اول دی ماه ملزم هستند که برای عملکرد فصل پاییز خود به ارائه صورتحسابهای مالیاتی در سامانه مؤدیان اقدام کنند.
موحدیبکنظر تأکید کرد: طلافروشان مانند سابق از اجرت و کارمزد طلا ملزم هستند 9 درصد مالیات ارزش افزوده بپردازند و هیچ حکم جدیدی برای طلافروشان وجود ندارد و از ابتدای دی ماه بر اساس قانون مکلف هستند، صورتحسابهای خود را در سامانه مؤدیان بارگذاری کنند.