مدیرعامل شرکت عمران خبر داد
کاهش قیمت مسکن در پردیس با عرضه واحدهای خالی
مدیرعامل شرکت عمران پردیس از شناسایی شش هزار خانه خالی در این شهر خبر داد و گفت: تاکنون ۵۰۰ واحد مسکونی وارد بازار مسکن شده که هشت درصد خانههای خالی شناسایی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، خلیل محبتخواه با یادآوری اینکه 4500 واحد مسکونی خالی در شهر جدید پردیس شناسایی و برای اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است، اظهار کرد: اخیراً 1500 واحد خالی دیگر نیز شناسایی شده است که بهزودی آنها را به سازمان امور مالیاتی معرفی میکنیم. البته تاکنون 500 خانه خالی وارد بازار مسکن شده است و آمارها حاکی است که بین 10 تا 30 درصد در پردیس کاهش قیمت مسکن داشتیم.
گفتنی است، در همین راستا مهرداد بذرپاش؛ وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه «میزان معرفی خانههای خالی مشمول مالیات به سازمان امور مالیاتی طی دو دهه اخیر بیسابقه بوده است»، اظهار کرد: از سوی دیگر تعداد برگه تشخیص مالیاتی صادرشده توسط سازمان امور مالیاتی برای مالکان خانههای خالی نیز بیسابقه بوده است.
او با اشاره به اینکه خیلی از نهادهای مالی، بانکها و مؤسسات مالی خانه خالی در اختیار دارند، ادامه داد: خیلی از انبوهسازان نیز واحدهای مسکونی ساختهشده را عرضه نکردهاند که صدور برگه مالیاتی، عرضه مسکن به بازار بیشتر شده که اتفاق مهمی است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تجربه سایر کشورها برای کنترل بازار مسکن، گفت: همین سیاست را برای جلوگیری از احتکار زمین اجرائی میکنیم. بر این اساس مطابق مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری، زمینهایی که 10 سال از زمان مجوزهای مربوط به کاربری مسکونی آنها میگذرد و مالکان برای صدور پروانه ساخت درخواست ندادهاند یا اینکه پروانه ساخت دارند اما عملیات اجرائی ساختوساز را آغاز نکردهاند تغییر کاربری داده خواهند شد. این کار باعث خروج زمینها از احتکار میشود و در واقع با این دو اقدام میتوانیم قیمت مسکن و زمین را کنترل کنیم.
نقش سکوهای مجازی در افزایش قیمت مسکن
قیمت مسکن به دلائل مختلف در چند ماه اخیر کاهشی شده که دلیل اصلی، کاهش شدید تقاضا به دلیل افزایش سرسامآور قیمتها طی 10 سال اخیر است. داوود بیگینژاد؛ نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران در گفتوگو با خبرگزاری مهر با تاکید بر اینکه نرخ رهن و اجاره واحدهای مسکونی بدون چهارچوب قیمتگذاری میشود، افزود: موضوع مسکن در کشور مهم است زیرا مصرفکننده مردم هستند و هرگونه بستر اینترنتی که موجب عدم تعادل در عرضه و تقاضای مسکن شود مضر خواهد بود.
او افزود: سامانههای خانهیاب مانند «دیوار» و «شیپور» بیشترین عامل نوسان در بازار هستند. اپلیکیشنهایی در بازار مسکن فعالیت میکنند که باید از سوی دستگاههای مربوطه کنترل و رصد شوند و در راستای خدمترسانی به مصرفکننده واقعی قرار بگیرد. قطعاً نباید اجازه دهیم این نرمافزارهایی که با زندگی مردم گره خورده بخواهند تداخلی ایجاد کنند و موجب آشفتگی در بازار مسکن میشود زیرا بازار مسکن را رقابتی جلوه میدهند. فعالیت چنین اپلیکیشنهایی در بازار مسکن موجب نابهسامانی در اکو سیستم این بازار میشود و همچنین سیستم اجاره مستأجران نیز به هم خواهد خورد.
نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران درخصوص اینکه استان تهران دیگر قدرت افزایش قیمت را ندارد، تاکید کرد: سنگینی قیمت در تهران به حدی رسیده است که روز به روز جمعیت آمار مستأجران افزایش پیدا میکند. بسیاری از مشاورین املاک پیشخوانهای فروش ملک را تعطیل کردهاند زیرا قدرت خرید مسکن مردم کاهش پیدا کرده است.