کد خبر: ۲۷۸۳۵۳
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۷
اقدامی غیر ورزشی که برای سومین‌بار تکرار شد

کاهش شانس کسب سهمیه المپیک از طریق رنکینگ انگلیس به تکواندوکاران ایران روادید نداد!

با وجود صدور روادید سفر به انگلستان برای اعضای تیم ملی پاراتکواندو، سفارت این کشور در آنکارا روادید ملی‌پوشان تکواندو را صادر نکرد تا نمایندگان ایران رقابت‌های مرحله نهائی گرندپری را از دست بدهند.

 


سرویس ورزشی-

مرحله نهائی رقابت‌های گرندپری طی روزهای 11 و 12 آذرماه به میزبانی انگلستان در شهر منچستر برگزار می‌شود. این دوره از مسابقات به دلیل آنکه آخرین مرحله از رقابت‌های کسب امتیاز ورودی المپیک از طریق سیستم رنکینگ است، برای همه مدعیان حضور در بازی‌های المپیک از کشورهای مختلف اهمیت ویژه‌ای دارد.
در این میان شرکت در این دوره از مسابقات برای نمایندگان کشورمان از جمله مهران برخورداری، مهدی حاج موسایی و ابوالفضل زندی با توجه به فاصله امتیازی اندک با نفرات برتر رنکینگ از اهمیت حیاتی برخوردار بود که متأسفانه به دلیل صادر نشدن روادید انگلستان، تکواندوکاران ایران حضور در این رقابت‌ها را از دست دادند.
شایان ذکر است به دلیل آنکه انگلستان در ایران بخش کنسولی برای صدور روادید ندارد، می‌بایست برای طی مراحل اخذ روادید از طریق کشور ثالث اقدام کرد. به همین منظور فدراسیون تکواندو از دو ماه قبل برای اخذ روادید اقدام و به عنوان اولین کشور حاضر در مسابقات گرندپری و پیش از باز شدن سایت ثبت‌نام، دعوت‌نامه رسمی مسابقات را دریافت و امور مربوط به اخذ روادید را از طریق سفارت انگلستان در کشور ترکیه و شهر آنکارا آغاز کرد.
نفرات اعزامی به این مسابقات در زمان مقرر در سفارت انگلستان در آنکارا حاضر شده و مدارک خود را تحویل دادند. در شرایطی که رئیس و دبیرکل فدراسیون به صورت مستمر با مسئولان فدراسیون جهانی تکواندو در ارتباط بوده، نامه‌نگاری متعدد صورت گرفته و‌ هادی ساعی در جریان رقابت‌های گرندپری پاریس با رئیس فدراسیون جهانی و رئیس فدراسیون تکواندو انگلستان مذاکره مستقیم داشت و در حاشیه مسابقات جام جهانی در کره جنوبی پیگیری‌های لازم را از مسئولان WT انجام داده، متأسفانه همانند سال گذشته سفارت کشور فوق در آنکارا از صدور روادید برای تکواندوکاران کشورمان خودداری کرد.
با توجه به اینکه جلسه فنی تیم‌ها عصر پنج‌شنبه برگزار شد و وزن‌کشی اوزان 58-، 68- و 80- کیلوگرم مردان، 49- و 57- کیلوگرم زنان دیروز جمعه برگزار شد، حتی در صورت صدور روادید، تکواندوکاران ایران به این مسابقات نخواهند رسید، چرا که نماینده فدراسیون می‌بایست ابتدا برای دریافت گذرنامه‌ها به آنکارا رفته و پس از بازگشت به تهران، ملی‌پوشان راهی انگلستان شود.
نکته حائز اهمیت اینکه روادید اعضای تیم ملی پاراتکواندو که شرایط کاملاً مشابه‌ای داشتند صادر شده، اما متأسفانه برای تکواندوکاران کشورمان این کار صورت نگرفت و پیگیری‌هایی که تا پنجشنبه 9 آذرماه صورت گرفت به نتیجه نرسید تا در نهایت ملی‌پوشان تکواندو حضور در این مسابقات را از دست داده و در حالی که تکواندو ایران می‌توانست با حضور در این رقابت‌ها دو سهمیه با ارزش حضور در بازی‌های المپیک 2024 پاریس را کسب کند، با غیبت در منچستر، شانس کسب سهمیه از طریق سیستم رنکینگ به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
مسابقات گرنداسلم چین که در دو مرحله مقدماتی و نهائی طی دو هفته آینده در شهر ووشی برگزار خواهد شد، آخرین شانس تکواندو ایران برای کسب سهمیه از طریق سیستم رنکینگ است و فدراسیون تمام تلاش خود را می‌کند تا با تمام قوا در این رویداد مهم شرکت کرده و به هدف خود که همان کسب سهمیه المپیک است، دست پیدا کند.
رحیمی: دولت انگلیس سنگ‌اندازی کرد
