کد خبر: ۲۷۸۶۸
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۰
با صدور بیانیه‌ای

روحانیان اهل سنت کردستان حکم اعدام آیت‌الله نمر را محکوم کردند

شورای افتا و جمعی از علما و روحانیان اهل‌سنت استان کردستان با انتشار بیانیه‌ای صدور حکم اعدام آیت‌الله نمر را محکوم کردند.

سنندج- خبرنگار کیهان:

به دنبال صدور حکم اعدام آیت‌الله نمر از سوی حکام سعودی، شورای افتاء اهل سنت و جمعی از علما و روحانیون استان کردستان با صدور بیانیه‌ای این اقدام مقامات قضایی کشور عربستان را محکوم کردند و خواستار تجدیدنظر در این حکم شدند.
دراین بیانیه آمده است: انتشار خبر صدور حکم اعدام برای «آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر» از سوی مقامات قضایی عربستان سعودی موجب شگفتی و تاسف شد. صدور چنین حکم سنگینی علیه یک عالم دینی، بیانگر آشفتگی و دستپاچگی دولت آل‌سعود در مواجهه با بحران داخلی عربستان است.
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: چنین حکمی نه تنها به مهار مخالفت‌ها و اعتراضات داخلی در آن کشور کمک نخواهد کرد، بلکه باعث افزایش تنش در عربستان خواهد شد و وضعیت پیچیده‌ این کشور را بدتر و زمینه تشدید و گسترش اعتراضات را فراهم خواهد کرد و بر روابط و مناسبات بسیاری از کشورهای دیگر با دولت سعودی اثر منفی خواهد گذاشت.
علمای کردستان ضمن توصیه به مقامات عربستان برای حل مسالمت‌آمیز مناقشات داخلی خطاب به آنان اعلام کرده‌اند: شما که خود را خدام حرمین شریفین می‌دانید، به فکر حل مسالمت‌آمیز بحران کشور خود باشید و به مطالبات مردم خود پاسخ دهید و حقوق شیعیان آن کشور را محترم شمارید و با منتقدان خود مروت و مدارا کنید.
در پایان این بیانیه آمده است: اعضای شورای افتاء و روحانیت کردستان صدور این گونه احکام ظالمانه را مخالف کتاب و سنت و مغایر معاهدات و میثاق‌های حقوق بشر می‌دانیم و خواستار تعلیق و نهایتا لغو آن هستیم و از سر خیرخواهی به مقامات سعودی توصیه می‌کنیم که از این گونه برخوردهای تند که موجب جریحه‌دار شدن احساسات شیعیان در جای‌جای عالم و مخدوش شدن بیش از پیش وجهه دولتمردان سعودی خواهد شد، بپرهیزند وگرنه بهای سنگین اجرای چنین حکمی را خواهند پرداخت.