کد خبر: ۲۷۸۱۸۶
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۷
بررسی ابعاد مختلف پیروزی مقاومت فلسطین پس از عملیات طوفان‌الاقصی-بخش نخست

پیروزی مقاومت حماس با ضربه‌فنی رژیم صهیونیستی

 
رضا الماسی
پس از اجرائی شدن آتش‌بس و آغاز روند مبادله اسرا بین مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی با میانجیگری طرف‌های بین‌المللی، برخی رسانه‌های این رژیم همچون روزنامه‌ هاآرتص، گفته‌های رژیم صهیونیستی درباره جنبش حماس را مورد تمسخر قرار داده و به ناتوانی رژیم صهیونیستی در اجرای ادعای خود مبنی بر نابود کردن این جنبش اذعان کردند.
هاآرتص در این باره می‌نویسد: «اسرائیل اعلام می‌کند که رهبران و فرماندهان حماس در غزه را از بین خواهد برد اما برمی‌گردد و با همین رهبران و فرماندهان برای عملیات تبادل اسیران مذاکره می‌کند.»
اوایل اعلام آتش‌بس؛ رژیم صهیونیستی که عادی ‌شدن شرایط در غزه را پیروزی دیگری برای مقاومت فلسطین می‌داند از ساکنان شمال غزه خواسته بود به خانه‌های خود برنگردند.
رژیم صهیونیستی که هدف از عملیات نظامی در غزه و کشتار بیش از ۱۵ هزار کودک و زن و دیگر غیرنظامیان را از بین بردن مقاومت فلسطین و آزادی اسرایش اعلام کرده بود با پذیرش آتش‌بس موقت بدون از بین بردن حماس و دیگر گروه‌های مقاومت و بدون آزادی اسرایش، مجبور به تسلیم و پذیرش شروط حماس شد.
سقوط با شیب تند
بازگشت غزه به زندگی عادی در این روزها، کابوس رژیم صهیونیستی شده است. در این میان نخست‌وزیر و کابینه نتانیاهو بیش از همه در سرزمین‌های اشغالی احساس خطر می‌کنند. آتش‌بس چهار روزه بین رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت حماس در نوار غزه از ساعت ۷ صبح جمعه هفته قبل آغاز شد. بسیاری از کارشناسان مسائل منطقه غرب آسیا معتقدند؛ با پیروزی حماس در جنگ اخیر، سقوط رژیم صهیونیستی با شیب تندتری نسبت به گذشته در حال تحقق است.
مجتبی شجاعی، کارشناس مسائل سیاسی در این باره به ایرنا می‌گوید: «یورش به غزه توسط رژیم صهیونیستی در پاسخ به حماسه تاریخی طوفان‌الاقصی از سهمگین‌ترین عملیات نظامی در قرن اخیر است و حجم بمباران این قطعه کوچک از جهان با هیچ نمونه‌ای برابری نمی‌کند. سلاح‌های فراوانی آزمایش و تمام قوانین جنگ در جهان زیر پا گذاشته شد و کلکسیون جنایت‌ها اعم از کشتار مردم عادی و عمدتاً زنان و کودکان، حمله به اماکن غیرنظامی اعم از منازل مسکونی و بیمارستان‌ها و نقاط امن، کشتار بی‌شمار خبرنگاران، قطع آب و برق و عدم اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه و صحنه‌های دلخراش دیگر که عواطف و احساسات جامعه جهانی و به‌ویژه مسلمانان را جریحه‌دار کرده است.»
او ادامه می‌دهد: «در این جنگ نابرابر، رژیم صهیونیستی شکستی مفتضحانه از مقاومت فلسطین خورد و به هیچ‌یک از اهداف خود در این نبرد نرسید. اسرائیل در برابر طوفان مقاومت فلسطین در هفتم‌ اکتبر ناتوانی خود را به نمایش گذاشت و از نظر اطلاعاتی بی‌حیثیت شد.»
شجاعی تصریح می‌کند: «ناتوانی در رسیدن به مهم‌ترین هدف این جنایت‌ها اسرائیل را کاملا مغلوب کرد، از سویی جنگ غزه نتوانست نیاز اسرائیل به گشایش جبهه‌های جدید و دخالت تمام‌عیار حامیان و تکرار تجربه اشغال را برآورده کند. افراطیون صهیونیست می‌خواستند به بهانه این جنگ اشغال جنوب لبنان و تجاوز به سوریه را از سر بگیرند که با هوشمندی گروه‌های مقاومت ناکام ماندند.»
