kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۹۳۳
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۵
گروهی از سینماگران تأکید کردند

اهمیت مقاومت فلسطین برای سینمای ایران

 
 
 
جمعی از سینماگران در مصاحبه‌هایی به اهمیت عملیات «طوفان الاقصی» و لزوم تولید اثر سینمایی در حمایت از مقاومت فلسطین سخن گفتند. چکیده‌ای از صحبت‌های این سینماگران در گفت وگو با شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا را می‌خوانید:
فلسطین یک موضوع ملی است!
محمد خزاعی تهیه‌کننده سینما و رئیس‌سازمان سینمایی درباره ساخت آثاری با موضوع فلسطین گفت: ما سال گذشته فراخوانی را با این مضمون منتشر کردیم که هر هنرمندی فیلمنامه‌ای با موضوع فلسطین و ضد اسرائیل دارد، برای ما ارسال کند و در ادامه چند فیلم کوتاه و مستند هم ساخته شد، یک فیلم سینمایی با موضوع داعش نیز در حال ساخت است که امیدواریم به جشنواره فیلم فجر امسال برسد؛ فیلمنامه‌ای با موضوع فلسطین نیز در حال نگارش است که پس از آن باید شرایط تولید آن فراهم شود. اساسا نگاه ما به مسائل استراتژیک، فصلی، زودگذر و مناسبتی نیست. بنده معتقدم که «فلسطین» موضوع ملی ماست، موضوعی که ما در عرصه بین‌الملل درباره آن در حال فعالیتیم؛ پس چه امسال به بهانه اتفاقات اخیر فلسطین کاری ساخته شود و چه سال‌های بعد، اساسا ساخت اثر هنری با موضوع فلسطین جزء وظایف سازمان سینمایی است.
همه مردم دنیا از اسرائیلی‌ها بیزارند
بازیگر فیلم ضد صهیونیستی «شکارچی شنبه» با‌اشاره به تفکر خطرناک صهیونیست‌ها گفت که همین باعث شده تا همه مردم دنیا از آنها متنفر و بی‌زار باشند. 
امیریل ارجمند بازیگر سینما و تلویزیون نیز گفت: وقتی شما تاریخ این قوم را مطالعه می‌کنید، می‌بینید که این شیوه برتری‌خواهی از همان ابتدا در آنها وجود داشته است که ما تافته جدا بافته‌ای نسبت به بقیه اقوام هستیم. ما قوم با دانش‌تری، با علم‌تری، با ایمان‌تری نسبت به بقیه هستیم و این تفکر خطرناکی است که سال‌ها نتیجه آن را در برخورد با فلسطینی‌ها دیده‌ایم. اصلا همین تفکر است که همه مردم دنیا از آنها بیزارند و سعی می‌کنند به هر نحوی آنها را از خودشان دور نگه دارند و همه این‌ها باعث شد که فیلم «شکارچی شنبه» شکل بگیرد. فیلمی که آقای شیخ طادی سعی کردند همه این نکات را در آن تصویر‌سازی کنند.
دنیا بهت‌زده شد
سعید سلطانی نویسنده فیلمنامه سریال ضدصهیونیستی «چشمان آبی زهرا» هم گفت: درباره موضوعاتی مانند فلسطین، پرداختن به ذات انسانی این ماجرا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این یکی دو روزه عملا همه دنیا در بهت و شگفتی فرو رفته است؛ چون خیال نمی‌کرد باریکه‌ای به این کوچکی بتواند در برابر صهیونیست‌هایی که شبانه‌روز آنها را تهدید می‌کردند، این‌گونه مقابله کند. 
مشکل مدیریت فشل و جریان نفوذ
عباس رافعی، کارگردانی که ساخت دو فیلم ضدصهیونیستی «تولدی دیگر» و «بیگانگان» را در کارنامه‌اش دارد، درباره ساخت فیلم در حمایت از فلسطین گفت: همین الان اگر هر مدیر فرهنگی به من اعلام کند که فیلمنامه‌ای با موضوع فلسطین آماده کنم، این آمادگی نه تنها برای من، بلکه برای اکثر کارگردان‌های سینمای ایران وجود دارد تا فیلمی در این موضوع ساخته شود؛ دو سال پیش که آقای خزاعی تازه بر مستند سازمان سینمایی نشسته بودند، طرحی درخصوص نوار غزه و فلسطین ارائه دادم. مرداد ماه سال گذشته نیز مجددا همین طرح را به فارابی ارائه دادم اما مسئول فیلمنامه‌های فارابی به من پیام داد که ما در واقع همه موضوعات و فیلم‌نامه‌های تولیدی سال خود را بسته‌ایم و فیلمنامه شما را برای سال بعد بررسی می‌کنیم و من به آنها پاسخ دادم که آیا این اطمینان وجود دارد که تا سال بعد همه این آقایان و تازه بودن موضوع حفظ شود؟!
وی ادامه داد: به عقیده من این مدیریت فشل فرهنگی ما و در گامی بعدتر، نفوذ جریانی خاص در این مدیریت باعث می‌شود که تولید فیلم و سریال با موضوع فلسطین و حوزه مقاومت از خطوط قرمز و ممنوعه سینمای ما قلمداد شود. مدیریتی که دوست ندارد در این حوزه کاری تولید شود و همیشه موانعی جلوی پای سازندگان این حوزه قرار می‌دهد؛ ۵ سال است که من طرح سریالی را با موضوع امام موسی صدر دنبال می‌کنم؛ شخصیتی که افتخار شیعه است اما من تازه فهمیدم که ساخت این موضوع از اساس ممنوع اعلام شده است!
رافعی درخصوص تغییر ذائقه تماشاگران سینما گفت: بنده الان فیلمنامه‌هایی سراغ دارم که با موضوع مقاومت در کشوهای مدیران فرهنگی در حال خاک خوردن است ولی متاسفانه زمین بازی برای 
«شهر هرت»سازها مهیا است و برخی از مسئولان فرهنگی ما علاقه‌مند هستند تا ایران را با مغزهای فسیل شده‌شان به شکل شهر هرت نشان دهند. آنها با این مدل نمایش خود ذائقه تماشاگران را عوض کرده‌اند؛ زمانی فیلم «افق» ملاقلی‌پور از پرفروش‌های سینمای ایران بود اما این مدل مدیریت فرهنگی باعث شده تا «فسیل» صدرنشین گیشه ما باشد.