kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۸۶۲۳
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۴
سازمان دامپزشکی:

صادرات میگوی ایران همچنان ادامه دارد

 
سازمان دامپزشکی کشور با تصریح بر اینکه تاکنون هیچ‌گونه میگوی تولید ایران از چین مرجوع نشده است، افزود: صادرات میگوی ایران در سال 1402 همچنان ادامه داشته است.
سازمان دامپزشکی در رابطه با میگوهای صادراتی ایران اطلاعیه‌ای صادر کرد که به‌شرح ذیل است: میگوی استان بوشهر در سال گذشته به بیش از ٢٣ کشور جهان شامل چین، روسیه، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و... صادر شده است و از ابتدای سال 1402 نیز این روند ادامه داشته است. 
این سازمان افزوده است: در سال گذشته ٢٤ هزار تن میگو صادر و از این میزان 5800 تن به چین و 8600 تن به روسیه صادر شده و در سال جاری نیز، صادرات میگو تا پایان آبان ماه حدود 11 هزار و 600 تن بوده است که سهم کشور چین 1600 تن و روسیه 4700 تن بوده و تاکنون محموله‌ای به‌دلیل آلودگی فاضلابی و آلودگی بهداشتی به بوشهر برگشت داده نشده است.
نظارت چین بر میگوی وارداتی از ایران
سازمان دامپزشکی در اطلاعیه خود آورده است: تاکنون هیچ‌گونه میگوی تولید استان بوشهر از چین مرجوع نشده است. همچنین برای صادرات محصولات شیلاتی به چین، کارگاه‌های فرآوری آبزیان باید کد تأییدیه بهداشتی، مطابق استانداردهای بهداشتی این کشور را اخذ کنند و در صورت قصور در اجرای ضوابط بهداشتی، تأییدیه بهداشتی این کارگاه‌ها توسط کشور مذکور لغو یا معلق می‌شود و تا زمانی که طرف چینی از شرایط بهداشتی محصولات تولیدی اطمینان حاصل کنند اجازه صادرات مجدد را به این کارگاه‌ها نخواهد داد. 
این سازمان اضافه کرده است: چنین محصولاتی با شرایط غیربهداشتی که در این خبر اعلام شده تاکنون به بوشهر برگشت داده نشده و از طرف چین به ایران اعلام هم نشده است. ضمناً این کارگاه‌ها به‌طور منظم توسط ناظرین و ممیزین بهداشتی دامپزشکی کشور و استان بوشهر مورد بررسی بهداشتی قرار می‌گیرند.
سازمان دامپزشکی در اطلاعیه خود آورده است: همچنین قبل از تأیید بهداشتی میگوهای صادراتی توسط اداره‌کل دامپزشکی استان بوشهر، این میگوها در آزمایشگاه‌های مورد تأیید سازمان دامپزشکی مورد آزمایش قرار می‌گیرند و پس از تأیید نتایج آزمایشگاهی مطابق استانداردهای بین‌المللی، گواهی بهداشتی بین‌المللی برای محموله‌ها صادر خواهد شد. مضافاً با توجه به دارا بودن دامپزشک در تمام کارگاه‌های فرآوری آبزیان در استان بوشهر، روند بهداشتی تولید از ابتدای ورود میگو از مزارع پرورش به کارگاه فرآوری تا زمان بسته‌بندی، انجماد و حتی بارگیری تحت نظارت بهداشتی این دامپزشکان انجام می‌گیرد و درصورتی که سلامت این محصولات برای داخل کشور یا خارج کشور تأیید نشود اجازه توزیع در داخل کشور یا صادرات نخواهند داشت.
 تمدید مجوز اروپا برای واردات میگوی ایران
این سازمان تصریح کرده است: لازم به ذکر است هرساله برنامه پایش و بررسی وضعیت بهداشتی میگو تحت عنوان NRP توسط ادارات ‌کل دامپزشکی استان‌ها انجام می‌گیرد و نمونه میگوهای اخذشده از مزارع پرورش میگو جهت بررسی باقی‌مانده‌ها و... به آزمایشگاه‌های بین‌المللی در اروپا ارسال می‌شوند. نتایج آزمایش‌های میگوهای ارسالی به آزمایشگاه‌های اروپا حاکی از سلامت میگوی ایران و استان بوشهر است که در سال جدید ایران مجدداً اجازه صادرات میگو به اروپا را از اتحادیه اروپا اخذ کرده است. لذا از مراجع نظارتی و مدعی‌العموم خواستاریم با برهم‌زنندگان امنیت روانی و امنیت بهداشتی جامعه برخورد قاطعی داشته باشند.
 شکایت از رسانه شایعه‌ساز
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدحسین حسینی؛ رئیس سازمان شیلات ایران در افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات در واکنش به خبر برگشت میگوی صادراتی بوشهر به‌دلیل آلودگی به پساب، اعلام کرد: در سال جاری بیش از 11 هزار تن از این استان صادرات داشته‌ایم که هیچ محموله‌ای از آن برگشت نخورده است. 
او افزود: میگوی صادراتی ایران بالاترین کیفیت را در دنیا دارد که در سایر کشورها زبانزد است. به همین دلیل از رسانه‌ای که در این ارتباط اقدام به نشر اکاذیب کرده است شکایت کرده‌ایم زیرا ممکن بود به تولید ملی ضرر وارد کند و اقدام به انتشار مطالب خلاف واقع کرده بود. این اقدامات در واقع جریان نفوذ است که می‌خواهند به تولید ملی ضربه وارد کنند.
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: یک میلیون و 352 هزار تن تولید کل آبزیان کشور است که 751 هزار تن در حوزه صید صیادی و 301 هزار تن در حوزه آبزی‌پروری است. ضمن اینکه 181 هزار تن صادرات محصولات شیلاتی داریم که 605 میلیون دلار ارزش صادراتی آن است و 250 هزار نفر در حوزه شیلات شاغل هستند که از این تعداد 136 هزار نفر به صید و صیادی اشتغال دارند.
حسینی در ارتباط با وضعیت صید ترال در کشور، تصریح کرد: صید ترال ابزاری برای صید است و بر اساس مکان و زمان می‌تواند مناسب یا مخرب باشد اما در صورتی که در زمان، مکان و گونه‌ مناسب استفاده شود برای صید ماهیانی مانند فانوس‌ماهی، مناسب است که از این طریق می‌توانیم مواد اولیه خوراک آبزیان را بدون واردات تأمین کنیم.
وی افزود: بر این اساس صید ترال تنها در مناطق آب‌های عمیق و به‌صورت انتخابی انجام می‌شود که آیین‌نامه آن در حال تدوین است و تنها توسط شناورهای ایرانی که تعداد آن هشت تا 10 فروند است انجام خواهد شد. از صید ترال برای تولید پودر ماهی از ذخایر دو میلیون و 300 هزار تنی برداشت می‌شود.