این کارشناس سیاسی اظهار می‌دارد: «اسرائیل از حیث اقتصادی، سرمایه‌گذاری و توسعه‌ای بازنده این جنگ بود، این رژیم در طول جنگ متحمل خسارت‌هایی شد که وابستگی‌اش به دولت‌های غربی را بیشتر کرد، از سویی از حیث حقوق‌ بشری اسرائیل در بین افکار عمومی جهان بی‌آبرو شد.»
به گفته این کارشناس سیاسی، رژیم کودک‌کش اسرائیل که پس از جنگ جهانی دوم کوشیده بود چهره‌ای مظلوم از خود به نمایش بگذارد، حالا چهره واقعی خود را به نمایش گذاشته و تاکنون موفق به نابودی حماس نشده است.»
او تاکید می‌کند: «مقاومت فلسطینی انگیزه بیشتری برای مبارزه گرفته و با قدرت و اعتماد به‌ نفس بیشتری در آینده رودرروی تل‌آویو خواهد ایستاد و در نهایت، نتانیاهو نتوانسته است به‌واسطه جنگ برای خود مشروعیت داخلی بسازد، او با اعتراضات عریان داخلی در اراضی اشغالی روبه‌روست و منتقدانش هیچ بیمی از تکرار خواسته حذف وی ندارند.»
ناکامی رژیم کودک‌کش در تحقق اهداف
نتانیاهو و دیگر مقامات رژیم صهیونیستی به خاطر بلوف‌هایی که در ابتدای جنگ غزه داده بودند مورد تمسخر رسانه‌های این رژیم قرار گرفته‌اند.
شجاعی در خصوص ناکامی صهیونیست‌ها در تحقق اهداف‌شان می‌گوید: «با شروع جنگ اخیر؛ رژیم صهیونیستی سه هدف مهم نابودی حماس، کنترل کامل نوار غزه و آزادی اسرای اسرائیلی را در حمله به غزه اعلام کرد که با این حال، پذیرش آتش‌بس در غزه در حالی صورت گرفته که تل‌آویو نتوانسته به هیچ کدام از اهداف خود تاکنون دست یابد. در روزهای اخیر با اعلام وزارت امور خارجه قطر و تایید حماس و رژیم صهیونیستی میانجیگری‌ها منجر به یک توافق آتش‌بس موقت شد.»
حتی متحدان نتانیاهو از جمله «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی کابینه وی نیز پذیرش آتش‌بس و شروط مقاومت فلسطین در تبادل اسرا را برای رژیم صهیونیستی، شکست اعلام کرده بود. بن‌گویر، توافق آتش‌بس کنونی را به نفع مقاومت فلسطین دانسته و گفته بود: «این آتش‌بس همان چیزی است که حماس می‌خواست.»
او می‌افزاید: «آزادی زنان و کودکان صهیونیست از نظر بین‌المللی به نفع مقاومت فلسطین است و گروه‌های مقاومت از مدت‌ها پیش خواهان تحقق آن بوده‌اند.»
رهبر حزب افراطی «عوتسما یهودیت» می‌گوید: «حماس (به ازای آزادی زنان و کودکان صهیونیست)، به همه اهدافش از جمله دریافت سوخت، آزادی مبارزان فلسطینی، توقف عملیات نظامی و حتی (اعلام غزه به عنوان) منطقه پرواز ممنوع رسید.»
وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به شکست رژیم صهیونیستی در پرونده تبادل اسرا اشاره کرده و می‌گوید: «ما ابتدا خواستار آزادی ۸۰ اسیر شده بودیم، بعد به ۷۰ اسیر هم راضی شدیم و حالا به ۵۰ اسیر هم راضی شده‌ایم. قبلا گفته بودیم که نباید غذا و سوخت وارد غزه شود، اما اکنون مردم این منطقه، هم به سوخت و هم به غذا دسترسی دارند.»
عجز رژیم صهیونیستی در برابر یک گروه جهادی
یکی از نکات بسیار مهم و درخور توجه در جنگ اخیر غزه این است که رژیم صهیونیستی با همه ادعاها و امکاناتش در این نبرد نتوانست بر یک گروه جهادی به نام حماس غلبه کند. تا جایی که آمریکا و اروپا مجبور شدند مستقیماً وارد این جنگ بشوند. بسیاری از کارشناسان بین‌المللی، همین مسئله را بزرگ‌ترین نشانه برای ناتوانی رژیم صهیونیستی در دفاع از خودش برمی‌شمارند.
سمیر مشهراوی از رهبران جریان اصلاح دموکراتیک جنبش فتح فلسطین در گفت‌وگو با الجزیره می‌گوید: «️حماس یک تفکر و جریان و بخشی از بافت اجتماعی فلسطین است، ارتش نازی و جنایتکار اسرائیل نمی‌تواند کوچک‌ترین گروه فلسطینی را هم نابود کند، چه برسد به جنبش حماس.»
