kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۶۷۲۶
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۳
با تصویب نمایندگان مجلس

تمام ایرانیان تا پایان برنامه هفتم تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند

مجلس با تصویب ماده ۶۸ لایحه برنامه هفتم، پوشش ۱۰۰درصدی بیمه سلامت برای ایرانیان را الزامی کرد.

 

سرویس سیاسی-

جلسات علنی مجلس روز گذشته در دو نوبت به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس ‌مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
وکلای ملت روز گذشته در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم، با تصویب ماده ۶۸، اهداف کمّی سنجه‌های عملکردی ارتقای نظام سلامت را تعیین کردند.
طبق جدول ذیل ماده مذکور، پوشش بیمه سلامت در پایان برنامه می‌بایست برای ۱۰۰ درصد جمعیت ایرانی کشور اجرا شود.
همچنین سرانه پزشک به جمعیت به ازای هر هزار نفر، ۲ نفر تعیین شده است.
سازوکار رسیدگی به تخلفات اهالی فرهنگ و هنر
نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز سه‌شنبه 16 آبان، بندهای(ت) و (پ) ماده 75 لایحه برنامه هفتم توسعه را به تصویب رساندند و بر این اساس سازوکار رسیدگی به تخلفات اهالی فرهنگ و هنر و هر یک از دارندگان مجوز موضوع موارد مندرج در قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تعیین کردند.
در بند پ ماده 75 این لایحه آمده است: رسیدگی به تخلفات اهالی فرهنگ و هنر و هر یک از دارندگان مجوز موضوع موارد مندرج در ماده(2) قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب سال 1365 از قوانین و مقررات و ضوابط مربوطه مصوب مراجع ذی‌صلاح با تشکیل پرونده، به جز در مواردی که قبلا در خصوص آنها در قوانین و یا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین تکلیف شده، از قبیل قانون مطبوعات، ضوابط تأسیس آموزشگاه‌های آزاد هنری، ضوابط و مقررات تاسیس مراکز، مؤسسات، کانون‌ها و انجمن‌های فرهنگی و نظارت بر فعالیت آنها در هیئت‌های بدوی و عالی رسیدگی به تخلفات خواهد بود.
تبصره یک ماده نیز بیان می‌کند: هرگاه هیئت‌های رسیدگی به تخلفات، در فرآیند بررسی‌های خود به تخلفی که واجد وصف عناوین مجرمانه باشد، برخورد نماید، موظف است مراتب را جهت رسیدگی لازم به مرجع قضائی صالح اعلام نماید.
لزوم نظارت بر فروش دارو توسط پلتفرم‌ها
زهره الهیان، نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس از فروش دارو در پلتفرم‌هایی مانند اسنپ انتقاد کرد.
به گزارش فارس، الهیان با اشاره به نشستی که با رئیس سازمان غذا و دارو در مورد نارسایی‌های موجود در حوزه دارو و شیرخشک برگزار شد، گفت: در این نشست رئیس سازمان غذا و دارو و جمعی از متخصصین حوزه دارو حضور داشتند و مباحثی در مورد معضلات دارو و دسترسی به آن و مشکلات مردم در این امر مثل شیرخشک مطرح شد.
وی خاطرنشان کرد: در این ارتباط مشکلاتی در بودجه بخش دارو وجود دارد که بودجه اختصاص داده شده به دارو که در قانون بودجه امسال در نظر گرفته شده متاسفانه درصد بالایی از آن هنوز تخصیص نیافته است و این امر باعث مشکلات جدی شده که مقرر شد مکاتباتی با سازمان برنامه و بودجه و معاون رئیس‌جمهور و وزارت بهداشت صورت بگیرد.
الهیان همچنین در مورد دسترسی مردم به دارو از طریق پلتفرم‌ها و خرید اینترنتی نیز هشدار داد و اظهار داشت: این پلتفرم‌ها می‌تواند با دسترسی بی‌ضابطه به داروهای پرعارضه سلامت مردم را به صورت جدی مورد مخاطره قرار دهد که باید این امر با نگاه تخصصی سازمان غذا و دارو که مرجع تخصصی این حوزه است، بررسی شود.
وی گفت: دارو چیزی نیست که بخواهیم با پلتفرم‌هایی مثل اسنپ در اختیار مردم قرار دهیم چرا که سوءاستفاده زیادی از داروها، از جمله داروهای سقط جنین، روانگردان و خودکشی از این طریق می‌شود و حتما اگر قرار است تسهیل در حوزه دسترسی مردم به دارو ایجاد شود، باید با نظر مرجع تخصصی یعنی سازمان غذا و دارو باشد وگرنه این یک شمشیر دو لبه است که می‌تواند برای سلامت مردم خطرناک باشد.