اردن: به دنبال جایگزینی برای گاز رژیم صهیونیستی هستیم
دو مقام دولت و مجلس اردن گفتند که در سایه تشدید درخواست مردم این کشور برای لغو قرارداد گازی با رژیم صهیونیستی، در حال بررسی جایگزینها برای آن هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس، اعتراضها در اردن نسبت به واردات گاز این کشور از رژیم اشغالگر صهیونیستی که منابع طبیعی ملت فلسطین را غصب کرده به دنبال تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی، شدت گرفته است.
«صالح الخرابشه»؛ وزیر انرژی و منابع معدنی اردن با بیان اینکه کشورش در حال بررسی راهحلهای احتمالی در صورت متوقف کردن واردات گاز از رژیم صهیونیستی است توضیح داد که استراتژی اردن مبتنی بر تداوم عرضه انرژی از طریق تنوع بخشیدن به منابع است.
وی در جلسه کمیته انرژی پارلمان اردن گفت؛ کشورش هر لحظه که گاز وارداتی از اسرائیل را متوقف کند گزینههای جایگزین موقت را در اختیار دارد.
وزیر انرژی و منابع معدنی اردن توضیح داد: «یکی از گزینههای جایگزین، کشتی شناور است که نیاز فوری را برای مدت شش روز فراهم میکند. علاوهبر ذخیره موجود که تا زمان پیدا کردن جایگزین دائمی تا ۶۰ روز گاز مورد نیاز را تامین میکند.»
در همین حال «طلال النسور»؛ رئیس کمیته انرژی و ثروت معدنی در پارلمان اردن هم گفت: « اردن در صورتی که تصمیمی سیاسی مبنی بر لغو قرارداد گازی خود با اسرائیل بگیرد زمان کافی برای یافتن سایر منابع عربی یا خارجی را دارد.»
جایگزینهای مطمئن برای گاز رژیم صهیونیستی
«هشام البستانی»؛ هماهنگکننده پویش «گاز دشمن اشغالگر» هم تصریح کرد: «بیش از ۸۰ درصد نیاز اردن به انرژی و به خصوص برق به گاز وارداتی رژیم صهیونیستی وابسته است اما حالا که رژیم اشغالگر با تجاوز نظامی به غزه سوخت و آب را به روی فلسطینیان قطع کرده، اردنیها باید به این فکر بیفتند که اگر دشمن با آنها هم اختلاف پیدا کند همین کار را خواهد کرد.»
او افزود: «متاسفانه در سال ۲۰۱۹ دولت اردن مجوز برای اجرای پروژههای بزرگ انرژی را صادر نکرد و در سال ۲۰۲۰ وابستگی به گاز مصر به ۲۵ درصد کاهش یافت که این امر موجب شد گاز وارداتی از رژیم اشغالگر اهمیت بیشتری پیدا کند.»
این فعال اردنی با بیان اینکه اردن یک معامله گازی اجرا نشده با مصر دارد که میتواند عملی شود، افزود: «اردن همچنین میتواند از جایگزینهای جهانی استفاده کند. اردن همچنین دارای انرژیهای تجدیدپذیر از خورشید و باد است و این کشور از نظر برخورداری از روزهای آفتابی یکی از بهترین کشورهای جهان است که این ظرفیت میتواند انرژی عظیمی تولید کند.
۱۰ میلیارد دلاری که برای واردات گاز رژیم صهیونیستی هزینه میشود میتواند در تولید انرژیهای تجدیدپذیر و پروژههای شیل نفت سرمایهگذاری شود تا جایگزینهای زیادی داشته باشیم.»
گفتنی است، کشورهای اسلامی صاحب گاز باید نیازهای ممالک مسلمان بدون انرژی را تامین کنند تا آنها از رژیم صهیونیستی بینیاز شوند. ایران، قطر و مصر میتوانند جایگزینهای مطمئنی برای تامین گاز اردن و دیگر کشورهایی باشد که از رژیم صهیونیستی این ماده انرژی را وارد میکنند. ایران میتواند از طریق عراق بهصورت زمینی و از طریق دریا، گاز اردن را تامین کند تا نیازی به رژیم صهیونیستی نداشته باشد. این امر نیازمند طرحهای کوتاه و بلندمدت بین دو کشور است.