او می‌افزاید: «آنچه حماس انجام داد، مایه افتخار ملت فلسطین است، حماس جنبشی است که در فلسطین ریشه دوانده و سران اسرائیل قادر به نابودی آن نیستند.»
مشهروای می‌گوید: «اقدام حماس در ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) اهانت و لکه ننگی بر پیشانی ارتش رژیم اشغالگر و پیروزی بزرگی برای ملت فلسطین بود. پس از این روز بود که دشمن صهیونیستی با قتل و کشتار کودکان و زنان و بمباران و نابودی ساختمان‌ها عرض‌اندام کرد و این یک انحطاط اخلاقی مرگبار و سرآغاز نابودی این رژیم است.»
شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان هم در این باره می‌گوید: «اگر ثبات مقاومت نبود، عملیات تبادل اسرا انجام نمی‌شد، اسرائیل مجبور شد که به سمت آتش بس برود.»
او می‌افزاید: «اگر اسرائیل بخواهد که جنگ علیه غزه را ادامه دهد، این امر به نفع او نخواهد بود و مقاومت آماده پیروزی در جنگ است. طوفان‌الاقصی یک کار بنیادی است و باید موفق شود.»
بیش از هفت دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی و پایبند نبودن آنها به معاهدات بین‌المللی و اصول انسانی نشان داده که چیزی جز مقاومت مسلحانه، پاسخ اشغالگری نیست.
جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر واکنش شدید مردم آزاده جهان و مسلمانان را در سراسر جهان در پی داشت و بسیاری از دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی نیز مجبور به تبعیت از افکار عمومی و محکوم کردن این جنایات شدند.
علی‌رغم فشار افکار عمومی جهان، بسیاری از دولت‌های غربی از جمله دولت‌های انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا بر حمایت همه‌جانبه و بی‌قیدوشرط از جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین تاکید کردند و این موضوع عجز رژیم صهیونیستی و حامیانش در مقابله با یک گروه جهادی را نشان می‌دهد.
شکست طرح صهیونیست‌ها برای عادی‌سازی روابط
عبدالفتاح السیسی در نشستی مطبوعاتی با نخست‌وزیران اسپانیا و بلژیک در قاهره با اشاره به جنگ اخیر غزه اظهار می‌دارد: «جنگ غزه نشان داد چشم‌انداز سیاسی برای حل مسئله فلسطین شکست خورده است.»
او با بیان اینکه گفت‌وگوهای موسوم به «سازش» بین تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی نتوانسته است آرمان‌های فلسطین را تحقق بخشد، می‌گوید: «نتایج 30 سال گذشته به ما می‌گوید که باید رویکردمان را در قبال مسئله فلسطین تغییر دهیم.»
این مقام مصری خواستار به رسمیت شناختن دولت فلسطین در جامعه بین‌الملل و اعطای کرسی به آن در سازمان ملل شد.
السیسی معتقد است: «فقط چنین کاری می‌تواند جدیت ما درباره تحقق آرمان فلسطین را نشان دهد.» اعتراف ضمنی السیسی به شکست طرح‌های صهیونیستی در حالی است که تجربه تاریخی نشان داده که تل‌آویو چیزی جز زبان زور را نمی‌فهمد. در همین راستا؛ جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیه‌ای تاکید کرده؛ آنچه در کرانه ‌باختری رخ می‌دهد، جنگی است که هدف آن نسل‌کشی مردم فلسطین و اجرای طرح کوچ اجباری و گسترش شهرک‌سازی می‌باشد.
در بیانیه جهاد اسلامی تاکید شده که این جنبش آماده مبارزه با رژیم صهیونیستی در هر نقطه‌ای است و ملت فلسطین هرگز تسلیم نخواهد شد و با هر امکاناتی که در اختیار دارد با تروریسم مبارزه می‌کند.
جنبش جهاد اسلامی می‌افزاید: از مردم (فلسطین) می‌خواهیم که از مقاومت غزه و جنین حمایت کنند و بر اهمیت ورود همه به این نبرد تاکید داریم.
نظامیان صهیونیست پس از اعلام آتش‌بس با یورش به جنین و اقدام به تیراندازی و پرتاب انبوه گاز اشک‌آور بر سر مردم، به منازل فلسطینیان در محله الزهراء در این شهر حمله کردند. منابع پزشکی فلسطینی اعلام کردند که چند شهروند فلسطینی پس از آتش‌بس در اثر جراحت‌های اصابت گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسیدند.