kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۸۲۱۶
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۴
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال کیهان مطرح کرد

توافق عبور خط ترانزیت از ایران و فعال شدن مجدد سوآپ گازی دو دستاورد مهم اجلاس اکو

سخنگوی دولت فعال شدن مجدد سوآپ گازی را اعلام کرد و گفت: با این اتفاق هم درآمدهای مالی برای کشور ایجاد شد و هم امکان ایجاد تراز در نیازهای گازی در شمال کشور فراهم شد که پیش از این با عدم ارتباط با این کشورها از دست رفته بود.

 

سرویس سیاسی-

علی بهادری جهرمی روز سه‌شنبه هفتم آذر در مقدمه نشست خبری خود با اصحاب رسانه  ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و تبریک روز نیروی دریایی از بهره‌برداری از ایستگاه متروی پرند خبر داد و گفت:  این طرح که اولین گام‌های آن ۱۸ سال پیش برداشته شده بود در دولت سیزدهم تکمیل و تست گرم آن‌ انجام شده تا به نیم میلیون جمعیت ساکن پرند برای سهولت در رفت و آمد، کمک کند.
وی این افتتاح را گام و قطعه‌ای دیگر در نهضت تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام خدماتی و بیمارستانی دولت سیزدهم دانست که دولت مردمی آن را آغاز کرده است. 
توسعه روابط منطقه‌ای و همسایگی دستاوردهای متعددی
در جنبه‌های امنیتی، اقتصادی، زیرساختی
داشته است
علی بهادری جهرمی در پاسخ به سؤال خبرنگار سیاسی کیهان مبنی بر اینکه «باتوجه به سفرهای رئیس‌جمهور به کشورهای منطقه و همسایه در روزهای اخیر، به خصوص با توجه به اینکه در دولت قبل حتی با این کشورها ارتباط هم نداشتیم، این سفرها چه دستاوردها و مزایایی را در سطح منطقه و در سطح داخلی به وجود آورد» پاسخ داد: توسعه روابط منطقه‌ای و همسایگی دستاوردهای متعددی، در جنبه‌های امنیتی، اقتصادی، زیرساختی داشته است.
وی در ادامه گفت: در سفرهای اخیر آیت‌الله رئیسی به ازبکستان و تاجیکستان یکی از دستاوردها تاکید کشورهای حاضر در نشست مبنی بر عبور خط ترانزیتی و تجاری از ایران بود که نشانگر نوعی وفاق حداکثری در این زمینه و تاکید بر این نکته مهم بود که مسیرهای تجاری عبوری از ایران هم اقتصادی‌تر و هم بهتر است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: این اقدام به بازگشت جمهوری اسلامی به جایگاه ترانزیتی مؤثر کمک خواهد کرد تا از موقعیت جغرافیای خود حداکثر استفاده را داشته باشد. در اجلاس اکو که اجلاس اقتصادی بود موضوع غزه اولویت پیدا کرد و بیانیه‌ای در این موضوع به واسطه تلاش‌های ایران صادر شد.
بهادری جهرمی دستاور دیگر را فعال شدن مجدد سوآپ گازی اعلام کرد و گفت:  با این اتفاق هم درآمدهای مالی برای کشور ایجاد شد و هم امکان ایجاد تراز در نیازهای گازی در شمال کشور فراهم شد که پیش از این با عدم ارتباط با این کشورها از دست رفته بود.
لایروبی خلیج گرگان و کانال آشوراده
با دستور رئیس‌جمهور
وی همچنین از تحقق و عملیاتی شدن دستور رئیس ‌جمهور مبنی بر لایروبی خلیج گرگان و کانال آشوراده خبر و توضیح داد: طبق دستور آیت‌الله رئیسی در سفر سال گذشته به گرگان این خلیج که ۹ کیلومتر طول و عرض ۷۰ تا ۴۰۰متری دارد، لایروبی و مسیر انتقال آب خزر به گرگان تسهیل و آبگیری اولیه انجام شد تا مشکلات زیست محیطی آن برطرف شود. بهره‌برداری از آن که در سفر آتی رئیس‌جمهور انجام می‌شود و موجب خواهد شد که این منطقه زیستی  به چرخه عالی و طبیعی نزدیک شود.
فاز دوم فرودگاه امام(ره)
با ظرفیت جابه‌جایی ۳۵ میلیون مسافر افتتاح می‌شود
بهادری جهرمی خبر خوش دیگر را آغاز عملیات فاز ۲ فرودگاه امام(ره) اعلام و در توضیح جزئیات آن گفت:  فاز دوم فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) با مشارکت طرف ایرانی و چینی در طی ۵ سال و با سرمایه‌گذاری حدود ۲و نیم میلیارد یورویی ساخته می‌شود که رایزنی‌های ساخت این فرودگاه با همکاری طرف چینی، در سفر رئیس‌جمهور و معاون اول انجام شد. 
وی افزود: فاز اول این فرودگاه قادر به جابه‌جایی ۱۰ تا ۱۱ و در نهایت ۱۵ میلیون نفر مسافر بود ولی فاز دوم به تنهائی ۳۵ میلیون نفر جابه‌جا خواهد شد و بسیار هم پیشرفته و مطابق با استانداردهای روز جهان ساخته خواهد شد.
۲۹ میلیون ایرانی
از پنجره ملی خدمات هوشمند استفاده می‌کنند
