kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۶۶۸۵
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۶
فایننشال تایمز:

تمام اقتصاد اسرائیل در بحران فرو رفته است

روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در گزارشی تأکید کرد که جنگ غزه شوک بزرگی به اقتصاد اسرائیل وارد کرده و کل بخش‌ها را در بحران فرو برده است.

گزارش فایننشال تایمز تأیید می‌کند که جنگ غزه، باعث ایجاد شوک‌های بزرگ به اقتصاد ۴۸۸ میلیارد دلاری اسرائیل شده، کار هزاران شرکت را مختل کرده، به دارایی عمومی این رژیم فشار آورده و کل بخش‌ها را در بحران فرو برده است.
این روزنامه انگلیسی، در گزارشی از خسارات هنگفتی نوشت که  جنگ غزه به اقتصاد اسرائیل وارد کرده و توضیح داده که تقاضا به طور کلی در اسرائیل کاهش یافته است و شرکت‌ها درهای خود را بسته‌اند. به ویژه پس از اینکه مصرف‌کنندگان و کارگران به عنوان نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل اعزام شدند.
فایننشال تایمز افزود: مشتریان وفادار هتل‌های اطلس اسرائیل اخیراً یک ایمیل غیرمعمول دریافت کردند که در آن مدیریت مجموعه هتل‌ها به طرزی نومیدانه برای به منظور نجات شرکت از سقوط، درخواست کمک مالی کرده بود.
بر اساس این گزارش، گروه هتل‌های اطلس، ۱۶ هتل خود را به دنبال عملیات هفتم اکتبر فلسطینی‌ها برای پذیرایی از یک‌هزار نفری که از شهرک‌های صهیونیست نشین همجوار غزه تخلیه شده بودند گشود و وقتی که کابینه نتانیاهو نتوانست هزینه‌های هتل را متقبل شود برای تامین هزینه‌ها، تقاضای کمک کرده است. لیئور لیپمن، مدیر عملیات هتل‌های اطلس رژیم صهیونیستی، گفت: «اگر نتوانیم بودجه خود را تامین کنیم، کسب و کار از بین خواهد رفت.»
فایننشال تایمز ادامه داد: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل متعهد شده که کمک‌های نقدی گسترده را به شرکت‌ها و مناطق آسیب‌پذیر ارائه کند و اگرچه برخی  از این بسته کمکی استقبال کردند بسیاری گفتند که این بسته کافی نیست.
به نوشته این روزنامه، منتقدان گفتند که معیارهای واجد شرایط بودن برای دریافت این کمک‌ها بسیار سختگیرانه است و در حالی که دیگران گفتند که این طرح نتانیاهو، هیچ کمکی به شرکت‌های بزرگ ارائه نکرده است.
رژیم صهیونیستی حدود ۳۵۰ هزار سرباز ذخیره را به ارتش خود فراخوانده که این بزرگ‌ترین فراخوان از زمان جنگ اکتبر ۱۹۷۳ است که این تعداد سرباز، حدود هشت درصد از نیروی کار در سرزمین‌های اشغالی را تشکیل می‌دهد.
لغو ۸۰ درصد پرواز‌های فرودگاه تل‌آویو
 همچنین گزارش وب سایت Secret Flights که پرواز‌ها را ردیابی می‌کند نشان داد که از زمان آغاز جنگ به طور متوسط ۸۰ درصد در فرودگاه بین‌المللی بن گوریون در تل‌آویو اسرائیل کاهش یافته است.
این وب سایت اعلام کرد که به طور متوسط روزانه ۱۰۰ پرواز در فرودگاه بن گوریون در طول جنگ انجام می‌شود در حالی که در دوره قبل از جنگ ۵۰۰ پرواز معمولی بود. البته خطوط هوایی اسرائیل به همه مقاصد پرواز ندارند زیرا العال همه پرواز‌های خود به دوبلین، مارسی، استانبول، شرم الشیخ و توکیو را به گفته
«Secret Flights» متوقف کرده است.
بیشتر ترافیک هوایی فعلی مربوط به سه حامل اسرائیلی العال، آرکیا و اسرائیل است و اکثر ایرلاین‌های خارجی به دلیل جنگ غزه و افزایش شدید حق بیمه خطوط هوایی پرواز‌های خود را لغو کرده‌اند. البته برخی از خطوط هوایی خارجی، از جمله خطوط هوایی اتحاد، فلای دبی، و پرنده آبی (لارناکا و آتن) همچنان به پرواز‌های خود در فرودگاه بن گوریون ادامه می‌دهند اما منظم نیست.
تخمین زده می‌شود که ۵۰ شرکت هواپیمایی بین‌المللی و به دنبال آن شرکت‌های هواپیمایی تابعه، تمام پرواز‌های برنامه‌ریزی شده از اسرائیل و نیز به مقصد اسرائیل را در هفته اول جنگ که در هفتم اکتبر آغاز شد لغو کردند.
کاهش 7 میلیارد دلار از ذخایر خارجی اسرائیل
همچنین خبرگزاری آمریکایی «بلومبرگ» روز سه‌شنبه گزارش داد که ذخایر خارجی اسرائیل در ماه گذشته بیش از هفت میلیارد دلار کاهش یافته است.
شاخص بورس اوراق بهادار تل‌آویو هم ۱۵ درصد کاهش یافت در حالی که سهام برخی از شرکت‌ها در آن بیش از ۳۵ درصد نسبت به قبل جنگ سقوط کرده است. ارزش بازار بورس رژیم صهیونیستی با ظهور نشانه‌های اولیه از زیان‌های پیش‌بینی شده از جنگ 25 میلیارد دلار کاهش یافت. همچنین طی ماه گذشته، نرخ مبادله شِکِل اسرائیل در برابر دلار به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۱۲ رسید.