استفاده از واتسآپ و تلگرام در فرانسه برای کارکنان دولتی ممنوع شد
شبکههای اجتماعی طی سالهای اخیر به یک جزو اساسی زندگی انسان امروزی تبدیل شده است و تقریباً به ندرت میتوان فردی را یافت که از گوشیهای هوشمند استفاده نکند و در درون گوشی خود یکی از انواع شبکههای اجتماعی را نصب نکرده باشد. «سامانبخشی» شبکههای اجتماعی و شفافسازی فعالیتها در فضای مجازی در راستای حراست از امنیت و منافع ملی در بسیاری از کشورها از اصول مهم و پذیرفته شده است و برخلاف تبلیغات رسانهای، در کشورهای غربی این «سامانبخشی» و «کنترل» بسیار جدیتر از سایر کشورهاست. آشوبهای اخیر فرانسه شاهد مهمی برای این ادعا میباشد. به دنبال این آشوبها و با این استدلال که اغتشاشگران از شبکههای اجتماعی استفاده میکردند، دولت ماکرون تصمیم گرفت که کنترلهای شدیدتری بر شبکههای اجتماعی اعمال کند. ماکرون در میانه آشوبها در دیدار با شهرداران سرتاسر فرانسه شبکههای اجتماعی را مقصر وضعیت بحرانزده این کشور دانست و گفت: «بررسی این که جوانان معترض از چه شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و ممنوعیتهای احتمالی ضروری خواهد بود. اگر اوضاع از کنترل خارج شود، شاید مجبور شوید خود را در موقعیت تحت مقررات و نظارت درآوردن (شبکههای اجتماعی) یا تعطیل کردن آنها قرار دهید.»
دولت ماکرون در جدیدترین اقدامات خود برای ساماندهی شبکههای اجتماعی در این کشور دستور داده است که اعضای دولت فرانسه باید به جای استفاده از شبکههای اجتماعی خارجی از از برنامههای «ساختهشده در فرانسه» استفاده کنند. به گزارش ایسنا الیزابت بورن، نخستوزیر فرانسه بخشنامهای را امضا کرد که در آن با هشدار در مورد «نقص امنیتی» در برنامههایی مانند «واتساپ»، «سیگنال» یا «تلگرام»، درخواست شده است که وزرا و افراد مسئول در دولت باید تا 8 دسامبر(17 آذر) اپلیکیشن فرانسوی «اولوید» بر روی تلفنهای خود نصب کنند. بر اساس این گزارش در سال ۲۰۲۱، مقامات سایبری ایرلند، واتساپ را، که از زیرمجموعههای غول رسانههای اجتماعی فیسبوک است، به دلیل نقض مقررات اروپایی در مورد حفاظت از دادههای شخصی، با جریمه ۲۲۵ میلیون یورویی محکوم کردند.
مسدود شدن هزاران حساب جعلی در فیسبوک
شرکت «متا» هم روز پنجشنبه(9 آذر)، اعلام کرد هزاران حساب جعلی در فیسبوک را که تلاش میکردند در آستانه انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ به اختلافات سیاسی در آمریکا دامن بزنند، مسدود کرده است. به گفته این شرکت، حدود 4هزار و ۸۰۰ حساب کاربری جعلی که در چین فعال شده بودند، با نصب عکس جعلی و استفاده از اسامی و محل اقامت ساختگی وانمود میکردند کاربران معمولی آمریکایی هستند و در مباحث سیاسی اين کشور مشارکت میکردند. سال آینده علاوهبر آمریکا در کشورهای دیگری از جمله هند، مکزیک، اوکراین، پاکستان و تایوان نیز انتخابات برگزار میشود و همه آنها ممکن است هدف کارزارهای مشابهی قرار بگیرند. بر اساس گزارشها شبکه حسابهای جعلی که شرکت متا آنها را مسدود کرده هنوز در شبکه اجتماعی ایکس(توئیتر سابق) فعال هستند. شرکت ایکس به درخواست آسوشیتدپرس برای اظهارنظر در این زمینه پاسخ نداده است.