kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۸۳۸۳
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۱
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا:

ایران بزرگ‌ترین قدرت تجارت دریایی خاورمیانه است

به گزارش اداره اقتصادی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، ایران با دارا بودن ۹۴۲ فروند کشتی بزرگ‌ترین قدرت تجارت دریایی در منطقه خاورمیانه بوده و بیش از یک‌سوم کشتی‌های این منطقه را به خود اختصاص داده است.

به گزارش تسنیم، اداره اقتصادی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در گزارشی از وضعیت ناوگان کشتیرانی منطقه خاورمیانه اعلام کرد ایران با دارا بودن 942 کشتی بزرگ‌ترین قدرت تجارت دریایی منطقه در سال 2022 بوده است.
براساس این گزارش ایران 32 کشتی فله‌بر، 31 کشتی کانتینری، 83 نفتکش، 393 کشتی باری عمومی و 403 فروند کشتی از انواع دیگر در سال 2022 داشته است.
براین اساس،‌ ایران در میان 12 کشور خاورمیانه بیشترین تعداد کشتی تجاری را در سال 2022 داشته است. اختلاف قدرت ایران با کشور بعدی بیش از 300 کشتی بوده است. امارات با دارا بودن 636 فروند کشتی در رتبه دوم منطقه از این نظر قرار داشته است. تعداد کشتی‌های ایران به میزان 306 فروند از امارات بیشتر بوده است.
ناوگان کشتیرانی ایران همچنین بیش از دو برابر ناوگان کشتیرانی عربستان سعودی بوده است.
اداره اقتصادی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، تعداد کشتی‌های عربستان در سال 2022 را 413 فروند اعلام کرده و این کشور را سومین قدرت تجارت دریایی در منطقه خاورمیانه معرفی کرده است.
بحرین با دارا بودن 190 فروند کشتی و کویت با 166 کشتی به ترتیب در رتبه‌های چهارم و پنجم از این نظر قرار گرفته‌اند.
قطر با 123 فروند، عراق با 75 فروند، عمان با 57 فروند، لبنان با 49 فروند، اردن با 35 فروند، یمن با 30 فروند و سوریه با 22 کشتی به ترتیب رتبه‌های ششم تا دوازدهم را به خود اختصاص داده‌اند.
کل کشتی‌های تجاری فعال در منطقه خاورمیانه در سال میلادی گذشته بالغ بر 2738 فروند بوده است که بیش از یک‌سوم این کشتی‌ها یعنی معادل 34 درصد به ایران اختصاص داشته است.
گفتنی است سال گذشته میلادی هم کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در گزارشی از وضعیت صنعت حمل‌ونقل دریایی جهان، کل تعداد کشتی‌های تجاری اعم از نفتکش‌ها، کشتی‌های کانتینری و کشتی‌های فله‌بر در پایان سال ۲۰۲۱ را ۹۹ هزار و ۸۰۰ فروند اعلام کرد.
ظرفیت حمل بار این کشتی‌ها بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۴ میلیون و ۶۴۰ هزار تن برآورد شده است که این رقم نسبت به سال قبل رشد سه درصدی داشته است.
در سال پیش از آن ظرفیت حمل بار ناوگان کشتیرانی دنیا دو میلیارد و ۷۱ میلیون و ۶۳۸ هزار تن برآورد شده بود.
براساس گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، مقایسه ایران با سایر کشورها نشان می‌دهد این کشور از نظر ظرفیت حمل بار دریایی در رتبه ۲۲ جهان قرار دارد.
ظرفیت ناوگان کشتیرانی ایران حتی از سه عضو گروه هفت کشور صنعتی یعنی فرانسه، ایتالیا و کانادا بیشتر است. کشورهایی مثل هلند، عربستان، برزیل، سوئد، ویتنام، عمان، مالزی، قطر و نیجریه نیز ناوگان کشتیرانی کوچک‌تری نسبت به ایران دارند.
برخورداری از یک ناوگان دریایی بزرگ و متنوع یکی از نقاط قوت ایران در مقابله با تحریم‌های آمریکا بوده است و ایران با بهره‌گیری از این ناوگان بزرگ توانسته است تحریم‌های اقتصادی علیه خود را تا حد زیادی خنثی کند.