kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۷۹۵۶
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۸
رئیس سازمان زندان‌ها خبر داد

کاهش ۳۰ درصدی بازگشت مجدد زندانیان به زندان در ۲ سال اخیر

 
رئیس سازمان زندان‌ها گفت: طی ۲۰ ماه اخیر شاخص کوتاه مدت بازگشت مجدد به زندان که در دنیا به عنوان شاخص اصلی سنجش عملکرد زندان‌ها مورد محاسبه قرار می‌گیرد، کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری میزان، غلامعلی محمدی در نشست خبری اظهار داشت: مطابق با قوانین فعالیت‌های سازمان زندان‌ها به سه بخش اساسی اقدامات تامینی، اقدامات تربیتی و اقدامات حمایتی تقسیم می‌شود و هر چقدر این چرخه تکمیل‌تر باشد خروجی خدمات زندان‌ها هم بهتر و امکان موفقیت بیشتر است.
محمدی افزود: با افزایش کیفیت خدمات ارائه شده در سطح زندان‌ها طی ۲۰ ماه اخیر شاخص کوتاه مدت بازگشت مجدد به زندان که در دنیا به عنوان شاخص اصلی سنجش عملکرد زندان‌ها مورد محاسبه قرار می‌گیرد، کاهش چشمگیری پیدا کرده است و کاهش حدود ۳۰ درصدی را تجربه کرده است. وی ادامه داد: بازگشت مجدد زندانیان آزاد شده در سال ۱۳۹۹ که در همان سال بازگشت به زندان داشته‌اند ۶۶ نفر در ازای هزار نفر زندانی آزاد شده، در سال ۱۴۰۰ که در همان سال بازگشت به زندان داشته‌اند ۵۵ نفر در ازای هزار نفر زندانی آزاد شده و در سال ۱٤۰۱ که در همان سال بازگشت به زندان داشته‌اند ۴۵ نفر در ازای هزار نفر زندانی آزاد شده است.
اشتغال و حرفه‌آموزی و کارآفرینی 
در زندان‌ها
رئیس سازمان زندان‌ها بیان داشت: رکن اصلی فرآیند اصلاح مجرمان نیز در زندان‌ها فرآیند توسعه اشتغال در زندان‌ها است که باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد. راه‌اندازی کسب و کار و توسعه اشتغال برای زندانیان هدف اصلی سازمان و بنیاد تعاون زندانیان به عنوان بازوان توانمند سازمان در اشتغال است تا زندانیان بتوانند فن و حرفه‌ای را فرا گرفته و بعد از سپری کردن دوره محکومیت خود به جامعه بازگردند و از آموزش‌ها و اشتغال در زندان برای ادامه زندگی خود و خانواده‌های خود بهره ببرند در واقع افق آینده زندانیان بعد رهایی از زندان با فراگیری این مشاغل روشن می‌شود.
محمدی گفت: ایجاد اشتغال با مشارکت بنیاد تعاون، انجمن حمایت و... در سه بخش کارگاهی داخل زندان، اعزام به کار در مراکز اشتغال عمومی و خصوصی خارج زندان و اشتغال نشسته در داخل بند‌ها و اندرزگاه‌ها دنبال می‌شود. در دو سال اخیر به صورت ویژه با شناسایی و رفع چالش‌های پیش رو و بهره‌گیری از ظرفیت‌های گسترده بنیاد تعاون زندانیان، بخش خصوصی و به میدان آوردن کارآفرینان آهنگ تحول در اشتغال مولد به‌نحو مطلوبی برداشته شده است. 
وی ادامه داد: حرفه‌آموزی آموزش، تکرار و تمرین کارورزی برای افزایش مهارت و فراگیری تخصص در شغل است تعداد 57 هزار و656 نفر از زندانیان یعنی حدود ۳۴ درصد محکومان در 6 ماهه اخیر تحت پوشش دوره‌های حرفه‌آموزی قرار گرفتند که ٦٤ درصد پس از قبولی در آزمون موفق به کسب گواهینامه مهارت شدند. به طور میانگین حدود 90 ساعت دوره حرفه‌آموزی برگزار شده است. کلیه گواهینامه‌های مهارت صادره به زندانیان قبول شده در آزمون پایان دوره، بدون درج عبارت زندان صادر می‌شود.
رئیس سازمان زندان‌ها گفت: در اجرای تفاهم‌نامه‌های همکاری با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در چهار خوشه صنعت، خدمات، کشاورزی، فرهنگ و هنر و بیش از ۱۵۰ مهارت شغلی در زندان‌های کشور برای زندانیان دوره‌های حرفه‌آموزی برگزار می‌شود. برای دومین سال متوالی در طول شکل‌گیری سازمان زندان‌ها و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، در هفته قوه قضائیه و هفته ملی مهارت سال ۱٤۰۲؛ مسابقات مهارت زندانیان در دو سطح شهرستانی و استانی در بین هفت هزار و 53 نفر از زندانیان آموزش دیده در ۸ رشته پرتقاضا با حضور داوران و آزمونگران مراکز فنی و حرفه‌ای در ۱۹۰ زندان کشور برگزار شد.