kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۵۳۴۲
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۲

حذف بی‌سابقه دلار در مبادلات تجاری چین و روسیه

 

وزیر دارایی روسیه اعلام کرد که سهم ارزهای ملی در مبادلات تجاری این کشور با چین به 90 درصد رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تاس، «آنتون سیلوآنوف» وزیر دارایی روسیه، اعلام کرد که سهم ارزهای ملی دیگر کشورها به‌جز آمریکا در مبادلات تجاری مسکو و پکن به 90 درصد رسیده است.
وی گفت اگرچه سهم یوان در این بین بیشتر است اما سهم استفاده از روبل در تجارت بین دو کشور نیز قابل توجه است.
«ماکسیم رشتنیکوف» وزیر توسعه اقتصادی روسیه هم ماه پیش اعلام کرد این کشور به طور متعادل در حال پیشبرد طرح توسعه استفاده از ارزهای ملی در مبادله با دیگر کشورها است و روسیه از یوان در مبادله با کشورهای ثالث نیز استفاده کرده است.
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز اخیرا اعلام کرده که در راستای کنار کذاشتن دلار از مبادلات تجاری بین‌المللی، سهم ارزهای ملی در مبادلات تجاری روسیه با چین، هند و ایران در حال افزایش است.
کاهش 25 درصدی دلار در معاملات نفتی روسیه
به گزارش سایت «واچر گرو»، روسیه با کمک کشورهای عضو بریکس در حال دست و پنجه نرم کردن با تحریم‌ها است. زیرا این کشورها کمک می‌کنند که اقتصاد روسیه از راه معاملات نفتی سرپا بماند. در حال حاضر کشورهای هند، چین و عربستان سعودی که از اعضای بریکس هستند، نفت خام روسیه را با قیمتی ارزان‌تر به ارزهای محلی و نه دلار آمریکا می‌خرند.
در حال حاضر، یوان چین محبوب‌ترین ارز برای تجارت نفت با روسیه است که به وابستگی به دلار آمریکا پایان می‌بخشد. استفاده از دلار آمریکا مدتی است به آرامی در حال کاهش است؛ زیرا به ارزهای محلی اهمیت داده می‌شود.
روسیه که خود نیز عضو بریکس است، از یوان چین به عنوان ارز پرداختی برای صادرات نفت خام به کشورهای دیگر استفاده می‌کند.
برای ۲۵ درصد از کل پرداخت‌ها در معاملات نفتی روسیه با سایر کشورهای جهان از یوان چین استفاده می‌شود. این اولین‌بار است که این کشور به جای دلار آمریکا از ارزهای محلی برای تجارت نفت استفاده می‌کند.
هند برای پرداخت پول نفت روسیه از یوان چین استفاده می‌کند و از فوریه (بهمن ماه) ۲۰۲۲ میلادی در مبادلات خارجی خود نزدیک به هفت میلیارد دلار پس‌انداز کرده است.
عربستان سعودی نیز اوایل امسال نفت را با قیمت پایین از روسیه خرید و در آن را به اروپا منتقل کرد. چین نیز از روسیه با پرداخت ارز محلی این کشور به جای دلار آمریکا نفت تهیه می‌کند.
با وجود تحریم‌ها، روسیه اقتصاد خود را حفظ می‌کند و نگرانی چندانی درباره پیامدهای حمله به اوکراین به خود راه نمی‌دهد.
بریکس هم در حال متقاعد کردن سایر کشورها هست تا هزینه خرید نفت را به جای دلار آمریکا به ارزهای محلی پرداخت کنند. این اقدام به این بلوک اقتصادی کمک می‌کند به هدف خود مبنی‌بر پایان دادن به سلطه جهانی دلار آمریکا، نزدیک شود.