سخنگوی دولت در توضیح اقدامات انجام شده در حوزه پنجره خدمات هوشمند گفت: تا سال ۱۴۰۰ تنها ده دستگاه به پنجره هوشمند متصل بود که این تعداد اکنون به  ۱۳۳ دستگاه رسیده یعنی  اکثریت قریب به اتفاق دستگاه‌ها به این پنجره متصل شده‌اند و نیمی از خدمات و ۶۳ درصد مجوزها هم از این طریق انجام و صادر می‌شود.
بهادری جهرمی افزود: تاکنون ۱۳۰۰ مجوز و ۲هزار و۲۱ خدمت از این طریق به مردم ارائه شده و  بیش از ۲۹ میلیون ایرانی از این خدمات استفاده می‌کنند.
وی افزود: دستگاه‌های ارائه دهنده خدمات از ۱۰ دستگاه به ۱۳۳ دستگاه افزایش یافته است و ۹۸ درصد خدمات دولت هوشمند نیز افزایش یافته است، وزیر ارتباطات به‌صورت ماهانه گزارش این اقدامات را در جلسات هیئت دولت اعلام می‌کند که امیدوارم با همکاری دستگاه‌های خارج از دولت، ارائه این خدمات سرعت‌ گیرد.
سخنگوی دولت درباره سفرهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای رئیس‌جمهور و دستاوردهای آن توضیح داد: توسعه روابط منطقه‌ای و همسایگی دستاوردهای متعددی، در جنبه‌های امنیتی، اقتصادی، زیرساختی داشته است. 
بهادری جهرمی امکان اعزام رایزن‌های بازرگانی، برگزاری نمایشگاه اختصاصی، و امضای موافقت‌نامه‌های تجاری و ترجیحی که به تسهیل تجارت کمک می‌کند را از مهم‌ترین دستاوردهای سفرها دانست و گفت: سفرهای اخیر رئیس‌جمهور زیرساخت‌ها و فرآیندها  برای تحقق نیازهای کشور را فراهم کرد. این سفر به رکوردشکنی در تجارت خارجی منجر و به رقم ۱۱۲ میلیارد دلاری رسید.
رویکرد دولت عادلانه‌‌سازی افزایش حقوق است
بهادری جهرمی درباره تصمیم مجلس بر افزایش
۱۷ درصدی حقوق توضیح داد: زمانی که افزایش حقوق ۱۸ درصد لحاظ می‌شود به این معناست که حقوق همه حقوق‌بگیران به یک درصد افزایش پیدا کند و این یعنی کسی که ۱۰ میلیون حقوق می‌گیرد، یک میلیون و هشتصد هزار تومان، افزایش درآمد خواهد داشت اما کسی که ۴۰ میلیون حقوق می‌گیرد افزایش ۶ میلیونی خواهد داشت و با ثابت ماندن درصد، وقتی عدد دریافت حقوق بالاتر باشد، عدد افزایش بالاتر خواهد بود.
وی با تأکید بر این مهم که شعار و هدف دولت عادلانه ‌سازی نظام پرداخت‌ها بوده است، گفت: تلاش دولت بر این است که حداقل‌بگیرها مورد حمایت واقع شوند و حداقل‌ها و حداکثری را به هم نزدیک کنیم و افزایش حقوق به صورت میانگین ۱۸ درصد باشد. یعنی کسانی که دریافتی‌های کمتری دارند، امکان دریافتی بیشتری داشته باشند تا جبران تورم برای آنها بیشتر باشد رئیس‌جمهور هم به صراحت بیشتر تاکید دارند و در دولت آمادگی بحث‌های کارشناسی وجود دارد.
پیش‌بینی مصارف متناسب با منابع موضوع دیگری بود که بهادری جهرمی به آن اشاره کرد و توضیح داد: اگر منابع غیرواقعی پیش‌بینی، شوند مصارف غیرواقعی هم برای آنها در نظر گرفته خواهد شد و این موجب تحقق نیافتن این پیش‌بینی‌ها می‌شود. بنابراین یا باید این موضوع رعایت شود یا به سمت کسری بودجه حرکت کنیم. منابع باید واقعی پیش‌بینی شده و براساس آن میزان افزایش مصارف پیش‌بینی شود نه برعکس. در غیر این صورت ظلم به مردم صورت می‌گیرد و به اسم افزایش حقوق، میزان ارزش آن حقوق کاهش پیدا می‌کند.
افزایش سن بازنشستگی
شامل افرادی که در شرف بازنشستگی هستند، نمی‌شود
سخنگوی دولت درباره افزایش سن بازنشستگی هم گفت: این افزایش شامل بازنشستگان موجود و کسانی که در شرف بازنشستگی هستند، نمی‌شود.
بهادری جهرمی افزود: همچنین یادآوری این نکته مهم لازم است که رابطه کارکنان دولت با دولت براساس قانون است نه صرفا قراردادی که حدود و زوایا و اجزای آن را قانون‌گذار معرفی می‌کند.
وی تصریح کرد: همیشه این قانون‌گذار است که ضوابط روابط کارکنان دولت را با دولت براساس عموم مردم و دولت روشن می‌کند تا به‌صورت توامان، قابلیت تامین و تضمین داشته باشد، یعنی هم مردم و شهروندان و هم حاکمیت و کارکنان منافع و مصالح خود را داشته باشند. 
سخنگوی دولت بیان داشت: در همه کشورهای جهان، با توجه به پیری و جوانی جمعیت، قوانین مرتبط با صندوق‌های بازنشستگی به روزرسانی، بازآرایی و بازطراحی می‌شود و این موضوع درباره ایران هم صادق است و اصلاحات ناظر به این صندوق‌ها محدود به حکم نیست و همزمان هم امکان پرداخت مطمئن و پایدار و متوازن که هدف اصلی اصلاحات است، فراهم شود.