اصغر رحیمی دبیر فدراسیون تکواندو در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری فارس درباره این اقدام انگلیس عنوان داشت: سومین‌بار است که انگلیس این کار را انجام می‌دهد. در سال ۲۰۱۹ برای مسابقات قهرمانی جهان دیر به بچه‌ها ویزا دادند یا ندادند. در سال گذشته که مسابقات به میزبانی منچستر بود، بار دیگر ویزا ندادند. متاسفانه برای امسال هم اعلام کردند ویزا داده‌اند که البته فقط یک کد است. روادید ما به دلیل سفارتخانه نداشتن، در یک دفتر کارگزاری در آنکارا ترکیه است. نماینده ما باید به آنجا برود و مدارک را تحویل سفارت بدهد. ویزاها صادر نشده و فقط کدش را اعلام کرده‌اند‌. این دفتر کارگزاری مدارک را تحویل سفارتخانه می‌دهد و زمان صدور مشخص نیست. مانند بچه‌های پاراتکواندوی ما.
وی در پاسخ به این سؤال که معمولا از زمان صدور کد ویزا تا خود ویزا چه مقدار زمان طول می‌کشد، گفت: دست‌کم ۲۴ ساعت طول می‌کشد. برخی مواقع هم ممکن است مثلا اگر نماینده ما به آنکارا برود، به دلیل تعطیلی شنبه یا یک‌شنبه بگویند دوشنبه بیایید و ویزا را بگیرید.
مدیر تیم‌های ملی در مورد اینکه صبح دیروز وزن‌کشی برگزار شد، اضافه کرد: وقتی همزمان یک اعزام دیگری را هم مدنظر داریم. رویداد مهم بعدی ما مسابقات هوشی چین است که روش مستقلی برای کسب سهمیه است. یک روش سوم هم داریم. چنین امکانی نبود زیرا بدون صادر شدن کدها، به آنکارا رفتن ما بی‌فایده است. همین الان هم به ۳-۲ نفر مثل خود من یا داور ما ویزا نداده‌اند.
دبیر فدراسیون تکواندو خاطرنشان کرد: در زمان حضور‌ هادی ساعی در فرانسه، نشستی ۳ نفره را با رئیس فدراسیون جهانی و فدراسیون انگلیس برگزار کرد. با وجود آن مذاکرات، او موضوع را ۲ ماه قبل پیگیری کرد و رئیس فدراسیون تکواندو انگلیس در حضور رئیس فدراسیون جهانی قول داد این کار انجام شود. مسائل صدور ویزا خارج از دستان فدراسیون‌ها است. مثل خود ما که اگر بخواهیم در زمان میزبانی به برخی کشورها روادید بدهیم، رئیس فدراسیون می‌گوید کار را پیگیری می‌کنیم اما آنجایی که می‌خواهد روادید بدهد، دیگر فدراسیون دخالتی ندارد‌.
رحیمی در مورد اینکه آیا این سنگ‌اندازی مستقیم از طرف دولت انگلیس بود، گفت: دقیقا. این مسائل در وزارت خارجه انگلیس انجام شده است. با نرفتن ما این جدول به هم می‌ریزد. بحث کاملا سیاسی و خارج از حیطه ورزش، فدراسیون‌های تکواندو کشورها و فدراسیون جهانی است. در گذشته هم این اتفاقات افتاد. این مسابقات G10 و ۱۰۰ امتیازی بود. ۱۰۰ امتیاز را سال گذشته و ۱۰۰ امتیاز را امسال از دست دادیم. در زمان جمع‌بندی امتیازها و دعوت نفرات، ممکن است یک نفر با یک امتیاز اختلاف به المپیک نرود در شرایطی که ما ۲۰۰ امتیاز از دست دادیم.
مقامات بلندپایه ورزش ورود کنند
ویزا ندادن به برخی تیم‌های ورزشی کم‌کم تبدیل به یک رویه برای دولت‌های غربی می‌شود. چند ماه پیش کشورهایی چون آلبانی و مجارستان به تیم‌های ملی کشتی و کاراته ویزا ندادند و این بار نوبت به انگلیس رسید. در اینکه این اقدام غیرورزشی است و با شعارهای کمیته بین‌المللی المپیک در تضاد است ولی در داخل نیز باید اقداماتی صورت گیرد تا برای برخورد با این قبیل کارشکنی‌ها برنامه داشته باشیم. به عنوان نمونه مقامات بلندپایه ورزش کشورمان از جمله وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک باید از ارتباطات بین‌المللی استفاده و حتی جلساتی را نیز با رؤسای فدراسیون‌های جهانی برگزار کنند و با یادآوری مفاد و منشور کمیته بین‌المللی المپیک حساسیت نهادهای بین‌المللی را نسبت به این موضوع بیشتر کنند. حداقل حسن این کار آن است که در آینده کشورهای میزبان به بهانه‌های واهی نمی‌توانند مانع از حضور ورزشکاران ایرانی در رقابت‌ها شوند.